En rask og enkel salat som passer godt som tilbehør til fisk eller hvitt kjøtt. Kan også serveres som en lett lunsjrett, gjerne sammen med brød.
En rask og enkel salat som passer godt som tilbehør til fisk eller hvitt kjøtt. Kan også serveres som en lett lunsjrett, gjerne sammen med brød.
gulrøtter
rødkål
feta
Virgin Hasselnøttolje
Olivenolje
sennep
fine håndfuller linfrø
eplesidereddik
Salt og nykvernet pepper
Skyll kålen og finhakk den i veldig små biter
Skyll, skrell og riv gulrøttene
Tørk linfrøene 5 minutter i stekepannen. Fjern de fra platen når de begynner å knitre
Lag en vinaigrette ved å blande virgin hasselnøttolje, olivenolje, sennep og eplesidereddik
Tilsett en spiseskje vann
Smuldre fetaen i store terninger
Legg salaten på et fat, begynn med de rå grønnsakene og ha deretter over fetaen og linfrøene
Avslutt med å ha noen teskjeer vinaigrette over salaten
Tilberedning
Skyll kålen og finhakk den i veldig små biter
Skyll, skrell og riv gulrøttene
Tørk linfrøene 5 minutter i stekepannen. Fjern de fra platen når de begynner å knitre
Lag en vinaigrette ved å blande virgin hasselnøttolje, olivenolje, sennep og eplesidereddik
Tilsett en spiseskje vann
Smuldre fetaen i store terninger
Legg salaten på et fat, begynn med de rå grønnsakene og ha deretter over fetaen og linfrøene
Avslutt med å ha noen teskjeer vinaigrette over salaten
ingredienser
gulrøtter
rødkål
feta
Virgin Hasselnøttolje
Olivenolje
sennep
fine håndfuller linfrø
eplesidereddik
Salt og nykvernet pepper