LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PISTASJ OG BRINGEBÆR VERRINE

Verrine er den franske betegnelsen på en rett som serveres i porsjonsskåler. Her har vi laget en variant med mascarponekrem, bringebær og pistasjkrem.

Totaltid: 30 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Verrine er den franske betegnelsen på en rett som serveres i porsjonsskåler. Her har vi laget en variant med mascarponekrem, bringebær og pistasjkrem.

400 g

bringebær

1 ss

Balsamico med bringebær

3

egg

60 g

sukker

200 g

romtemperert mascarpone

100 g

Canistrelli med anis

2 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

50 g

pistasjnøtter, usaltet

1. 

Mos bringebærene med en gaffel sammen med 1 ss Balsamico med bringebær


2. 

Knekk eggene og separer hvite og eggeplomme.


3. 

Visp eggeplommer sammen med 50 g sukker i en skål til det skummer. Bland inn romtemperert mascarpone.


4. 

I en annen skål pisker du eggehvitene stive, når blandingen er nesten helt fast, tilsett 10g sukker og pisk til blandingen er stiv. Vend eggehvitene forsiktig inn i mascarponeblandingen med en slikkepott eller tresleiv.


5. 

Smuldre ca. 100g Canistrellikjeks, finhakk med kniv eller bruk blender


6. 

Finn frem 4 dessertskåler og legg krem, bringebær og knuste kjeks lagvis før du avslutter med å toppe med Pistasjkrem med olivenolje og grovhakkede pistasjnøtter


7. 

Tilberedning

1. 

Mos bringebærene med en gaffel sammen med 1 ss Balsamico med bringebær


2. 

Knekk eggene og separer hvite og eggeplomme.


3. 

Visp eggeplommer sammen med 50 g sukker i en skål til det skummer. Bland inn romtemperert mascarpone.


4. 

I en annen skål pisker du eggehvitene stive, når blandingen er nesten helt fast, tilsett 10g sukker og pisk til blandingen er stiv. Vend eggehvitene forsiktig inn i mascarponeblandingen med en slikkepott eller tresleiv.


5. 

Smuldre ca. 100g Canistrellikjeks, finhakk med kniv eller bruk blender


6. 

Finn frem 4 dessertskåler og legg krem, bringebær og knuste kjeks lagvis før du avslutter med å toppe med Pistasjkrem med olivenolje og grovhakkede pistasjnøtter


7. 

ingredienser

400 g

bringebær

1 ss

Balsamico med bringebær

3

egg

60 g

sukker

200 g

romtemperert mascarpone

100 g

Canistrelli med anis

2 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

50 g

pistasjnøtter, usaltet

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer