MANGO MED LEMON CURD OG SJOKOLADEPERLER MED INGEFÆR
En spennende og smakfull dessert med friske smaker fra mango og ingefær.
Ingen rating
Koketid 1 %s t hr 30 minutter min
12 %s t timer
Total tid 13 %s t timer 30 minutter min
Ingredienser
INGREDIENSER TIL LEMON CURD-KREM
- 2 stk gelatinplater
- 3 dl fløte
- 2 ss Gul sitronolje
- 140 g hvit sjokolade
- 60 g Lemon curd
INGREDIENSER TIL MANDELBUNN
- 3 stk eggehviter
- 25 g sukker
- 1 ts Honning- og ingefærbalsamico
- 80 g mandler
- 80 g melis
INGREDIENSER TIL MANGO MED HONNING- OG INGEFÆRBALSAMICO
- 450 g mango
- 1 stk gelatinblad
- 2,5 ss Honning- og ingefærbalsamico
- 1 ss Juleolje
INGREDIENSER TIL ANRETNING
Instruksjoner
TILBEREDNING LEMONCURDKREM
- Ha gelatinplatene i vann
- Varm opp 1/3 del av fløten og tilsett gelatinplatene og den hvite sjokoladen
- Kjør det glatt med en stavmikser sammen med resten av kremen, lemon curd og gul sitronolje
- Ha i kjøleskapet i 12 timer
TILBEREDNING MANGO MED HONNING- OG INGEFÆRBALSAMICO
- Skrell mangoen, 200 g av mangoen kjøres glatt i en mikser, resten deles i små terninger
- Ha gelatinen i vann
- Varm opp den glattkjørte mangoen og tilsett gelatinen. Tilsett så olivenolje, honning- og ingefærbalsamico og mangobiter
- Fyll glass eller serveringsskåler 1/3 fulle med mangopuré. Ha i kjøleskapet i 4-5 timer
TILBEREDNING MANDELBUNN
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Kjør mandler og melis glatt med en stavmikser
- Pisk forsiktig eggehvitene til de skummer
- Øk gradvis farten på mikseren og tilsett gradvis sukker til eggehvitene
- Vend inn mandler og melis i eggehvitene. Tilsett honning- og ingefærbalsamico
- Ha deigen over et bakepapir, 1 cm tykk
- Stekes i 12 minutter
TILBEREDNING ANRETNING
- Visp hvit sjokolade-lemoncurdkrem til en flyende konsistens, og vend inn sjokoladeperler med ingefær
- Kutt rundinger av mandelbunnen som passer til glassene/serveringsskålene
- Ha mandelbunn over mangopureen og deretter avslutt med hvit sjokolade/lemoncurd krem
- Pynt desserten med mangobiter, sitronskall og sjokoladeperler med ingefær
- Spises romtemperert
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
MANGO MED LEMON CURD OG SJOKOLADEPERLER MED INGEFÆR
En spennende og smakfull dessert med friske smaker fra mango og ingefær.
Ingen rating
Koketid 1 %s t hr 30 minutter min
12 %s t timer
Total tid 13 %s t timer 30 minutter min
Ingredienser
INGREDIENSER TIL LEMON CURD-KREM
- 2 stk gelatinplater
- 3 dl fløte
- 2 ss Gul sitronolje
- 140 g hvit sjokolade
- 60 g Lemon curd
INGREDIENSER TIL MANDELBUNN
- 3 stk eggehviter
- 25 g sukker
- 1 ts Honning- og ingefærbalsamico
- 80 g mandler
- 80 g melis
INGREDIENSER TIL MANGO MED HONNING- OG INGEFÆRBALSAMICO
- 450 g mango
- 1 stk gelatinblad
- 2,5 ss Honning- og ingefærbalsamico
- 1 ss Juleolje
INGREDIENSER TIL ANRETNING
Instruksjoner
TILBEREDNING LEMONCURDKREM
- Ha gelatinplatene i vann
- Varm opp 1/3 del av fløten og tilsett gelatinplatene og den hvite sjokoladen
- Kjør det glatt med en stavmikser sammen med resten av kremen, lemon curd og gul sitronolje
- Ha i kjøleskapet i 12 timer
TILBEREDNING MANGO MED HONNING- OG INGEFÆRBALSAMICO
- Skrell mangoen, 200 g av mangoen kjøres glatt i en mikser, resten deles i små terninger
- Ha gelatinen i vann
- Varm opp den glattkjørte mangoen og tilsett gelatinen. Tilsett så olivenolje, honning- og ingefærbalsamico og mangobiter
- Fyll glass eller serveringsskåler 1/3 fulle med mangopuré. Ha i kjøleskapet i 4-5 timer
TILBEREDNING MANDELBUNN
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Kjør mandler og melis glatt med en stavmikser
- Pisk forsiktig eggehvitene til de skummer
- Øk gradvis farten på mikseren og tilsett gradvis sukker til eggehvitene
- Vend inn mandler og melis i eggehvitene. Tilsett honning- og ingefærbalsamico
- Ha deigen over et bakepapir, 1 cm tykk
- Stekes i 12 minutter
TILBEREDNING ANRETNING
- Visp hvit sjokolade-lemoncurdkrem til en flyende konsistens, og vend inn sjokoladeperler med ingefær
- Kutt rundinger av mandelbunnen som passer til glassene/serveringsskålene
- Ha mandelbunn over mangopureen og deretter avslutt med hvit sjokolade/lemoncurd krem
- Pynt desserten med mangobiter, sitronskall og sjokoladeperler med ingefær
- Spises romtemperert
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!