En spennende og smakfull dessert med friske smaker fra mango og ingefær.
En spennende og smakfull dessert med friske smaker fra mango og ingefær.
gelatinplater
fløte
Gul sitronolje
hvit sjokolade
Lemon curd
eggehviter
sukker
Honning- og ingefærbalsamico
mandler
melis
mango
gelatinblad
Honning- og ingefærbalsamico
Juleolje
Mangopuré
Sjokoladeperler med ingefær
Hvit sjokolade/lemoncurdkrem
Mandelbunn
Ha gelatinplatene i vann
Varm opp 1/3 del av fløten og tilsett gelatinplatene og den hvite sjokoladen
Kjør det glatt med en stavmikser sammen med resten av kremen, lemon curd og gul sitronolje
Ha i kjøleskapet i 12 timer
Skrell mangoen, 200 g av mangoen kjøres glatt i en mikser, resten deles i små terninger
Ha gelatinen i vann
Varm opp den glattkjørte mangoen og tilsett gelatinen. Tilsett så olivenolje, honning- og ingefærbalsamico og mangobiter
Fyll glass eller serveringsskåler 1/3 fulle med mangopuré. Ha i kjøleskapet i 4-5 timer
Forvarm ovnen til 180 grader
Kjør mandler og melis glatt med en stavmikser
Pisk forsiktig eggehvitene til de skummer
Øk gradvis farten på mikseren og tilsett gradvis sukker til eggehvitene
Vend inn mandler og melis i eggehvitene. Tilsett honning- og ingefærbalsamico
Ha deigen over et bakepapir, 1 cm tykk
Stekes i 12 minutter
Visp hvit sjokolade-lemoncurdkrem til en flyende konsistens, og vend inn sjokoladeperler med ingefær
Kutt rundinger av mandelbunnen som passer til glassene/serveringsskålene
Ha mandelbunn over mangopureen og deretter avslutt med hvit sjokolade/lemoncurd krem
Pynt desserten med mangobiter, sitronskall og sjokoladeperler med ingefær
Spises romtemperert
Tilberedning
Ha gelatinplatene i vann
Varm opp 1/3 del av fløten og tilsett gelatinplatene og den hvite sjokoladen
Kjør det glatt med en stavmikser sammen med resten av kremen, lemon curd og gul sitronolje
Ha i kjøleskapet i 12 timer
Skrell mangoen, 200 g av mangoen kjøres glatt i en mikser, resten deles i små terninger
Ha gelatinen i vann
Varm opp den glattkjørte mangoen og tilsett gelatinen. Tilsett så olivenolje, honning- og ingefærbalsamico og mangobiter
Fyll glass eller serveringsskåler 1/3 fulle med mangopuré. Ha i kjøleskapet i 4-5 timer
Forvarm ovnen til 180 grader
Kjør mandler og melis glatt med en stavmikser
Pisk forsiktig eggehvitene til de skummer
Øk gradvis farten på mikseren og tilsett gradvis sukker til eggehvitene
Vend inn mandler og melis i eggehvitene. Tilsett honning- og ingefærbalsamico
Ha deigen over et bakepapir, 1 cm tykk
Stekes i 12 minutter
Visp hvit sjokolade-lemoncurdkrem til en flyende konsistens, og vend inn sjokoladeperler med ingefær
Kutt rundinger av mandelbunnen som passer til glassene/serveringsskålene
Ha mandelbunn over mangopureen og deretter avslutt med hvit sjokolade/lemoncurd krem
Pynt desserten med mangobiter, sitronskall og sjokoladeperler med ingefær
Spises romtemperert
ingredienser
gelatinplater
fløte
Gul sitronolje
hvit sjokolade
Lemon curd
eggehviter
sukker
Honning- og ingefærbalsamico
mandler
melis
mango
gelatinblad
Honning- og ingefærbalsamico
Juleolje
Mangopuré
Sjokoladeperler med ingefær
Hvit sjokolade/lemoncurdkrem
Mandelbunn