Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

CACIO E PEPE

Cacio e pepe er en pastarett fra det moderne romerske kjøkken. Her har Julie utarbeidet en oppskrift med mild olivenolje og parmesan. Utarbeidet av @juliesmatblogg

Koketid 30 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

Cacio e pepe er en pastarett fra det moderne romerske kjøkken. Her har Julie utarbeidet en oppskrift med mild olivenolje og parmesan. Utarbeidet av @juliesmatblogg

300 g

Linguine eller annen lang pasta

2 ts

Havsalt fra Camargue

3 ss

smør

2 ts

svart pepper

1 ts

hvitt pepper

2 dll

dl pastavann

150 g

raspet Parmesan eller peccorino

2 ss

Mild Grand Cru olivenolje

1. 

Kok linguine i godt saltet vann. Kok 1-2 min kortere enn det står på pakken – vi vil ha den «al dente» siden pastaen skal koke videre i sausen


2. 

Mens pastaen koker smelter du smør i en stor stekepanne. Knus svarte og hvite pepperkorn i en morter, de kan gjerne være grovknust. Ha pepperet oppi smøret og rør rundt i 1-2 minutter til det begynner å dufte godt


3. 

Finn frem en flatvisp og øs 1 dl av pastavannet over i pannen. Visp ut i smøret og gi det et oppkok


4. 

Skru ned til laveste varme på pannen. Bruk en pastaklype eller tang til å ha linguinen over i stekepannen. Hell på den raspede osten og bland godt sammen


5. 

Tilsett eventuelt litt mer pastavann for å gjøre sausen mer kremete og smidig. Bland godt sammen. Smak om du trenger å tilsette mer havsalt helt til slutt


6. 

Øs pastaen over i dype tallerkener, topp med litt mild og god olivenolje for en frisk avslutning


Tilberedning

1. 

Kok linguine i godt saltet vann. Kok 1-2 min kortere enn det står på pakken – vi vil ha den «al dente» siden pastaen skal koke videre i sausen


2. 

Mens pastaen koker smelter du smør i en stor stekepanne. Knus svarte og hvite pepperkorn i en morter, de kan gjerne være grovknust. Ha pepperet oppi smøret og rør rundt i 1-2 minutter til det begynner å dufte godt


3. 

Finn frem en flatvisp og øs 1 dl av pastavannet over i pannen. Visp ut i smøret og gi det et oppkok


4. 

Skru ned til laveste varme på pannen. Bruk en pastaklype eller tang til å ha linguinen over i stekepannen. Hell på den raspede osten og bland godt sammen


5. 

Tilsett eventuelt litt mer pastavann for å gjøre sausen mer kremete og smidig. Bland godt sammen. Smak om du trenger å tilsette mer havsalt helt til slutt


6. 

Øs pastaen over i dype tallerkener, topp med litt mild og god olivenolje for en frisk avslutning


ingredienser

300 g

Linguine eller annen lang pasta

2 ts

Havsalt fra Camargue

3 ss

smør

2 ts

svart pepper

1 ts

hvitt pepper

2 dll

dl pastavann

150 g

raspet Parmesan eller peccorino

2 ss

Mild Grand Cru olivenolje

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter