Samle nære og kjære rundt en varm gryte med marinert lam og sitrusfrukter.
Samle nære og kjære rundt en varm gryte med marinert lam og sitrusfrukter.
hvitløk
gul løk
Hverdagsolje
Havsalt fra Camargue
squash
intens olivenolje
økologiske sitroner
kyllingkraft
Balsamico med blodappelsin*
lammebog (2 kg)
økologiske blodappelsiner
store tomater
grønne paprika
Sorte pepperkorn
Soltørkede tomater
Skjær paprika i skiver og squash i passe størrelse
Fjern bein fra lammebog og del i store biter
Vask og skrell sitroner og appelsiner. Bruk en potetskreller
Kok alt sitrusskall i 1-2 minutter, og ha det i kaldt vann. Gjenta prosessen tre ganger
Lag filet av resten av sitronene og appelsinene. Mariner med 1 ts Balsamico med blodappelsin
Skrell hvitløksfeddene og knus dem med hjelp av en kniv
Del tomater i to, fjern innmat og del dem i små terninger
Skrell gul løk og del i små båter
I en morter, knus pepperkornene grovt
Bland sammen 2 ss Intens olivenolje med Balsamico med blodappelsin, og bland med blodappelsin, hvitløk, tomat, gul løk og pepper. Smak til med Havsalt fra Camargue
Ha marinaden over lammekjøttet og bland godt. Dekk med plastfolie. La det hele trekke i 2 – 3 timer i romtemperatur
Ha 1 – 2 ss Hverdagsolje i en stor kjele og stek squashen i 2-3 minutter, med lokk, på medium varme. Ta så av kjelen og la det avkjøle
Ta lammekjøttet fra marinaden og ha det i en gryte. Brun kjøttet i 5-6 minutter på medium varme (hvis mye kjøtt, brun heller kjøttet i flere omganger)
Ha marinaden i en kjele og varm opp i 1 minutt, før du tilsetter lammekjøttet på nytt i kjelen. Tilsett litt kyllingkraft i gryten, og la det fortsette å småkoke i 45 minutter. Tilsett kyllingkraft underveis. Kraften skal ikke dekke alt lammekjøttet
Tilsett sitron og appelsinskall, grønn paprika og squash, og la det småkok i 5 minutter til
Til slutt, tilsett Soltørkede tomater, sitron og appelsinfileter i gryten
Server lammegryten varm og ringle over 1 ss Intens olivenolje og 1 ts Balsamico med blodappelsin per tallerken
Tilberedning
Skjær paprika i skiver og squash i passe størrelse
Fjern bein fra lammebog og del i store biter
Vask og skrell sitroner og appelsiner. Bruk en potetskreller
Kok alt sitrusskall i 1-2 minutter, og ha det i kaldt vann. Gjenta prosessen tre ganger
Lag filet av resten av sitronene og appelsinene. Mariner med 1 ts Balsamico med blodappelsin
Skrell hvitløksfeddene og knus dem med hjelp av en kniv
Del tomater i to, fjern innmat og del dem i små terninger
Skrell gul løk og del i små båter
I en morter, knus pepperkornene grovt
Bland sammen 2 ss Intens olivenolje med Balsamico med blodappelsin, og bland med blodappelsin, hvitløk, tomat, gul løk og pepper. Smak til med Havsalt fra Camargue
Ha marinaden over lammekjøttet og bland godt. Dekk med plastfolie. La det hele trekke i 2 – 3 timer i romtemperatur
Ha 1 – 2 ss Hverdagsolje i en stor kjele og stek squashen i 2-3 minutter, med lokk, på medium varme. Ta så av kjelen og la det avkjøle
Ta lammekjøttet fra marinaden og ha det i en gryte. Brun kjøttet i 5-6 minutter på medium varme (hvis mye kjøtt, brun heller kjøttet i flere omganger)
Ha marinaden i en kjele og varm opp i 1 minutt, før du tilsetter lammekjøttet på nytt i kjelen. Tilsett litt kyllingkraft i gryten, og la det fortsette å småkoke i 45 minutter. Tilsett kyllingkraft underveis. Kraften skal ikke dekke alt lammekjøttet
Tilsett sitron og appelsinskall, grønn paprika og squash, og la det småkok i 5 minutter til
Til slutt, tilsett Soltørkede tomater, sitron og appelsinfileter i gryten
Server lammegryten varm og ringle over 1 ss Intens olivenolje og 1 ts Balsamico med blodappelsin per tallerken
ingredienser
hvitløk
gul løk
Hverdagsolje
Havsalt fra Camargue
squash
intens olivenolje
økologiske sitroner
kyllingkraft
Balsamico med blodappelsin*
lammebog (2 kg)
økologiske blodappelsiner
store tomater
grønne paprika
Sorte pepperkorn
Soltørkede tomater