Fruktig og lekker pavlova – perfekt både til kakebordet og som dessert
Fruktig og lekker pavlova – perfekt både til kakebordet og som dessert
eggehviter
sukker
salt
maisenna
skallet av ½ lime
kokosmasse
fløte
mascarpone
Syltetøy med mango, pasjonsfrukt og tindved
pasjonsfrukter
mango
kokosflak
Olivenolje med sitrus
Balsamico med grapefrukt
Forvarm ovnen til 170 grader.
Visp eggehvitene med en klype salt. Tilsett så gradvis 2/3 av sukkeret og limeskallet.
Bland sammen maisenna og resten av sukkeret, og tilsett blandingen litt etter litt mens du fortsetter å vispe.
Når røren er blank, smidig og fast har du den over på bakepapiret. Formen på pavlovaen skal være rund med høye kanter. Bruk en slikkepott til å dra opp kantene så du får en «kurv».
Dryss over kokosmasse.
Senk temperaturen i ovnen til 120 grader og stek pavlovaen i 60-90 minutter. Avkjøl bunnen.
Pisk fløten til en fast krem og vend forsiktig inn romtemperert mascarpone. Deretter vender du Syltetøy med mango, pasjonsfrukt og tindved forsiktig inn i kremen. Sett til side i kjøleskapet.
Skjær en liten del av mangoen i skiver til pynt. Del resten i små terninger og bland med 1 ss Balsamico med grapefrukt.
Sett pavlovabunnen på et serveringsfat, ha over maskarponekrem-blandingen og ringle over 1 ss Olivenolje med sitrus.
Dander mangobiter over kremen og ha over pasjonsfrukt.
Pynt med mangoskiver og kokosflak.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 170 grader.
Visp eggehvitene med en klype salt. Tilsett så gradvis 2/3 av sukkeret og limeskallet.
Bland sammen maisenna og resten av sukkeret, og tilsett blandingen litt etter litt mens du fortsetter å vispe.
Når røren er blank, smidig og fast har du den over på bakepapiret. Formen på pavlovaen skal være rund med høye kanter. Bruk en slikkepott til å dra opp kantene så du får en «kurv».
Dryss over kokosmasse.
Senk temperaturen i ovnen til 120 grader og stek pavlovaen i 60-90 minutter. Avkjøl bunnen.
Pisk fløten til en fast krem og vend forsiktig inn romtemperert mascarpone. Deretter vender du Syltetøy med mango, pasjonsfrukt og tindved forsiktig inn i kremen. Sett til side i kjøleskapet.
Skjær en liten del av mangoen i skiver til pynt. Del resten i små terninger og bland med 1 ss Balsamico med grapefrukt.
Sett pavlovabunnen på et serveringsfat, ha over maskarponekrem-blandingen og ringle over 1 ss Olivenolje med sitrus.
Dander mangobiter over kremen og ha over pasjonsfrukt.
Pynt med mangoskiver og kokosflak.
ingredienser
eggehviter
sukker
salt
maisenna
skallet av ½ lime
kokosmasse
fløte
mascarpone
Syltetøy med mango, pasjonsfrukt og tindved
pasjonsfrukter
mango
kokosflak
Olivenolje med sitrus
Balsamico med grapefrukt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: