Saftig, helstekt kalkun med stuffing av tørket frukt, serveres med honningglasserte poteter. En perfekt rett til jul og nyttår.
Saftig, helstekt kalkun med stuffing av tørket frukt, serveres med honningglasserte poteter. En perfekt rett til jul og nyttår.
kalkun
karbonadedeig
tørket aprikos
rosiner
mandler
løk
persille
hvitløk
egg
cognac
Julebalsamico
brød
Havsalt fra Camargue
Økologisk sort pepper fra Kerala
Espelette Chilipulver AOP
små mandelpoteter
Julebalsamico
Kastanjehonning
Provenceurter
Hverdagsolje
Havsalt fra Camargue
Forvarm ovnen til 160 grader
Ha brødskivene i vann, og rosinene i cognac
Finhakk løk og hvitløk, og strimle persillebladene
Skjær aprikos i skiver og ha dem sammen med rosinene i cognac
Grovhakk mandlene, knus sort pepper i en morter
Trykk vannet fra brødskivene, og bland dem sammen med karbonadedeig, egg, persille, løk, og hvitløk
Bland det sammen med hendene til en homogen blanding
Tilsett deretter aprikosene og rosinene med cognac, balsamico og mandler. Bland sammen
Smak til med espelette chilipulver AOP, havsalt fra Camargue og sort pepper
Fyll kalkunen med farse
Lukk kalkunen med kjøkkentråd (farsen skal ikke komme ut under stekingen)
Pensle kalkunen med hverdagsolje, og ha den i en ildfast form med litt vann
Stekes i cirka 2,5- 3 timer
Øs stekekraft over kalkunen under stekingen
Snu kalkunen halvveis i stekingen
La kalkunen hvile i 15-20 minutter før servering
Skjær fine fileter av kalkunen og server med honningglaserte poteter
Kok potetene til de er akkurat gjennomkokte
Hell av vannet og sett gryten tilbake på ovnen slik at resten av vannet damper vekk
Bland sammen balsamico, honning, provenceurter og havsalt i en skål. Rør inn olivenoljen til slutt
Ha blandingen over de kokte potetene og la dem stå å surre på svak varme i 15 minutter
Ha potetene i en ildfast form og etterstek i ovnen på 180 grader
Rett før servering kan du ha dem kort under grillen for å gi dem en ekstra gylden farge
Tilberedning
Forvarm ovnen til 160 grader
Ha brødskivene i vann, og rosinene i cognac
Finhakk løk og hvitløk, og strimle persillebladene
Skjær aprikos i skiver og ha dem sammen med rosinene i cognac
Grovhakk mandlene, knus sort pepper i en morter
Trykk vannet fra brødskivene, og bland dem sammen med karbonadedeig, egg, persille, løk, og hvitløk
Bland det sammen med hendene til en homogen blanding
Tilsett deretter aprikosene og rosinene med cognac, balsamico og mandler. Bland sammen
Smak til med espelette chilipulver AOP, havsalt fra Camargue og sort pepper
Fyll kalkunen med farse
Lukk kalkunen med kjøkkentråd (farsen skal ikke komme ut under stekingen)
Pensle kalkunen med hverdagsolje, og ha den i en ildfast form med litt vann
Stekes i cirka 2,5- 3 timer
Øs stekekraft over kalkunen under stekingen
Snu kalkunen halvveis i stekingen
La kalkunen hvile i 15-20 minutter før servering
Skjær fine fileter av kalkunen og server med honningglaserte poteter
Kok potetene til de er akkurat gjennomkokte
Hell av vannet og sett gryten tilbake på ovnen slik at resten av vannet damper vekk
Bland sammen balsamico, honning, provenceurter og havsalt i en skål. Rør inn olivenoljen til slutt
Ha blandingen over de kokte potetene og la dem stå å surre på svak varme i 15 minutter
Ha potetene i en ildfast form og etterstek i ovnen på 180 grader
Rett før servering kan du ha dem kort under grillen for å gi dem en ekstra gylden farge
ingredienser
kalkun
karbonadedeig
tørket aprikos
rosiner
mandler
løk
persille
hvitløk
egg
cognac
Julebalsamico
brød
Havsalt fra Camargue
Økologisk sort pepper fra Kerala
Espelette Chilipulver AOP
små mandelpoteter
Julebalsamico
Kastanjehonning
Provenceurter
Hverdagsolje
Havsalt fra Camargue