Forvarm ovnen til 225 grader. Start med søtpoteten. Skrell søtpoteten og del den i store terninger. Ha søtpotetbitene i en ildfast form og bland sammen med en god klunk Hverdagsolje, og et raust dryss havsalt og nykvernet pepper. Stek i 20-30 minutter, eller til bitene er myke og gylne. La det avkjøles.
Kutt en halv løk i tynne halvmåner. Ha det i en liten skål sammen med saften av en sitron, 1 ts sukker og 1 ss Balsamico med tranebær. Rør godt sammen til sukkeret oppløses. La stå mens resten lages, rør en gang i blant.
Finn frem en stor bolle og lag dressingen. Bland sammen crème fraîche, 3 ss Høstolje og 1 ss Balsamico med tranebær. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Om du ønsker en syrligere dressing kan du tilsette litt av løkmarinaden.
Kutt brokkolien i små buketter og legg dem i et dørslag. Skyll godt! Ikke kast brokkolistilken, den kan brukes til noe annet senere!
Ha brokkolien over i bollen med dressingen. Bland godt.
Del bacon i små biter og sprøstek i en stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir.
Vend inn de avkjølte søtpotetbitene i salaten sammen med den marinerte løken, tørkede tranebær og skivede mandler. Topp salaten med sprøstekt bacon. Baconet kan selvsagt utelates for en kjøttfri variant.