En nydelig og frisk avslutning på et godt måltid
En nydelig og frisk avslutning på et godt måltid
blåbær
solbær
Olivenolje med grønn sitron
fløte
sukker
vaniljestang
gelatinplater
Mørk balsamico med solbær
oreganoblader
Sorte balsamicoperler
Bland 50 g av begge typer bær med 2 ts Balsamico med solbær og 2 ts Olivenolje med grønn sitron, og sett bærene i kjøleskapet i minst 4 timer
Ha 1 gelatinplate i kaldt vann
Varm opp fløte og vaniljestang uten at det koker.
Tilsett 40g sukker, fortsatt uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplaten
Ha1 ts marinerte bær i hvert serveringsglass og fyll halvparten av glasset med panna cotta-blanding
Hell en dråpe Olivenolje grønn sitron i hvert glass og sett glassene i kjøleskapet i minst 2-3 timer
Fjern bladene fra oreganostilken
Ha de resterende gelatinplatene i kaldt vann
Ha resten av bærene, 35 g sukker, 8 ts Olivenolje med grønn sitron og 4 ts Balsamico med solbær og fersk oregano i en food processor og kjør det glatt
Ta en liten del av bærblandingen og bruk den til å varme opp samt smelte gelatinplatene. Bland så alt sammen
Hell ca 1 cm av blandingen over panna cottaen og sett i kjøleskapet i minst 1 time
Pynt med fersk oregano, bær og Balsamicoperler før servering.
Tilberedning
Bland 50 g av begge typer bær med 2 ts Balsamico med solbær og 2 ts Olivenolje med grønn sitron, og sett bærene i kjøleskapet i minst 4 timer
Ha 1 gelatinplate i kaldt vann
Varm opp fløte og vaniljestang uten at det koker.
Tilsett 40g sukker, fortsatt uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplaten
Ha1 ts marinerte bær i hvert serveringsglass og fyll halvparten av glasset med panna cotta-blanding
Hell en dråpe Olivenolje grønn sitron i hvert glass og sett glassene i kjøleskapet i minst 2-3 timer
Fjern bladene fra oreganostilken
Ha de resterende gelatinplatene i kaldt vann
Ha resten av bærene, 35 g sukker, 8 ts Olivenolje med grønn sitron og 4 ts Balsamico med solbær og fersk oregano i en food processor og kjør det glatt
Ta en liten del av bærblandingen og bruk den til å varme opp samt smelte gelatinplatene. Bland så alt sammen
Hell ca 1 cm av blandingen over panna cottaen og sett i kjøleskapet i minst 1 time
Pynt med fersk oregano, bær og Balsamicoperler før servering.
ingredienser
blåbær
solbær
Olivenolje med grønn sitron
fløte
sukker
vaniljestang
gelatinplater
Mørk balsamico med solbær
oreganoblader
Sorte balsamicoperler