En delikat og smakfull julemiddag som garantert vil imponere gjestene!
En delikat og smakfull julemiddag som garantert vil imponere gjestene!
laksefilet
poteter
Hverdagsolje
gressløk - finhakket
dill - grovhakket
Espelette Chilipulver AOP
finhakket sjalottløk
Julebalsamico
Granateplebalsamico
hvitvin
Juleolje
tyttebær
nykvernet økologisk Hvitt Pepper fra Kerala
Hasselnøttsalt
Havsalt fra Camargue
Vask og skjær potetene, nesten helt igjennom, i jevne, ca. 2 mm., tynne skiver. Legg de i en ildfast form
Bland 4-5 ss hverdagsolje sammen gressløk, dill og espelette chilipulver. Pensle rikelig med blandingen over potetene. Smak til med nykvernet pepper og hasselnøttsalt. Stek i ovnen på 180°C i cirka 40 minutter
Fres sjalottløk i en liten kasserolle, tilsett julebalsamico og granateplebalsamico og reduser til halvparten. Tilsett vin og fortsett å småkoke sausen i 10 min. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett gradvis 3 ss juleolje
Varm sausen forsiktig opp igjen og tilsett tyttebær. Hold sausen varm
Del laksen i 4 stykker, smaksett med dill, pepper og havsalt fra Camargue
Ha fisken i en ildfast form, dekk med folie og stek på 180°C i 10 – 15 min
Server laks med hasselbackpoteter og saus med tyttebær på en varm tallerken. Smak til med hasselnøttsalt og nykvernet hvitt pepper fra Kerala
Tilberedning
Vask og skjær potetene, nesten helt igjennom, i jevne, ca. 2 mm., tynne skiver. Legg de i en ildfast form
Bland 4-5 ss hverdagsolje sammen gressløk, dill og espelette chilipulver. Pensle rikelig med blandingen over potetene. Smak til med nykvernet pepper og hasselnøttsalt. Stek i ovnen på 180°C i cirka 40 minutter
Fres sjalottløk i en liten kasserolle, tilsett julebalsamico og granateplebalsamico og reduser til halvparten. Tilsett vin og fortsett å småkoke sausen i 10 min. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett gradvis 3 ss juleolje
Varm sausen forsiktig opp igjen og tilsett tyttebær. Hold sausen varm
Del laksen i 4 stykker, smaksett med dill, pepper og havsalt fra Camargue
Ha fisken i en ildfast form, dekk med folie og stek på 180°C i 10 – 15 min
Server laks med hasselbackpoteter og saus med tyttebær på en varm tallerken. Smak til med hasselnøttsalt og nykvernet hvitt pepper fra Kerala
ingredienser
laksefilet
poteter
Hverdagsolje
gressløk - finhakket
dill - grovhakket
Espelette Chilipulver AOP
finhakket sjalottløk
Julebalsamico
Granateplebalsamico
hvitvin
Juleolje
tyttebær
nykvernet økologisk Hvitt Pepper fra Kerala
Hasselnøttsalt
Havsalt fra Camargue