Kremet brokkolisalat med søtpotet og tranebær. Denne kan spises alene til lunsj eller som en lett middag, eller være middagstilbehør til høstens viltkjøtt eller fisk. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg.
Kremet brokkolisalat med søtpotet og tranebær. Denne kan spises alene til lunsj eller som en lett middag, eller være middagstilbehør til høstens viltkjøtt eller fisk. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg.
stor søtpotet
Hverdagsolje
havsalt
nykvernet pepper
rødløk
sitron
sukker
Balsamico med tranebær
crème fraîche
Høstolje eller en annen balansert til intens olivenolje
brokkoli
bacon
tørkede tranebær
skivede mandler
Forvarm ovnen til 225 grader. Start med søtpoteten. Skrell søtpoteten og del den i store terninger. Ha søtpotetbitene i en ildfast form og bland sammen med en god klunk Hverdagsolje, og et raust dryss havsalt og nykvernet pepper. Stek i 20-30 minutter, eller til bitene er myke og gylne. La det avkjøles.
Kutt en halv løk i tynne halvmåner. Ha det i en liten skål sammen med saften av en sitron, 1 ts sukker og 1 ss Balsamico med tranebær. Rør godt sammen til sukkeret oppløses. La stå mens resten lages, rør en gang i blant.
Finn frem en stor bolle og lag dressingen. Bland sammen crème fraîche, 3 ss Høstolje og 1 ss Balsamico med tranebær. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Om du ønsker en syrligere dressing kan du tilsette litt av løkmarinaden.
Kutt brokkolien i små buketter og legg dem i et dørslag. Skyll godt! Ikke kast brokkolistilken, den kan brukes til noe annet senere!
Ha brokkolien over i bollen med dressingen. Bland godt.
Del bacon i små biter og sprøstek i en stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir.
Vend inn de avkjølte søtpotetbitene i salaten sammen med den marinerte løken, tørkede tranebær og skivede mandler. Topp salaten med sprøstekt bacon. Baconet kan selvsagt utelates for en kjøttfri variant.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 225 grader. Start med søtpoteten. Skrell søtpoteten og del den i store terninger. Ha søtpotetbitene i en ildfast form og bland sammen med en god klunk Hverdagsolje, og et raust dryss havsalt og nykvernet pepper. Stek i 20-30 minutter, eller til bitene er myke og gylne. La det avkjøles.
Kutt en halv løk i tynne halvmåner. Ha det i en liten skål sammen med saften av en sitron, 1 ts sukker og 1 ss Balsamico med tranebær. Rør godt sammen til sukkeret oppløses. La stå mens resten lages, rør en gang i blant.
Finn frem en stor bolle og lag dressingen. Bland sammen crème fraîche, 3 ss Høstolje og 1 ss Balsamico med tranebær. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Om du ønsker en syrligere dressing kan du tilsette litt av løkmarinaden.
Kutt brokkolien i små buketter og legg dem i et dørslag. Skyll godt! Ikke kast brokkolistilken, den kan brukes til noe annet senere!
Ha brokkolien over i bollen med dressingen. Bland godt.
Del bacon i små biter og sprøstek i en stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir.
Vend inn de avkjølte søtpotetbitene i salaten sammen med den marinerte løken, tørkede tranebær og skivede mandler. Topp salaten med sprøstekt bacon. Baconet kan selvsagt utelates for en kjøttfri variant.
ingredienser
stor søtpotet
Hverdagsolje
havsalt
nykvernet pepper
rødløk
sitron
sukker
Balsamico med tranebær
crème fraîche
Høstolje eller en annen balansert til intens olivenolje
brokkoli
bacon
tørkede tranebær
skivede mandler
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
kr 179
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
kr 179