Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

ASIATISK GRØNNSAKSSUPPE

Spicy og smakfull asiatisk grønnsakssuppe med kokosmelk, red curry og ingefær.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Spicy og smakfull asiatisk grønnsakssuppe med kokosmelk, red curry og ingefær.

50 g

rød curry paste

1 ss

ingefær

2

fedd hvitløk

1

rød paprika 

1

rødløk

0.5

aubergine

2

gulrøtter

4 dl

grønnsakskraft eller kyllingkraft

1

boks kokosmelk 

2 ss

fiskesaus

1 ss

soyasaus

Chiliolje 

Vårløk 

Koriander 

Hverdagsolje  

Honning- og  ingefærbalsamico 

*Honning- og ingefærbalsamico kan erstattes med mangobalsamico eller fersken- og aprikosbalsamico

1. 

Finhakk hvitløk, rens og skjær paprika i biter, løk i tynne båter, aubergin i terninger, strimle gulrøttene og finhakk ingefæren.


2. 

Varm opp 1-2 ss hverdagsolje i en kjele, og tilsett curry paste, ingefær og hvitløk


3. 

Tilsett grønnsakskraft og kokosmelk, kok opp og la suppen småkoke i 5 minutter.


4. 

La det frese under omrøring i 2-3 minutter over middels sterk varme, og tilsett 2 ss honning- og ingefærbalsamico


5. 

Tilsett grønnsakskraft og kokosmelk, kok opp og la suppen småkoke i tre minutter 


6. 

Smak til med fiskesaus og soyasaus.


7. 

Ha i paprika, løk, aubergine og gulrøtter. La trekke til grønnsakene er møre.


8. 

La det trekke til grønnsakene er møre 


9. 

Dryss over hakket vårløk og koriander ved servering, og ringle 1 ss chiliolje og 1 ts honning- og ingefærbalsamico over hver tallerken til slutt.


Tilberedning

1. 

Finhakk hvitløk, rens og skjær paprika i biter, løk i tynne båter, aubergin i terninger, strimle gulrøttene og finhakk ingefæren.


2. 

Varm opp 1-2 ss hverdagsolje i en kjele, og tilsett curry paste, ingefær og hvitløk


3. 

Tilsett grønnsakskraft og kokosmelk, kok opp og la suppen småkoke i 5 minutter.


4. 

La det frese under omrøring i 2-3 minutter over middels sterk varme, og tilsett 2 ss honning- og ingefærbalsamico


5. 

Tilsett grønnsakskraft og kokosmelk, kok opp og la suppen småkoke i tre minutter 


6. 

Smak til med fiskesaus og soyasaus.


7. 

Ha i paprika, løk, aubergine og gulrøtter. La trekke til grønnsakene er møre.


8. 

La det trekke til grønnsakene er møre 


9. 

Dryss over hakket vårløk og koriander ved servering, og ringle 1 ss chiliolje og 1 ts honning- og ingefærbalsamico over hver tallerken til slutt.


ingredienser

50 g

rød curry paste

1 ss

ingefær

2

fedd hvitløk

1

rød paprika 

1

rødløk

0.5

aubergine

2

gulrøtter

4 dl

grønnsakskraft eller kyllingkraft

1

boks kokosmelk 

2 ss

fiskesaus

1 ss

soyasaus

Chiliolje 

Vårløk 

Koriander 

Hverdagsolje  

Honning- og  ingefærbalsamico 

*Honning- og ingefærbalsamico kan erstattes med mangobalsamico eller fersken- og aprikosbalsamico

Flere smaksrike

Oppskrifter