Millefeuille betyr «tusen blader» på fransk og er en tradisjonell fransk kake bestående av butterdeig, krem, frukt og bær.
Millefeuille betyr «tusen blader» på fransk og er en tradisjonell fransk kake bestående av butterdeig, krem, frukt og bær.
Syltetøy med appelsin & klementin fra Korsika
Mascarpone
fløte
melis til mascarponekremen + litt ekstra til å drysse over butterdeigen
skall fra 1 økologisk appelsin
frossen butterdeig (ca. 10 x 20 cm)
mørk sjokolade
Tin butterdeigen og kjevle ut til 3 tynne rektangler (ca. 10 x 30 cm). Legg over på et stekebrett med bakepapir, og prikk deigen lett med en gaffel.
Dryss et jevnt lag med melis over butterdeigen. La hvile på et kjølig sted i ca. 30 minutter.
Sett ovnen til 200 grader, og lag mascarponekrem i mellomtiden.
Hell fløte, mascarponen og melis i en skål. Pisk til du har en tykk, fast og luftig krem.
Bland syltetøyet forsiktig inn i kremen med en slikepott. Sett kaldt.
Stek butterdeigen midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
Ha kremen over i en sprøytepose, og sprøyt krem i små topper over den ene butterdeigsplaten. Legg en ny butterdeigsplate over, og gjenta prosessen.
Avslut med å rive litt mørk sjokolade på toppen, og pynt med noen biter kandisert appelsin (fra syltetøyet)
Tilberedning
Tin butterdeigen og kjevle ut til 3 tynne rektangler (ca. 10 x 30 cm). Legg over på et stekebrett med bakepapir, og prikk deigen lett med en gaffel.
Dryss et jevnt lag med melis over butterdeigen. La hvile på et kjølig sted i ca. 30 minutter.
Sett ovnen til 200 grader, og lag mascarponekrem i mellomtiden.
Hell fløte, mascarponen og melis i en skål. Pisk til du har en tykk, fast og luftig krem.
Bland syltetøyet forsiktig inn i kremen med en slikepott. Sett kaldt.
Stek butterdeigen midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
Ha kremen over i en sprøytepose, og sprøyt krem i små topper over den ene butterdeigsplaten. Legg en ny butterdeigsplate over, og gjenta prosessen.
Avslut med å rive litt mørk sjokolade på toppen, og pynt med noen biter kandisert appelsin (fra syltetøyet)
ingredienser
Syltetøy med appelsin & klementin fra Korsika
Mascarpone
fløte
melis til mascarponekremen + litt ekstra til å drysse over butterdeigen
skall fra 1 økologisk appelsin
frossen butterdeig (ca. 10 x 20 cm)
mørk sjokolade
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: