Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

MILLEFEUILLE MED SITRUSFRUKTER & MASCARPONEKREM

Millefeuille betyr «tusen blader» på fransk og er en tradisjonell fransk kake bestående av butterdeig, krem, frukt og bær.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Middels
4

Porsjoner

Millefeuille betyr «tusen blader» på fransk og er en tradisjonell fransk kake bestående av butterdeig, krem, frukt og bær.

2 ss

Syltetøy med appelsin & klementin fra Korsika

250 g

Mascarpone

2.5 dl

fløte

25 g

melis til mascarponekremen + litt ekstra til å drysse over butterdeigen

skall fra 1 økologisk appelsin

3 plater

frossen butterdeig (ca. 10 x 20 cm)

75 g

mørk sjokolade

1. 

Tin butterdeigen og kjevle ut til 3 tynne rektangler (ca. 10 x 30 cm). Legg over på et stekebrett med bakepapir, og prikk deigen lett med en gaffel.


2. 

Dryss et jevnt lag med melis over butterdeigen. La hvile på et kjølig sted i ca. 30 minutter.


3. 

Sett ovnen til 200 grader, og lag mascarponekrem i mellomtiden.


4. 

Hell fløte, mascarponen og melis i en skål. Pisk til du har en tykk, fast og luftig krem.


5. 

Bland syltetøyet forsiktig inn i kremen med en slikepott. Sett kaldt.


6. 

Stek butterdeigen midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.


7. 

Ha kremen over i en sprøytepose, og sprøyt krem i små topper over den ene butterdeigsplaten. Legg en ny butterdeigsplate over, og gjenta prosessen.


8. 

Avslut med å rive litt mørk sjokolade på toppen, og pynt med noen biter kandisert appelsin (fra syltetøyet)


Tilberedning

1. 

Tin butterdeigen og kjevle ut til 3 tynne rektangler (ca. 10 x 30 cm). Legg over på et stekebrett med bakepapir, og prikk deigen lett med en gaffel.


2. 

Dryss et jevnt lag med melis over butterdeigen. La hvile på et kjølig sted i ca. 30 minutter.


3. 

Sett ovnen til 200 grader, og lag mascarponekrem i mellomtiden.


4. 

Hell fløte, mascarponen og melis i en skål. Pisk til du har en tykk, fast og luftig krem.


5. 

Bland syltetøyet forsiktig inn i kremen med en slikepott. Sett kaldt.


6. 

Stek butterdeigen midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og sprø. Avkjøl på rist.


7. 

Ha kremen over i en sprøytepose, og sprøyt krem i små topper over den ene butterdeigsplaten. Legg en ny butterdeigsplate over, og gjenta prosessen.


8. 

Avslut med å rive litt mørk sjokolade på toppen, og pynt med noen biter kandisert appelsin (fra syltetøyet)


ingredienser

2 ss

Syltetøy med appelsin & klementin fra Korsika

250 g

Mascarpone

2.5 dl

fløte

25 g

melis til mascarponekremen + litt ekstra til å drysse over butterdeigen

skall fra 1 økologisk appelsin

3 plater

frossen butterdeig (ca. 10 x 20 cm)

75 g

mørk sjokolade

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter