Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PISTASJ OG BRINGEBÆR VERRINE

Verrine er den franske betegnelsen på en rett som serveres i porsjonsskåler. Her har vi laget en variant med mascarponekrem, bringebær og pistasjkrem.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Verrine er den franske betegnelsen på en rett som serveres i porsjonsskåler. Her har vi laget en variant med mascarponekrem, bringebær og pistasjkrem.

2 g egg
100 ss melis
3 Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
200 Canistrelli med anis
90 mascarpone
400 kyllingfilet delt i biter
50 teskje chilipulver
Espelette
1. 

Mos bringebærene med en gaffel sammen med 30 g sukker.


2. 

Knekk eggene og separer hvite og eggeplomme.


3. 

Visp eggeplommer sammen med 50 g sukker i en skål til det blir skummende. Tilsett mascarpone og rør inn.


4. 

I en annen skål pisker du eggehvitene stive, når blandingen er nesten helt fast, tilsett 10 g sukker og pisk til blandingen er stiv. Vend eggehviteblandingen forsiktig inn i mascarponekremen med en slikkepott eller tresleiv.


5. 

Smuldre ca. 100g kjeks med kniv eller i blender.


6. 

Finn frem 4 dessertskåler og legg krem, bringebær og knuste kjeks lagvis før du avslutter med å toppe med pistasjkrem og grovhakkede pistasjnltter.


Tilberedning

1. 

Mos bringebærene med en gaffel sammen med 30 g sukker.


2. 

Knekk eggene og separer hvite og eggeplomme.


3. 

Visp eggeplommer sammen med 50 g sukker i en skål til det blir skummende. Tilsett mascarpone og rør inn.


4. 

I en annen skål pisker du eggehvitene stive, når blandingen er nesten helt fast, tilsett 10 g sukker og pisk til blandingen er stiv. Vend eggehviteblandingen forsiktig inn i mascarponekremen med en slikkepott eller tresleiv.


5. 

Smuldre ca. 100g kjeks med kniv eller i blender.


6. 

Finn frem 4 dessertskåler og legg krem, bringebær og knuste kjeks lagvis før du avslutter med å toppe med pistasjkrem og grovhakkede pistasjnltter.


ingredienser

2 g egg
100 ss melis
3 Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
200 Canistrelli med anis
90 mascarpone
400 kyllingfilet delt i biter
50 teskje chilipulver
Espelette

Flere smaksrike

Oppskrifter