Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

BABA GANOUSH MED MYKE FLATBRØD OG TOMATSALAT

Denne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.

Koketid 1.5
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

Denne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.

TIL BABA GANOUSH:

2

medium aubergine

1 ts

most hvitløk

0.5

sitron

3 ss

tahini

3 ss

Balansert olivenolje (som La Riserva 2023)

salt, smak til

granateple, til servering

mynte, til servering

TIL MYKE FLATBRØD:

350 g

hvetemel + til utkjevling

1 ss

havsalt

1 ts

bakepulver

3 ss

Mild olivenolje (som Bastidettes 2023)

2.5 dl

yoghurt naturell

1 ss

flytende honning

TIL TOMATSALAT:

500 g

blandede tomater

50 g

fetaost

1 ss

flytende honning

havsalt

4 ss

Intens olivenolje (som Ciccolella 2023)

1 håndfull

frisk oregano

1. 

Forvarm ovnen til maks temperatur med grillelementet på


2. 

Vask og tørk auberginen. Prikk hull med gaffel gjennom skinnet. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett inn i stekeovnen. Stek 20 minutter, før du snur på auberginen og steker videre i 20 minutter. De skal bli litt brent og falle helt sammen


3. 

Kjøl litt ned. Skjær av toppen og del auberginen i to på langs. Skrap ut auberginekjøttet med to skjeer. Skjær det i grove biter og ha det over i en bolle. Mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete! Tilsett most hvitløk, sitronsaft, tahini og Balansert olivenolje. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft. Ha det over i en serveringsskål


4. 

Rens granateplet. Jeg skjær først av toppen, for så å skjære skallet i båter. Da er det enkelt å “brekke” av en hel båt og så plukke ut kjernene. For å unngå søl kan de plukkes i en bakebolle under vann


5. 

Finhakk mynte og dryss over sammen med en håndfull granateplekjerner. Drypp til slutt litt ekstra Balansert olivenolje over.


6. 

Bland sammen mel, havsalt og bakepulver i en stor bakebolle. Tilsett Mild olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen til en smuldrete deig med en sleiv eller slikkepott


7. 

Dryss litt mel på bakebenken og vipp deigen ut. Samle og elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig. Del deigen i 8 og form til boller, la dem hvile under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter


8. 

Kjevle ut hver bolle til ½ cm tykke flate brød. Pensle med Mild olivenolje på begge sider. Stek flatbrødene i en varm og tørr stekepanne til de får en gyllen stekeskorpe på hver side, ca 2-3 minutter. La dem hvile under et kjøkkenhåndkle til servering.


9. 

Vask tomatene, og del dem i skiver eller båter. Legg utover et flatt serveringsfat. Smuldre fetaost over


10. 

Blant sammen flytende honning, havsalt og Intens olivenolje. Hell over salaten. Topp med frisk oregano.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til maks temperatur med grillelementet på


2. 

Vask og tørk auberginen. Prikk hull med gaffel gjennom skinnet. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett inn i stekeovnen. Stek 20 minutter, før du snur på auberginen og steker videre i 20 minutter. De skal bli litt brent og falle helt sammen


3. 

Kjøl litt ned. Skjær av toppen og del auberginen i to på langs. Skrap ut auberginekjøttet med to skjeer. Skjær det i grove biter og ha det over i en bolle. Mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete! Tilsett most hvitløk, sitronsaft, tahini og Balansert olivenolje. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft. Ha det over i en serveringsskål


4. 

Rens granateplet. Jeg skjær først av toppen, for så å skjære skallet i båter. Da er det enkelt å “brekke” av en hel båt og så plukke ut kjernene. For å unngå søl kan de plukkes i en bakebolle under vann


5. 

Finhakk mynte og dryss over sammen med en håndfull granateplekjerner. Drypp til slutt litt ekstra Balansert olivenolje over.


6. 

Bland sammen mel, havsalt og bakepulver i en stor bakebolle. Tilsett Mild olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen til en smuldrete deig med en sleiv eller slikkepott


7. 

Dryss litt mel på bakebenken og vipp deigen ut. Samle og elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig. Del deigen i 8 og form til boller, la dem hvile under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter


8. 

Kjevle ut hver bolle til ½ cm tykke flate brød. Pensle med Mild olivenolje på begge sider. Stek flatbrødene i en varm og tørr stekepanne til de får en gyllen stekeskorpe på hver side, ca 2-3 minutter. La dem hvile under et kjøkkenhåndkle til servering.


9. 

Vask tomatene, og del dem i skiver eller båter. Legg utover et flatt serveringsfat. Smuldre fetaost over


10. 

Blant sammen flytende honning, havsalt og Intens olivenolje. Hell over salaten. Topp med frisk oregano.


ingredienser

TIL BABA GANOUSH:

2

medium aubergine

1 ts

most hvitløk

0.5

sitron

3 ss

tahini

3 ss

Balansert olivenolje (som La Riserva 2023)

salt, smak til

granateple, til servering

mynte, til servering

TIL MYKE FLATBRØD:

350 g

hvetemel + til utkjevling

1 ss

havsalt

1 ts

bakepulver

3 ss

Mild olivenolje (som Bastidettes 2023)

2.5 dl

yoghurt naturell

1 ss

flytende honning

TIL TOMATSALAT:

500 g

blandede tomater

50 g

fetaost

1 ss

flytende honning

havsalt

4 ss

Intens olivenolje (som Ciccolella 2023)

1 håndfull

frisk oregano

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

kr 336

kr 336

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

kr 336

kr 336

Flere smaksrike

Oppskrifter