HVIT FISK OG ANANAS PÅ GRILLEN
@juliesmatbloggNydelig fiskerett utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Kan tilberedes i ovnene om du ikke har grill.
Ingen rating
Forberedelsestid 40 minutter min
Total tid 40 minutter min
Hva lager du Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 600 g kveite eller annen fast hvit fisk
- 2 ss Sommerolje
- 1-2 ts Havsalt
- 2 ts Espelette chilipulver AOP
- 2 stk sitroner
- 250 g små tomater på stilk
- 1 stk stor ananas
INGREDIENSER POTETSALAT
- 500 g småpoteter
- 3 ss Sennep med honning
- 3 ss Sommerolje
- 2 ss Ananasbalsamico
- 2 ts Havsalt
- nykvernet pepper, smak til
- 1 kvast koriander
INGREDIENSER MAISSTUING
- 2 stk maiskolber eller 380 g mais på boks
- 2 ss Chiliolje
- 50 g smør
- 1 dl rømme
- 1 stk lime
- Havsalt, smak til
- nykvernet pepper, smak til
- Espelette chilipulver AOP smak til
Instruksjoner
- Fremgangsmåten som følger er ment for grill. Dersom du ikke har grill tilgjengelig er det instrukser for hvordan alt kan lages innendørs!
FREMGANGSMÅTE POTETSALAT
- Start med å koke poteter til potetsalaten innendørs før grillingen starter. Kok småpoteter hele i godt saltet vann til de er møre. 10-20 minutter avhengig av størrelse.
- La potetene avkjøles litt før du deler dem i to eller fire biter. Bland sammen sennep, sommerolje og ananasbalsamico til en dressing. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Bland inn potetene og grovhakket koriander. Sett til side.
- Fyr opp grillen! Eventuelt skru på stekeovnen 180 grader over- og undervarme.
FREMGANGSMÅTE MAISSTUING
- Gå videre til maistuingen, siden selve grillingen tar ganske kort tid. Hvis du har hele maiskolber bør de kokes i lettsaltet vann ca. 10 minutter først, før de legges på grillen til de blir lett svidd. Skjær av maiskornene.
- Bruker du mais på boks, siler du bort vannet og har de over i en liten gryte som kan stå på grillen. Ha i chiliolje og smør, varm opp. Ha det over i en liten foodprocessor/stavmikserbeholder sammen med rømme og limesaft. Kjør sammen.
- Smak til med salt og pepper. Topp maisstuingen med litt espelette chilipulver. Har du ikke grill kan denne prosessen enkelt gjøres innendørs!
GRILLING/STEKING AV FISK
- Del fisken i fire stykker. Pensle over- og undersiden med olje, og krydre med salt og espelette chilipulver.
- Del sitronene i to og legg dem med snittsiden ned på grillen. Legg tomatkvasten på grillen, men bruk gjerne folie under for at de ikke skal sette seg fast.
- Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skallet, og del ananasen i 4 tykke skiver. Bruk en liten kniv til å skjære ut den harde kjernen i hver ananasskive. Legg dem på grillen, og la dem få litt stekeskorpe før du snur dem.
- Legg et fiskestykke oppå hver ananasskive. På denne måten svir ikke fisken seg fast i grillen. Lukk lokket og grill fisken ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
- Tilberedning innendørs: Stek sitroner, tomatkvasten og ananasskiver i en stekepanne over høy varme 10-15 minutter. Stek fiskefiletene i en ovnsform 8-10 minutter.
- Skvis stekt sitron over fisken, og server!
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
HVIT FISK OG ANANAS PÅ GRILLEN
@juliesmatbloggNydelig fiskerett utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Kan tilberedes i ovnene om du ikke har grill.
Ingen rating
Forberedelsestid 40 minutter min
Total tid 40 minutter min
Hva lager du Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 600 g kveite eller annen fast hvit fisk
- 2 ss Sommerolje
- 1-2 ts Havsalt
- 2 ts Espelette chilipulver AOP
- 2 stk sitroner
- 250 g små tomater på stilk
- 1 stk stor ananas
INGREDIENSER POTETSALAT
- 500 g småpoteter
- 3 ss Sennep med honning
- 3 ss Sommerolje
- 2 ss Ananasbalsamico
- 2 ts Havsalt
- nykvernet pepper, smak til
- 1 kvast koriander
INGREDIENSER MAISSTUING
- 2 stk maiskolber eller 380 g mais på boks
- 2 ss Chiliolje
- 50 g smør
- 1 dl rømme
- 1 stk lime
- Havsalt, smak til
- nykvernet pepper, smak til
- Espelette chilipulver AOP smak til
Instruksjoner
- Fremgangsmåten som følger er ment for grill. Dersom du ikke har grill tilgjengelig er det instrukser for hvordan alt kan lages innendørs!
FREMGANGSMÅTE POTETSALAT
- Start med å koke poteter til potetsalaten innendørs før grillingen starter. Kok småpoteter hele i godt saltet vann til de er møre. 10-20 minutter avhengig av størrelse.
- La potetene avkjøles litt før du deler dem i to eller fire biter. Bland sammen sennep, sommerolje og ananasbalsamico til en dressing. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Bland inn potetene og grovhakket koriander. Sett til side.
- Fyr opp grillen! Eventuelt skru på stekeovnen 180 grader over- og undervarme.
FREMGANGSMÅTE MAISSTUING
- Gå videre til maistuingen, siden selve grillingen tar ganske kort tid. Hvis du har hele maiskolber bør de kokes i lettsaltet vann ca. 10 minutter først, før de legges på grillen til de blir lett svidd. Skjær av maiskornene.
- Bruker du mais på boks, siler du bort vannet og har de over i en liten gryte som kan stå på grillen. Ha i chiliolje og smør, varm opp. Ha det over i en liten foodprocessor/stavmikserbeholder sammen med rømme og limesaft. Kjør sammen.
- Smak til med salt og pepper. Topp maisstuingen med litt espelette chilipulver. Har du ikke grill kan denne prosessen enkelt gjøres innendørs!
GRILLING/STEKING AV FISK
- Del fisken i fire stykker. Pensle over- og undersiden med olje, og krydre med salt og espelette chilipulver.
- Del sitronene i to og legg dem med snittsiden ned på grillen. Legg tomatkvasten på grillen, men bruk gjerne folie under for at de ikke skal sette seg fast.
- Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skallet, og del ananasen i 4 tykke skiver. Bruk en liten kniv til å skjære ut den harde kjernen i hver ananasskive. Legg dem på grillen, og la dem få litt stekeskorpe før du snur dem.
- Legg et fiskestykke oppå hver ananasskive. På denne måten svir ikke fisken seg fast i grillen. Lukk lokket og grill fisken ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
- Tilberedning innendørs: Stek sitroner, tomatkvasten og ananasskiver i en stekepanne over høy varme 10-15 minutter. Stek fiskefiletene i en ovnsform 8-10 minutter.
- Skvis stekt sitron over fisken, og server!
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!