Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
DSC

Hva er trøffelolje

Trøffelolje er en matolje tilsatt trøffel. Originalt ble trøffeloljen laget ved å bløtlegge trøffel i en olivenolje av høy kvalitet. I dag er det mer vanlig å tilsette trøffel ekstrakt i en olivenolje for å tilføre den luksuriøse ingrediensen på en rimeligere måte. 

 

Hva man bør tenke på når man skal kjøpe en trøffelolje

 

Er du en trøffel elsker og ønsker å tilføre smaken i dine måltider på en mer hverdagslig basis? Trøfler kan være en dyr ingrediens i seg selv og dermed er en olje et utmerket valg. Man kan få kjøpt trøffelolje i flere dagligvarebutikker i dag. Det er allikevel et omstridt produkt ettersom mange av de er tilsatt en syntetisk aroma. 

Vi i Olivenlunden er veldig glade for å kunne tilby en ekte trøffelolje. En olje som kun inneholder extra virgin olivenolje og en naturlig ekstrakt av trøffel, slik at du kan nyte de ekte smakene fra naturen. 

 

Litt av historien

 

Trøffeloljen ble introdusert til oss på 1980-tallet, men ble først mer anerkjent på 90-tallet da flere fikk øynene opp for den luksuriøse smaksforsterkeren. Oljen ble mer og mer brukt i luksuriøse kjøkken og er i dag også for mange et produkt som er hyppig brukt i hjemmet. Som sagt så har mange i dag oppdaget at mange av trøffeloljene som selges faktisk ikke inneholder trøffel i det hele tatt. Det er vanlig å bruke en aroma eller essense av trøffel som er et syntetisk produkt. 

 

Hvit trøffel 

 

Den hvite trøffelen fra Alba er velkjent for sin kvalitet og hvordan den kan berike et måltid. Det er ofte en stor etterspørsel etter denne typen i high-end restauranter. Den hvite trøffelen er meget verdsatt for sin distinkte, men sensitive smak. Ettersom denne soppen kan være mer sjelden å få tak i og har en kort holdbarhet, er det vanlig at etterspørselen  i dag drives mer mot en trøffelolje med hvit trøffel. En olje er et godt valg da den vil holde lenger og har en langt rimeligere pris enn fersk trøffel. 

Hvordan bruke trøffelolje

 

Dersom man ikke er vant til å bruke trøffel kan det virke vanskelig å definere hvordan man kan ta i bruk denne smaken. En gledens nyhet er at en hvit trøffelolje faktisk passer utmerket til er rekke retter, og spesielt da hvit mat. 

Kjenner du at den potetmosen begynner å bli litt kjedelig i smaken? Eller hva med den hvite fisken hvor ideene kanskje begynner å stoppe opp? Hva med å tilsette vår trøffelolje? Unngå å steke i oljen for at smaken ikke skal bli ødelagt av varmen, men hell litt over retten før servering og nyt.

Kjøp vår trøffelolje her og få flere tips til hvordan du kan bruke den:

https://olivenlunden1830.no/produkt/hvit-troffelolje-100ml/

Hvordan smaker det?

 

Mange er kjent med sort trøffel som har en intens og jordaktig smak. Denne brukes gjerne til mer robuste retter med rikelige smaker, gjerne rødt kjøtt, smakfulle sauser eller en risotto med rike smaker. Den hvite trøffelen eller “Det hvite gull” som den kalles tilbyr en delikat og tydelig smak med et hint av hvitløk. 

Prøv vår risotto med sort trøffel:

https://olivenlunden1830.no/produkt/risotto-m-sort-troffel-250g/

Oppskrifter med trøffelolje

 

Det finnes et hav av muligheter for hvordan du kan sørge for å tilsette denne moderne smakstilsetteren i dine retter. Løft din neste pizza med noen edle dråper eller lag en trøffeldipp som vil være en sikker favoritt på snacksbordet. Vårt trøffelsalt passer også utmerket sammen med oljen.  Kom i gang med noen av våre egne oppskrifter her: 

https://olivenlunden1830.no/oppskrifter/troffeldipp/

https://olivenlunden1830.no/oppskrifter/jordskokksuppe-med-troffel/

https://olivenlunden1830.no/oppskrifter/viltkjott-med-flotegratinerte-poteter-med-troffel/

 

 

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt