Disse sitron- og pasjonsfruktrutene smaker som sommer! Laget med masse nypresset sitronsaft, frisk pasjonsfrukt og pasjonsfruktbalsamico.
Disse sitron- og pasjonsfruktrutene smaker som sommer! Laget med masse nypresset sitronsaft, frisk pasjonsfrukt og pasjonsfruktbalsamico.
smør
sukker
vaniljepulver / vaniljeekstrakt
salt
hvetemel
sukker
hvetemel
store egg
sitronsaft (5-6 sitroner)
pasjonsfruktsaft (2-3 pasjonsfrukt)
melis til pynt
Forvarm ovnen til 165 grader, over- og undervarme. Finn frem en form som er ca 20 x 30 cm og kle den med bakepapir.
Smelt smøret i en stor kjele. Slå av varmen. Rør inn sukker, vanilje og salt. Tilsett melet til slutt og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott.
Ha deigen over i formen og press den jevnt utover bunnen. Forstek bunnen i 25-30 minutter, til kantene er lett gylne.
Mens bunnen stekes lager du fyllet. Sikt sukkeret og melet sammen i en stor bolle. Dette er et viktig steg for å unngå klumper i fyllet. Tilsett eggene og visp sammen.
Skvis sitronsaften i et litermål. Del pasjonsfrukt i to og ha innholdet over i en liten sil over litermålet. Press ut saften ved å klemme frøene flate mot silen med en liten øse eller skje.
Hell sitron- og pasjonsfruktsaft i eggeblandingen. Tilsett Balsamico med pasjonsfrukt. Visp godt sammen.
Ta den ferdigstekte bunnen ut av ovnen. Prikk hull med en gaffel i overflaten av bunnen, ikke lag hull helt gjennom!
Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen forsiktig tilbake midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter.
Avkjøl i formen i minst en time, og sett deretter hele formen i kjøleskap en time eller to, til det er helt avkjølt.
Løft ut av formen og del opp i ruter med en skarp kniv. Tørk av kniven mellom hvert kutt. Sikt litt melis over toppen.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 165 grader, over- og undervarme. Finn frem en form som er ca 20 x 30 cm og kle den med bakepapir.
Smelt smøret i en stor kjele. Slå av varmen. Rør inn sukker, vanilje og salt. Tilsett melet til slutt og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott.
Ha deigen over i formen og press den jevnt utover bunnen. Forstek bunnen i 25-30 minutter, til kantene er lett gylne.
Mens bunnen stekes lager du fyllet. Sikt sukkeret og melet sammen i en stor bolle. Dette er et viktig steg for å unngå klumper i fyllet. Tilsett eggene og visp sammen.
Skvis sitronsaften i et litermål. Del pasjonsfrukt i to og ha innholdet over i en liten sil over litermålet. Press ut saften ved å klemme frøene flate mot silen med en liten øse eller skje.
Hell sitron- og pasjonsfruktsaft i eggeblandingen. Tilsett Balsamico med pasjonsfrukt. Visp godt sammen.
Ta den ferdigstekte bunnen ut av ovnen. Prikk hull med en gaffel i overflaten av bunnen, ikke lag hull helt gjennom!
Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen forsiktig tilbake midt i ovnen. Stek i 25-30 minutter.
Avkjøl i formen i minst en time, og sett deretter hele formen i kjøleskap en time eller to, til det er helt avkjølt.
Løft ut av formen og del opp i ruter med en skarp kniv. Tørk av kniven mellom hvert kutt. Sikt litt melis over toppen.
ingredienser
smør
sukker
vaniljepulver / vaniljeekstrakt
salt
hvetemel
sukker
hvetemel
store egg
sitronsaft (5-6 sitroner)
pasjonsfruktsaft (2-3 pasjonsfrukt)
melis til pynt