Min profil

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PISTASJ OG BRINGEBÆR VERRINE

Verrine er den franske betegnelsen på en rett som serveres i porsjonsskåler. Her har vi laget en variant med mascarponekrem, bringebær og pistasjkrem.

Totaltid: 30 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Verrine er den franske betegnelsen på en rett som serveres i porsjonsskåler. Her har vi laget en variant med mascarponekrem, bringebær og pistasjkrem.

2 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

Canistrelli med anis

3

eggeplommer

200 g

romtemperert mascarpone

90 g

sukker

400 g

bringebær

1 ss

Balsamico med bringebær

50 g

pistasjnøtter, usaltet

1. 

Mos bringebærene med en gaffel sammen med 30g sukker.


2. 

Knekk eggene og separer hvite og eggeplomme.


3. 

Visp eggeplommer sammen med 50 g sukker i en skål til det blir skummende. Tilsett romtemperert mascarpone og rør inn.


4. 

I en annen skål pisker du eggehvitene stive, når blandingen er nesten helt fast, tilsett 10g sukker og pisk til blandingen er stiv. Vend eggehviteblandingen forsiktig inn i mascarponekremen med en slikkepott eller tresleiv.


5. 

Smuldre ca. 100g kjeks, finhakk med kniv eller bruk blender.


6. 

Finn frem 4 dessertskåler og legg krem, bringebær og knuste kjeks lagvis før du avslutter med å toppe med pistasjkrem og grovhakkede pistasjnøltter.


Tilberedning

1. 

Mos bringebærene med en gaffel sammen med 30g sukker.


2. 

Knekk eggene og separer hvite og eggeplomme.


3. 

Visp eggeplommer sammen med 50 g sukker i en skål til det blir skummende. Tilsett romtemperert mascarpone og rør inn.


4. 

I en annen skål pisker du eggehvitene stive, når blandingen er nesten helt fast, tilsett 10g sukker og pisk til blandingen er stiv. Vend eggehviteblandingen forsiktig inn i mascarponekremen med en slikkepott eller tresleiv.


5. 

Smuldre ca. 100g kjeks, finhakk med kniv eller bruk blender.


6. 

Finn frem 4 dessertskåler og legg krem, bringebær og knuste kjeks lagvis før du avslutter med å toppe med pistasjkrem og grovhakkede pistasjnøltter.


ingredienser

2 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

Canistrelli med anis

3

eggeplommer

200 g

romtemperert mascarpone

90 g

sukker

400 g

bringebær

1 ss

Balsamico med bringebær

50 g

pistasjnøtter, usaltet

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer