LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LAKS MED TYTTEBÆRSAUS & HASSELBACKPOTETER

En delikat og smakfull julemiddag som garantert vil imponere gjestene!⁠

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Middag
Enkel
4

Porsjoner

En delikat og smakfull julemiddag som garantert vil imponere gjestene!⁠

800 g

laksefilet

12 stk

poteter

10 ss

Hverdagsolje

0.5 bunt

gressløk - finhakket

0.5 bunt

dill - grovhakket

6 knivspisser

Espelette Chilipulver AOP

2 ss

finhakket sjalottløk

0.5 dl

Julebalsamico

0.3 dl

Granateplebalsamico

1.5 dl

hvitvin

3 ss

Juleolje

100 9

tyttebær

nykvernet økologisk Hvitt Pepper fra Kerala

Hasselnøttsalt

Havsalt fra Camargue

1. 

Vask og skjær potetene, nesten helt igjennom, i jevne, ca. 2 mm., tynne skiver. Legg de i en ildfast form


2. 

Bland 4-5 ss hverdagsolje sammen gressløk, dill og espelette chilipulver. Pensle rikelig med blandingen over potetene. Smak til med nykvernet pepper og hasselnøttsalt. Stek i ovnen på 180°C i cirka 40 minutter


3. 

Fres sjalottløk i en liten kasserolle, tilsett julebalsamico og granateplebalsamico og reduser til halvparten. Tilsett vin og fortsett å småkoke sausen i 10 min. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett gradvis 3 ss juleolje


4. 

Varm sausen forsiktig opp igjen og tilsett tyttebær. Hold sausen varm


5. 

Del laksen i 4 stykker, smaksett med dill, pepper og havsalt fra Camargue


6. 

Ha fisken i en ildfast form, dekk med folie og stek på 180°C i 10 – 15 min


7. 

Server laks med hasselbackpoteter og saus med tyttebær på en varm tallerken. Smak til med hasselnøttsalt og nykvernet hvitt pepper fra Kerala


Tilberedning

1. 

Vask og skjær potetene, nesten helt igjennom, i jevne, ca. 2 mm., tynne skiver. Legg de i en ildfast form


2. 

Bland 4-5 ss hverdagsolje sammen gressløk, dill og espelette chilipulver. Pensle rikelig med blandingen over potetene. Smak til med nykvernet pepper og hasselnøttsalt. Stek i ovnen på 180°C i cirka 40 minutter


3. 

Fres sjalottløk i en liten kasserolle, tilsett julebalsamico og granateplebalsamico og reduser til halvparten. Tilsett vin og fortsett å småkoke sausen i 10 min. Kjør glatt med en stavmikser og tilsett gradvis 3 ss juleolje


4. 

Varm sausen forsiktig opp igjen og tilsett tyttebær. Hold sausen varm


5. 

Del laksen i 4 stykker, smaksett med dill, pepper og havsalt fra Camargue


6. 

Ha fisken i en ildfast form, dekk med folie og stek på 180°C i 10 – 15 min


7. 

Server laks med hasselbackpoteter og saus med tyttebær på en varm tallerken. Smak til med hasselnøttsalt og nykvernet hvitt pepper fra Kerala


ingredienser

800 g

laksefilet

12 stk

poteter

10 ss

Hverdagsolje

0.5 bunt

gressløk - finhakket

0.5 bunt

dill - grovhakket

6 knivspisser

Espelette Chilipulver AOP

2 ss

finhakket sjalottløk

0.5 dl

Julebalsamico

0.3 dl

Granateplebalsamico

1.5 dl

hvitvin

3 ss

Juleolje

100 9

tyttebær

nykvernet økologisk Hvitt Pepper fra Kerala

Hasselnøttsalt

Havsalt fra Camargue

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer