Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
olivenlunden oppskrifter salat JM PASTASALAT PESTO penne pestogenovese soltorketcherrytomat

PASTASALAT MED PESTO GENOVESE

Julies Matblogg
En perfekt pastarett i hverdagen. Den er rask å lage som en hjemmekontorlunsj, men egner seg også veldig godt i matpakka.
Ingen rating
Total tid 30 minutter
Porsjoner 2 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Start med å koke penne i godt saltet vann. Kok et minutt kortere enn anvist på pakken, slik at pastaen blir “al dente”. Sil av vannet og la pastaen avkjøles helt i silen. Ikke skyll med kaldt vann! Vi vil at den skal være litt sticky for å absorbere alle godsakene senere
  • Rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gylne. Pass på så de ikke svir seg!
  • Skyll squashen, og del den i tynne skiver på 1 – 1 ½ mm med en mandolin, grønnsakskreller eller eventuelt en ostehøvel. Legg skivene i en stor salatbolle
  • Når pastaen er avkjølt har du det over i salatbollen. Krydre med urtesalt til pasta & salat. Tilsett pesto og bland godt sammen
  • Tilsett oliven og soltørka cherrytomat i miksen. Bruk også litt av oljen i de ligger i. Rasp parmesan i store flak over salaten. Bland inn ruccola
  • Topp pastasalaten med de ristede pinjekjernene, og server med brød/baguette med pesto! Vel bekomme!

Merknader

OBS! Dersom du bruker gul squash bør den varmebehandles, mens grønn squash kan fint spises rå!
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

olivenlunden oppskrifter salat JM PASTASALAT PESTO penne pestogenovese soltorketcherrytomat

PASTASALAT MED PESTO GENOVESE

Julies Matblogg
En perfekt pastarett i hverdagen. Den er rask å lage som en hjemmekontorlunsj, men egner seg også veldig godt i matpakka.
Ingen rating
Total tid 30 minutter
Porsjoner 2 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Start med å koke penne i godt saltet vann. Kok et minutt kortere enn anvist på pakken, slik at pastaen blir “al dente”. Sil av vannet og la pastaen avkjøles helt i silen. Ikke skyll med kaldt vann! Vi vil at den skal være litt sticky for å absorbere alle godsakene senere
  • Rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gylne. Pass på så de ikke svir seg!
  • Skyll squashen, og del den i tynne skiver på 1 – 1 ½ mm med en mandolin, grønnsakskreller eller eventuelt en ostehøvel. Legg skivene i en stor salatbolle
  • Når pastaen er avkjølt har du det over i salatbollen. Krydre med urtesalt til pasta & salat. Tilsett pesto og bland godt sammen
  • Tilsett oliven og soltørka cherrytomat i miksen. Bruk også litt av oljen i de ligger i. Rasp parmesan i store flak over salaten. Bland inn ruccola
  • Topp pastasalaten med de ristede pinjekjernene, og server med brød/baguette med pesto! Vel bekomme!

Merknader

OBS! Dersom du bruker gul squash bør den varmebehandles, mens grønn squash kan fint spises rå!
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!