Min profil

Olivenlunden fisk og ananas pa grillen

HVIT FISK OG ANANAS PÅ GRILLEN

@juliesmatblogg
Nydelig fiskerett utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Kan tilberedes i ovnene om du ikke har grill.
Ingen rating
Forberedelsestid 40 minutter
Total tid 40 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Fremgangsmåten som følger er ment for grill. Dersom du ikke har grill tilgjengelig er det instrukser for hvordan alt kan lages innendørs!

FREMGANGSMÅTE POTETSALAT

  • Start med å koke poteter til potetsalaten innendørs før grillingen starter. Kok småpoteter hele i godt saltet vann til de er møre. 10-20 minutter avhengig av størrelse.
  • La potetene avkjøles litt før du deler dem i to eller fire biter. Bland sammen sennep, sommerolje og ananasbalsamico til en dressing. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Bland inn potetene og grovhakket koriander. Sett til side.
  • Fyr opp grillen! Eventuelt skru på stekeovnen 180 grader over- og undervarme.

FREMGANGSMÅTE MAISSTUING

  • Gå videre til maistuingen, siden selve grillingen tar ganske kort tid. Hvis du har hele maiskolber bør de kokes i lettsaltet vann ca. 10 minutter først, før de legges på grillen til de blir lett svidd. Skjær av maiskornene.
  • Bruker du mais på boks, siler du bort vannet og har de over i en liten gryte som kan stå på grillen. Ha i chiliolje og smør, varm opp. Ha det over i en liten foodprocessor/stavmikserbeholder sammen med rømme og limesaft. Kjør sammen.
  • Smak til med salt og pepper. Topp maisstuingen med litt espelette chilipulver. Har du ikke grill kan denne prosessen enkelt gjøres innendørs!

GRILLING/STEKING AV FISK

  • Del fisken i fire stykker. Pensle over- og undersiden med olje, og krydre med salt og espelette chilipulver.
  • Del sitronene i to og legg dem med snittsiden ned på grillen. Legg tomatkvasten på grillen, men bruk gjerne folie under for at de ikke skal sette seg fast.
  • Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skallet, og del ananasen i 4 tykke skiver. Bruk en liten kniv til å skjære ut den harde kjernen i hver ananasskive. Legg dem på grillen, og la dem få litt stekeskorpe før du snur dem.
  • Legg et fiskestykke oppå hver ananasskive. På denne måten svir ikke fisken seg fast i grillen. Lukk lokket og grill fisken ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
  • Tilberedning innendørs: Stek sitroner, tomatkvasten og ananasskiver i en stekepanne over høy varme 10-15 minutter. Stek fiskefiletene i en ovnsform 8-10 minutter.
  • Skvis stekt sitron over fisken, og server!
    Olivenlunden fisk og ananas pa grillen
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

Olivenlunden fisk og ananas pa grillen

HVIT FISK OG ANANAS PÅ GRILLEN

@juliesmatblogg
Nydelig fiskerett utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Kan tilberedes i ovnene om du ikke har grill.
Ingen rating
Forberedelsestid 40 minutter
Total tid 40 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Fremgangsmåten som følger er ment for grill. Dersom du ikke har grill tilgjengelig er det instrukser for hvordan alt kan lages innendørs!

FREMGANGSMÅTE POTETSALAT

  • Start med å koke poteter til potetsalaten innendørs før grillingen starter. Kok småpoteter hele i godt saltet vann til de er møre. 10-20 minutter avhengig av størrelse.
  • La potetene avkjøles litt før du deler dem i to eller fire biter. Bland sammen sennep, sommerolje og ananasbalsamico til en dressing. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Bland inn potetene og grovhakket koriander. Sett til side.
  • Fyr opp grillen! Eventuelt skru på stekeovnen 180 grader over- og undervarme.

FREMGANGSMÅTE MAISSTUING

  • Gå videre til maistuingen, siden selve grillingen tar ganske kort tid. Hvis du har hele maiskolber bør de kokes i lettsaltet vann ca. 10 minutter først, før de legges på grillen til de blir lett svidd. Skjær av maiskornene.
  • Bruker du mais på boks, siler du bort vannet og har de over i en liten gryte som kan stå på grillen. Ha i chiliolje og smør, varm opp. Ha det over i en liten foodprocessor/stavmikserbeholder sammen med rømme og limesaft. Kjør sammen.
  • Smak til med salt og pepper. Topp maisstuingen med litt espelette chilipulver. Har du ikke grill kan denne prosessen enkelt gjøres innendørs!

GRILLING/STEKING AV FISK

  • Del fisken i fire stykker. Pensle over- og undersiden med olje, og krydre med salt og espelette chilipulver.
  • Del sitronene i to og legg dem med snittsiden ned på grillen. Legg tomatkvasten på grillen, men bruk gjerne folie under for at de ikke skal sette seg fast.
  • Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skallet, og del ananasen i 4 tykke skiver. Bruk en liten kniv til å skjære ut den harde kjernen i hver ananasskive. Legg dem på grillen, og la dem få litt stekeskorpe før du snur dem.
  • Legg et fiskestykke oppå hver ananasskive. På denne måten svir ikke fisken seg fast i grillen. Lukk lokket og grill fisken ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
  • Tilberedning innendørs: Stek sitroner, tomatkvasten og ananasskiver i en stekepanne over høy varme 10-15 minutter. Stek fiskefiletene i en ovnsform 8-10 minutter.
  • Skvis stekt sitron over fisken, og server!
    Olivenlunden fisk og ananas pa grillen
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!