Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!

MILLEFEUILLE MED SITRUSFRUKTER & MASCARPONEKREM

Millefeuille betyr "tusen blad" på fransk og er en tradisjonell fransk kake bestående av butterdeig, krem, frukt & bær.
Ingen rating
Hva lager du Dessert
Kjøkken Fransk

Instruksjoner
 

  • Tin butterdeigen og kjevle ut til 3 tynne rektangler (ca. 10 x 30 cm). Legg over på et stekebrett med bakepapir, og prikk deigen lett med en gaffel.
  • Dryss et jevnt lag med melis over butterdeigen. La hvile på et kjølig sted i ca. 30 minutter.
  • Sett ovnen til 200 grader, og lag mascarponekrem i mellomtiden.

Mascarponekrem:

  • Hell fløte, mascarponen og melis i en skål. Pisk til du har en tykk, fast og luftig krem.
  • Bland syltetøyet forsiktig inn i kremen med en slikepott. Sett kaldt.
  • Stek butterdeigen midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
  • Ha kremen over i en sprøytepose, og sprøyt krem i små topper over den ene butterdeigsplaten. Legg en ny butterdeigsplate over, og gjenta prosessen.
  • Avslut med å rive litt mørk sjokolade på toppen, og pynt med noen biter kandisert appelsin (fra syltetøyet)
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

MILLEFEUILLE MED SITRUSFRUKTER & MASCARPONEKREM

Millefeuille betyr "tusen blad" på fransk og er en tradisjonell fransk kake bestående av butterdeig, krem, frukt & bær.
Ingen rating
Hva lager du Dessert
Kjøkken Fransk

Instruksjoner
 

  • Tin butterdeigen og kjevle ut til 3 tynne rektangler (ca. 10 x 30 cm). Legg over på et stekebrett med bakepapir, og prikk deigen lett med en gaffel.
  • Dryss et jevnt lag med melis over butterdeigen. La hvile på et kjølig sted i ca. 30 minutter.
  • Sett ovnen til 200 grader, og lag mascarponekrem i mellomtiden.

Mascarponekrem:

  • Hell fløte, mascarponen og melis i en skål. Pisk til du har en tykk, fast og luftig krem.
  • Bland syltetøyet forsiktig inn i kremen med en slikepott. Sett kaldt.
  • Stek butterdeigen midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
  • Ha kremen over i en sprøytepose, og sprøyt krem i små topper over den ene butterdeigsplaten. Legg en ny butterdeigsplate over, og gjenta prosessen.
  • Avslut med å rive litt mørk sjokolade på toppen, og pynt med noen biter kandisert appelsin (fra syltetøyet)
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!