Skrell og hakk hvitløksfedd
Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm
Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk
Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper
Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk
Forvarme ovnen 200 grader
Sil potetene fra melken. Sett melken til side
Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche
Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche
Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen
Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert
Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server