EKSOTISK TARTAR AV HVIT FISK MED ANANASBALSAMICO
Olivier PeanFrisk og lett sommerrett. Passer både til lunch og forrett, eller som en selvstendig rett til sommertapasen
Ingen rating
Forberedelsestid 15 minutter min
Total tid 15 minutter min
Ingredienser
- 400 g hvit fiskefilet av sashimikvalitet
- 1 stk pasjonsfrukt
- ½ stk mango
- 1 stk vårløk
- fersk ingefær
- 1 stk økologisk sitron
- ½ stk sjalottløk
- 1 stk tomat
- 2 ss Gul sitronolje
- 2 ss Ananasbalsamico
- Havsalt fra Camargue
- koriander fersk
- 1 Espelette Chilipulver AOP (kan sløyfes)
- ½ stk vaniljestang
- grovt salt
Instruksjoner
- Dryss grovt salt over den hvite fisken. Etter 10 minutter, rens fisken under rennende vann og tørk den i kjøkkenpapir.
- Kutt fisken, tomatene (ta ut innmaten) og mango i små terninger. Finstrimle vårløk, koriander og sjalottløk, og ta ut innmaten av pasjonsfrukten.
- Bland alle ingrediensene sammen, rasp ingefær og sitronskall og bland inn etter smak. Tilsett deretter gul sitronolje, vaniljefrø, saft fra sitronen og ananasbalsamico. Smak til med espelette chilipulver og havsalt.
- Dander tartaren over en tallerken og server umiddelbart.
Tid Under 20 min
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
EKSOTISK TARTAR AV HVIT FISK MED ANANASBALSAMICO
Olivier PeanFrisk og lett sommerrett. Passer både til lunch og forrett, eller som en selvstendig rett til sommertapasen
Ingen rating
Forberedelsestid 15 minutter min
Total tid 15 minutter min
Ingredienser
- 400 g hvit fiskefilet av sashimikvalitet
- 1 stk pasjonsfrukt
- ½ stk mango
- 1 stk vårløk
- fersk ingefær
- 1 stk økologisk sitron
- ½ stk sjalottløk
- 1 stk tomat
- 2 ss Gul sitronolje
- 2 ss Ananasbalsamico
- Havsalt fra Camargue
- koriander fersk
- 1 Espelette Chilipulver AOP (kan sløyfes)
- ½ stk vaniljestang
- grovt salt
Instruksjoner
- Dryss grovt salt over den hvite fisken. Etter 10 minutter, rens fisken under rennende vann og tørk den i kjøkkenpapir.
- Kutt fisken, tomatene (ta ut innmaten) og mango i små terninger. Finstrimle vårløk, koriander og sjalottløk, og ta ut innmaten av pasjonsfrukten.
- Bland alle ingrediensene sammen, rasp ingefær og sitronskall og bland inn etter smak. Tilsett deretter gul sitronolje, vaniljefrø, saft fra sitronen og ananasbalsamico. Smak til med espelette chilipulver og havsalt.
- Dander tartaren over en tallerken og server umiddelbart.
Tid Under 20 min
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!