Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SJOKOLADEMOUSSE MED INTENS OLIVENOLJE

Klassiske sjokolademousse med en liten vri. Denne oppskriften inneholder intens olivenolje, som gir sjokolademoussen en fyldig og elegant smak.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Jul
Middels
4

Porsjoner

Klassiske sjokolademousse med en liten vri. Denne oppskriften inneholder intens olivenolje, som gir sjokolademoussen en fyldig og elegant smak.

1

økologisk sitron, eventuelt mer til servering

1 dl

kremfløte

1 dl

melk

180 g

mørk sjokolade 70%

1 ss

FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje

3

egg

30 g

sukker

1.5 ss

Balsamico med sitron

1. 

Vask sitronen godt og riv skallet på et zestjern. Sett til side.


2. 

Varm opp fløte og melk til kokepunktet og ha i sjokoladen, rør sammen til en jevn blanding.


3. 

Tilsett FIRST Harvest olivenolje i sjokoladekremen, fortsett å røre til du får en fin konsistens. Sett til side.


4. 

Skill eggehviter og eggeplommer.


5. 

Pisk eggehvitene sakte til de skummer. Tilsett sukkeret litt og litt, øk hastigheten gradvis til du får en fast marengs.


6. 

Rør sammen eggeplommene og vend dem forsiktig inn i marengsen.


7. 

Vend inn marengsen i sjokoladekremen, til slutt vender du inn sitronskallet og Balsamico med sitron.


8. 

Hell sjokolademoussen i glass eller porsjonsformer. La dem stå minst 5 timer i kjøleskap. Ta dem ut 1 time før servering.


9. 

Rasp gjerne litt sitronskall over rett før det serveres!


Tilberedning

1. 

Vask sitronen godt og riv skallet på et zestjern. Sett til side.


2. 

Varm opp fløte og melk til kokepunktet og ha i sjokoladen, rør sammen til en jevn blanding.


3. 

Tilsett FIRST Harvest olivenolje i sjokoladekremen, fortsett å røre til du får en fin konsistens. Sett til side.


4. 

Skill eggehviter og eggeplommer.


5. 

Pisk eggehvitene sakte til de skummer. Tilsett sukkeret litt og litt, øk hastigheten gradvis til du får en fast marengs.


6. 

Rør sammen eggeplommene og vend dem forsiktig inn i marengsen.


7. 

Vend inn marengsen i sjokoladekremen, til slutt vender du inn sitronskallet og Balsamico med sitron.


8. 

Hell sjokolademoussen i glass eller porsjonsformer. La dem stå minst 5 timer i kjøleskap. Ta dem ut 1 time før servering.


9. 

Rasp gjerne litt sitronskall over rett før det serveres!


ingredienser

1

økologisk sitron, eventuelt mer til servering

1 dl

kremfløte

1 dl

melk

180 g

mørk sjokolade 70%

1 ss

FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje

3

egg

30 g

sukker

1.5 ss

Balsamico med sitron

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer