RULLEKAKE MED SITRON- OG NOUGATKREM

I denne oppskriften bruker vi sitroner og nougatkrem, dette gir en spennende vri på den klassiske rullekaken.
olivenlunden oppskrifter dessert rullekake med sitron og nougatkrem hverdagsolje timutpepper hvit balsamico juleolje hasselnottkrem havsalt fra camargue
Koketid 2 %s t 30 minutes
Total tid 2 %s t 30 minutes
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Bakst, Dessert

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

SITRONKONFITT

  • Fjern bladene fra timianstilkene
  • Del sitronene i 8 båter, og ha båtene i en kjele med vann
  • Tilsett timian, knuste pepperkorn, hverdagsolje og sukker. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup. Kjøl ned*
  • Ta sitronene ut av sirupen. Kjør sitronene glatt i en food processor samtidig som du sper med hvit balsamico og juleolje til en homogen blanding. Sett til side
  • *Kraften fra sitronene kan brukes både til sopp, dessert og kylling

BUNNEN

  • Varm opp ovnen til 200 grader
  • Ha en kasserolle med varmt vann i ovnen
  • Vaske sitron og rasp halvparten av den. Sett til side
  • Sikt hvetemel, potetmel og kakaopulver
  • Skill eggehvitene fra eggeplommene
  • Pisk gradvis eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis
  • Deretter vend gradvis inn eggeplommene, deretter hvetemel/kakao-blandingen og sitronskallet. Fortsett å blande forsiktig uten å miste luftigheten
  • Ha til slutt i olivenolje, og fortsett å blande med omhu
  • Ha deigen over en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 9 minutter
  • Ha bunnen på en rist. Enten rulles kaken nesten umiddelbart, ellers settes bunnen i kjøleskapet, dekket med et håndkle, i inntil 24 timer

SITRONLAKE

  • Kok sitronsaft, vann og sukker sammen

HASSELNØTTFYLL

  • Pisk opp fløten – ikke for stiv
  • Ta litt av kremen og piske opp raskt med hasselnøttkremen
  • Bland deretter inn havsaltet og resten av den piskede fløten forsiktig

ANRETNING RULLEKAKEN

  • Ta kakebunnen fra kjøleskapet og pensle veldig forsiktig med sitronlake
  • Smør så et tynt lag av sitronkonfitt-kremen over bunnen, deretter smør et lag av hasselnøttfyllet
  • Start å rulle bunnen forsiktig med bare hendene. Fortsett så å rulle med hjelp av bakepapiret
  • Smør ett tynt lag med hasselnøttfyllet over rullekaken. Sett til side kjølig
  • Ha resten av hasselnøtt-kremen i en sprøytepose og pynt rullekaken. Helt til slutt, kutt av kantene med en varm kniv
  • Skrell 1 økologisk sitron. Lag fileter med en skarp kniv og pensle med hvit balsamico
  • Dryss lett med kakaopulver over rullekaken, og dander med hasselnøtter og sitronfiletene
  • *man kan lage rullekaken er dag forveien uten å pynte den

Ingredienser

Ingredienser
  

SITRONKONFITT

SITRONLAKE

Tilberedning
 

SITRONKONFITT

  • Fjern bladene fra timianstilkene
  • Del sitronene i 8 båter, og ha båtene i en kjele med vann
  • Tilsett timian, knuste pepperkorn, hverdagsolje og sukker. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup. Kjøl ned*
  • Ta sitronene ut av sirupen. Kjør sitronene glatt i en food processor samtidig som du sper med hvit balsamico og juleolje til en homogen blanding. Sett til side
  • *Kraften fra sitronene kan brukes både til sopp, dessert og kylling

BUNNEN

  • Varm opp ovnen til 200 grader
  • Ha en kasserolle med varmt vann i ovnen
  • Vaske sitron og rasp halvparten av den. Sett til side
  • Sikt hvetemel, potetmel og kakaopulver
  • Skill eggehvitene fra eggeplommene
  • Pisk gradvis eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis
  • Deretter vend gradvis inn eggeplommene, deretter hvetemel/kakao-blandingen og sitronskallet. Fortsett å blande forsiktig uten å miste luftigheten
  • Ha til slutt i olivenolje, og fortsett å blande med omhu
  • Ha deigen over en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 9 minutter
  • Ha bunnen på en rist. Enten rulles kaken nesten umiddelbart, ellers settes bunnen i kjøleskapet, dekket med et håndkle, i inntil 24 timer

SITRONLAKE

  • Kok sitronsaft, vann og sukker sammen

HASSELNØTTFYLL

  • Pisk opp fløten – ikke for stiv
  • Ta litt av kremen og piske opp raskt med hasselnøttkremen
  • Bland deretter inn havsaltet og resten av den piskede fløten forsiktig

ANRETNING RULLEKAKEN

  • Ta kakebunnen fra kjøleskapet og pensle veldig forsiktig med sitronlake
  • Smør så et tynt lag av sitronkonfitt-kremen over bunnen, deretter smør et lag av hasselnøttfyllet
  • Start å rulle bunnen forsiktig med bare hendene. Fortsett så å rulle med hjelp av bakepapiret
  • Smør ett tynt lag med hasselnøttfyllet over rullekaken. Sett til side kjølig
  • Ha resten av hasselnøtt-kremen i en sprøytepose og pynt rullekaken. Helt til slutt, kutt av kantene med en varm kniv
  • Skrell 1 økologisk sitron. Lag fileter med en skarp kniv og pensle med hvit balsamico
  • Dryss lett med kakaopulver over rullekaken, og dander med hasselnøtter og sitronfiletene
  • *man kan lage rullekaken er dag forveien uten å pynte den