Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en frisk variant!
Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en frisk variant!
eggehviter
sukker
melis
maizena eller potetmel
puffet ris
Balsamico med blodappelsin / Balsamico med grapefrukt / Balsamico med sitron
lime
grapefrukt
appelsin
Olivenolje med sitron
fløte
Lemon curd
korianderblader
Forvarm ovnen til 130 grader
Pisk opp eggehvitene i en helt ren bolle og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens
Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene
Tilsett deretter puffet ris og 1 ss Balsamico med sitrus til eggehvitene
Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter. La den avkjøle seg
Vask og rasp skallet av ½ lime
Skrell de andre sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv
Bland sitrusfruktene med 1 ss Balsamico med sitrus og 1 ss Olivenolje med sitron. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig
Pisk opp fløte
Bland forsiktig 2 ss Olivenolje med sitron og 1 ss Balsamico med sitrus sammen med Lemon curd
Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og litt om gangen mens du pisker
Spre lemon curd-kremen over den ferdig stekte og avkjølte marengsen
Dander med marinert sitrusfrukt, dryss over limeskallet og pynt med korianderblader
Tilberedning
Forvarm ovnen til 130 grader
Pisk opp eggehvitene i en helt ren bolle og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens
Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene
Tilsett deretter puffet ris og 1 ss Balsamico med sitrus til eggehvitene
Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter. La den avkjøle seg
Vask og rasp skallet av ½ lime
Skrell de andre sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv
Bland sitrusfruktene med 1 ss Balsamico med sitrus og 1 ss Olivenolje med sitron. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig
Pisk opp fløte
Bland forsiktig 2 ss Olivenolje med sitron og 1 ss Balsamico med sitrus sammen med Lemon curd
Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og litt om gangen mens du pisker
Spre lemon curd-kremen over den ferdig stekte og avkjølte marengsen
Dander med marinert sitrusfrukt, dryss over limeskallet og pynt med korianderblader
ingredienser
eggehviter
sukker
melis
maizena eller potetmel
puffet ris
Balsamico med blodappelsin / Balsamico med grapefrukt / Balsamico med sitron
lime
grapefrukt
appelsin
Olivenolje med sitron
fløte
Lemon curd
korianderblader
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 179
kr 179
kr 399
kr 269
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 179
kr 179
kr 399
kr 269