LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PAVLOVA MED SITRUSKREM

Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en frisk variant!

Totaltid: 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en frisk variant!

6 stk

eggehviter

100 g

sukker

80 g

melis

20 g

maizena eller potetmel

10 g

puffet ris

2 ss

Balsamico med blodappelsin / Balsamico med grapefrukt / Balsamico med sitron

1 stk

lime

grapefrukt

appelsin

3 ss

Olivenolje med sitron

1.5 dl

fløte

2 ss

Lemon curd

korianderblader

1. 

Forvarm ovnen til 130 grader


2. 

Pisk opp eggehvitene i en helt ren bolle og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens


3. 

Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene


4. 

Tilsett deretter puffet ris og 1 ss  Balsamico med sitrus til eggehvitene


5. 

Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter. La den avkjøle seg


6. 

Vask og rasp skallet av ½ lime


7. 

Skrell de andre sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv


8. 

Bland sitrusfruktene med 1 ss Balsamico med sitrus og 1 ss  Olivenolje med sitron. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig


9. 

Pisk opp fløte


10. 

Bland forsiktig 2 ss Olivenolje med sitron og 1 ss Balsamico med sitrus sammen med Lemon curd


11. 

Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og litt om gangen mens du pisker


12. 

Spre lemon curd-kremen over den ferdig stekte og avkjølte marengsen


13. 

Dander med marinert sitrusfrukt, dryss over limeskallet og pynt med korianderblader


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 130 grader


2. 

Pisk opp eggehvitene i en helt ren bolle og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens


3. 

Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene


4. 

Tilsett deretter puffet ris og 1 ss  Balsamico med sitrus til eggehvitene


5. 

Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter. La den avkjøle seg


6. 

Vask og rasp skallet av ½ lime


7. 

Skrell de andre sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv


8. 

Bland sitrusfruktene med 1 ss Balsamico med sitrus og 1 ss  Olivenolje med sitron. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig


9. 

Pisk opp fløte


10. 

Bland forsiktig 2 ss Olivenolje med sitron og 1 ss Balsamico med sitrus sammen med Lemon curd


11. 

Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og litt om gangen mens du pisker


12. 

Spre lemon curd-kremen over den ferdig stekte og avkjølte marengsen


13. 

Dander med marinert sitrusfrukt, dryss over limeskallet og pynt med korianderblader


ingredienser

6 stk

eggehviter

100 g

sukker

80 g

melis

20 g

maizena eller potetmel

10 g

puffet ris

2 ss

Balsamico med blodappelsin / Balsamico med grapefrukt / Balsamico med sitron

1 stk

lime

grapefrukt

appelsin

3 ss

Olivenolje med sitron

1.5 dl

fløte

2 ss

Lemon curd

korianderblader

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer