I denne oppskriften bruker vi sitroner og nougatkrem, dette gir en spennende vri på den klassiske rullekaken.
I denne oppskriften bruker vi sitroner og nougatkrem, dette gir en spennende vri på den klassiske rullekaken.
sitroner
timian
vann
Hverdagsolje
sukker
Timut pepper
Hvit balsamico
Juleolje
egg (50 g/stk og temperert)
sukker
hvetemel
potetmel
kakaopulver
økologisk sitron
Hverdagsolje
sitronsaft
vann
sukker
fløte
Hasselnøttkrem
Havsalt fra Camargue
Fjern bladene fra timianstilkene
Del sitronene i 8 båter, og ha båtene i en kjele med vann
Tilsett timian, knuste pepperkorn, hverdagsolje og sukker. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup. Kjøl ned*
Ta sitronene ut av sirupen. Kjør sitronene glatt i en food processor samtidig som du sper med hvit balsamico og juleolje til en homogen blanding. Sett til side
*Kraften fra sitronene kan brukes både til sopp, dessert og kylling
Varm opp ovnen til 200 grader
Ha en kasserolle med varmt vann i ovnen
Vaske sitron og rasp halvparten av den. Sett til side
Sikt hvetemel, potetmel og kakaopulver
Skill eggehvitene fra eggeplommene
Pisk gradvis eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis
Deretter vend gradvis inn eggeplommene, deretter hvetemel/kakao-blandingen og sitronskallet. Fortsett å blande forsiktig uten å miste luftigheten
Ha til slutt i olivenolje, og fortsett å blande med omhu
Ha deigen over en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 9 minutter
Ha bunnen på en rist. Enten rulles kaken nesten umiddelbart, ellers settes bunnen i kjøleskapet, dekket med et håndkle, i inntil 24 timer
Kok sitronsaft, vann og sukker sammen
Pisk opp fløten – ikke for stiv
Ta litt av kremen og piske opp raskt med hasselnøttkremen
Bland deretter inn havsaltet og resten av den piskede fløten forsiktig
Ta kakebunnen fra kjøleskapet og pensle veldig forsiktig med sitronlake
Smør så et tynt lag av sitronkonfitt-kremen over bunnen, deretter smør et lag av hasselnøttfyllet
Start å rulle bunnen forsiktig med bare hendene. Fortsett så å rulle med hjelp av bakepapiret
Smør ett tynt lag med hasselnøttfyllet over rullekaken. Sett til side kjølig
Ha resten av hasselnøtt-kremen i en sprøytepose og pynt rullekaken. Helt til slutt, kutt av kantene med en varm kniv
Skrell 1 økologisk sitron. Lag fileter med en skarp kniv og pensle med hvit balsamico
Dryss lett med kakaopulver over rullekaken, og dander med hasselnøtter og sitronfiletene
*man kan lage rullekaken er dag forveien uten å pynte den
Tilberedning
Fjern bladene fra timianstilkene
Del sitronene i 8 båter, og ha båtene i en kjele med vann
Tilsett timian, knuste pepperkorn, hverdagsolje og sukker. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup. Kjøl ned*
Ta sitronene ut av sirupen. Kjør sitronene glatt i en food processor samtidig som du sper med hvit balsamico og juleolje til en homogen blanding. Sett til side
*Kraften fra sitronene kan brukes både til sopp, dessert og kylling
Varm opp ovnen til 200 grader
Ha en kasserolle med varmt vann i ovnen
Vaske sitron og rasp halvparten av den. Sett til side
Sikt hvetemel, potetmel og kakaopulver
Skill eggehvitene fra eggeplommene
Pisk gradvis eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis
Deretter vend gradvis inn eggeplommene, deretter hvetemel/kakao-blandingen og sitronskallet. Fortsett å blande forsiktig uten å miste luftigheten
Ha til slutt i olivenolje, og fortsett å blande med omhu
Ha deigen over en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 9 minutter
Ha bunnen på en rist. Enten rulles kaken nesten umiddelbart, ellers settes bunnen i kjøleskapet, dekket med et håndkle, i inntil 24 timer
Kok sitronsaft, vann og sukker sammen
Pisk opp fløten – ikke for stiv
Ta litt av kremen og piske opp raskt med hasselnøttkremen
Bland deretter inn havsaltet og resten av den piskede fløten forsiktig
Ta kakebunnen fra kjøleskapet og pensle veldig forsiktig med sitronlake
Smør så et tynt lag av sitronkonfitt-kremen over bunnen, deretter smør et lag av hasselnøttfyllet
Start å rulle bunnen forsiktig med bare hendene. Fortsett så å rulle med hjelp av bakepapiret
Smør ett tynt lag med hasselnøttfyllet over rullekaken. Sett til side kjølig
Ha resten av hasselnøtt-kremen i en sprøytepose og pynt rullekaken. Helt til slutt, kutt av kantene med en varm kniv
Skrell 1 økologisk sitron. Lag fileter med en skarp kniv og pensle med hvit balsamico
Dryss lett med kakaopulver over rullekaken, og dander med hasselnøtter og sitronfiletene
*man kan lage rullekaken er dag forveien uten å pynte den
ingredienser
sitroner
timian
vann
Hverdagsolje
sukker
Timut pepper
Hvit balsamico
Juleolje
egg (50 g/stk og temperert)
sukker
hvetemel
potetmel
kakaopulver
økologisk sitron
Hverdagsolje
sitronsaft
vann
sukker
fløte
Hasselnøttkrem
Havsalt fra Camargue