Velsmakende og fresh gresskarsuppe – passer perfekt som forrett i julen
Velsmakende og fresh gresskarsuppe – passer perfekt som forrett i julen
gresskar
gul løk
Havsalt fra Camargue
H-melk
nykvernet Sort pepper
Olivenolje med sitrusfrukt
kamskjell
Del gresskaret i terninger og finhakk løken.
I en kasserolle: Varm en god klunk Olivenolje med sitrusfrukt og ha i gresskarterninger og finhakket løk. Surr i noen minutter.
Tilsett melk og saften fra appelsinene. Gi det hele et oppkok og ha deretter i finrevet appelsinskall og en sjenerøs klype havsalt.
La det småkoke i ca. 20 minutter, eller til gresskaret er mørt. Kjør glatt med en stavmikser og hold suppen lunken.
Rens kamskjellene med en skarp kniv og klapp de forsiktig tørre med tørkepapir.
Plasser kamskjellene på et fat og sett de i fryseren i ca. 10 minutter. Del hvert kamskjell i 3 skiver.
Før servering:
Fordel suppen i 4 dype tallerkener, og dander forsiktig 3 skiver kamskjell over hver tallerken.
Ringle over Olivenolje med sitrusfrukt og nykvernet sort pepper.
Tilberedning
Del gresskaret i terninger og finhakk løken.
I en kasserolle: Varm en god klunk Olivenolje med sitrusfrukt og ha i gresskarterninger og finhakket løk. Surr i noen minutter.
Tilsett melk og saften fra appelsinene. Gi det hele et oppkok og ha deretter i finrevet appelsinskall og en sjenerøs klype havsalt.
La det småkoke i ca. 20 minutter, eller til gresskaret er mørt. Kjør glatt med en stavmikser og hold suppen lunken.
Rens kamskjellene med en skarp kniv og klapp de forsiktig tørre med tørkepapir.
Plasser kamskjellene på et fat og sett de i fryseren i ca. 10 minutter. Del hvert kamskjell i 3 skiver.
Før servering:
Fordel suppen i 4 dype tallerkener, og dander forsiktig 3 skiver kamskjell over hver tallerken.
Ringle over Olivenolje med sitrusfrukt og nykvernet sort pepper.
ingredienser
gresskar
gul løk
Havsalt fra Camargue
H-melk
nykvernet Sort pepper
Olivenolje med sitrusfrukt
kamskjell