Klassiske sjokolademousse med en liten vri. Denne oppskriften inneholder intens olivenolje, som gir sjokolademoussen en fyldig og elegant smak.
Klassiske sjokolademousse med en liten vri. Denne oppskriften inneholder intens olivenolje, som gir sjokolademoussen en fyldig og elegant smak.
økologisk sitron, eventuelt mer til servering
kremfløte
melk
mørk sjokolade 70%
FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje
egg
sukker
Balsamico med sitron
Vask sitronen godt og riv skallet på et zestjern. Sett til side.
Varm opp fløte og melk til kokepunktet og ha i sjokoladen, rør sammen til en jevn blanding.
Tilsett FIRST Harvest olivenolje i sjokoladekremen, fortsett å røre til du får en fin konsistens. Sett til side.
Skill eggehviter og eggeplommer.
Pisk eggehvitene sakte til de skummer. Tilsett sukkeret litt og litt, øk hastigheten gradvis til du får en fast marengs.
Rør sammen eggeplommene og vend dem forsiktig inn i marengsen.
Vend inn marengsen i sjokoladekremen, til slutt vender du inn sitronskallet og Balsamico med sitron.
Hell sjokolademoussen i glass eller porsjonsformer. La dem stå minst 5 timer i kjøleskap. Ta dem ut 1 time før servering.
Rasp gjerne litt sitronskall over rett før det serveres!
Tilberedning
Vask sitronen godt og riv skallet på et zestjern. Sett til side.
Varm opp fløte og melk til kokepunktet og ha i sjokoladen, rør sammen til en jevn blanding.
Tilsett FIRST Harvest olivenolje i sjokoladekremen, fortsett å røre til du får en fin konsistens. Sett til side.
Skill eggehviter og eggeplommer.
Pisk eggehvitene sakte til de skummer. Tilsett sukkeret litt og litt, øk hastigheten gradvis til du får en fast marengs.
Rør sammen eggeplommene og vend dem forsiktig inn i marengsen.
Vend inn marengsen i sjokoladekremen, til slutt vender du inn sitronskallet og Balsamico med sitron.
Hell sjokolademoussen i glass eller porsjonsformer. La dem stå minst 5 timer i kjøleskap. Ta dem ut 1 time før servering.
Rasp gjerne litt sitronskall over rett før det serveres!
ingredienser
økologisk sitron, eventuelt mer til servering
kremfløte
melk
mørk sjokolade 70%
FIRST Harvest olivenolje, eller en annen intens olivenolje
egg
sukker
Balsamico med sitron