KALKUN MED TØRKET FRUKT

Saftig, helstekt kalkun med stuffing av tørket frukt, serveres med honningglasserte poteter. En perfekt rett til jul og nyttår.
olivenlunden oppskrifter middag kalkun torketfrukt honningglaserte poteter julebalsamico havsalt camargue sort pepper kerala espelette chilipulver aop
Koketid 4 %s t 30 minutter
Total tid 5 %s t
Porsjoner 10 porsjoner
Hva lager du Jul, Middag

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 160 grader

Farse

  • Ha brødskivene i vann, og rosinene i cognac
  • Finhakk løk og hvitløk, og strimle persillebladene
  • Skjær aprikos i skiver og ha dem sammen med rosinene i cognac
  • Grovhakk mandlene, knus sort pepper i en morter
  • Trykk vannet fra brødskivene, og bland dem sammen med karbonadedeig, egg, persille, løk, og hvitløk
  • Bland det sammen med hendene til en homogen blanding
  • Tilsett deretter aprikosene og rosinene med cognac, balsamico og mandler. Bland sammen
  • Smak til med espelette chilipulver AOP, havsalt fra Camargue og sort pepper

Kalkun

  • Fyll kalkunen med farse
  • Lukk kalkunen med kjøkkentråd (farsen skal ikke komme ut under stekingen)
  • Pensle kalkunen med hverdagsolje, og ha den i en ildfast form med litt vann
  • Stekes i cirka 2,5- 3 timer
  • Øs stekekraft over kalkunen under stekingen
  • Snu kalkunen halvveis i stekingen
  • La kalkunen hvile i 15-20 minutter før servering
  • Skjær fine fileter av kalkunen og server med honningglaserte poteter

Poteter

  • Kok potetene til de er akkurat gjennomkokte
  • Hell av vannet og sett gryten tilbake på ovnen slik at resten av vannet damper vekk
  • Bland sammen balsamico, honning, provenceurter og havsalt i en skål. Rør inn olivenoljen til slutt
  • Ha blandingen over de kokte potetene og la dem stå å surre på svak varme i 15 minutter
  • Ha potetene i en ildfast form og etterstek i ovnen på 180 grader
  • Rett før servering kan du ha dem kort under grillen for å gi dem en ekstra gylden farge

Ingredienser

Ingredienser
  

Til honningglaserte poteter

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 160 grader

Farse

  • Ha brødskivene i vann, og rosinene i cognac
  • Finhakk løk og hvitløk, og strimle persillebladene
  • Skjær aprikos i skiver og ha dem sammen med rosinene i cognac
  • Grovhakk mandlene, knus sort pepper i en morter
  • Trykk vannet fra brødskivene, og bland dem sammen med karbonadedeig, egg, persille, løk, og hvitløk
  • Bland det sammen med hendene til en homogen blanding
  • Tilsett deretter aprikosene og rosinene med cognac, balsamico og mandler. Bland sammen
  • Smak til med espelette chilipulver AOP, havsalt fra Camargue og sort pepper

Kalkun

  • Fyll kalkunen med farse
  • Lukk kalkunen med kjøkkentråd (farsen skal ikke komme ut under stekingen)
  • Pensle kalkunen med hverdagsolje, og ha den i en ildfast form med litt vann
  • Stekes i cirka 2,5- 3 timer
  • Øs stekekraft over kalkunen under stekingen
  • Snu kalkunen halvveis i stekingen
  • La kalkunen hvile i 15-20 minutter før servering
  • Skjær fine fileter av kalkunen og server med honningglaserte poteter

Poteter

  • Kok potetene til de er akkurat gjennomkokte
  • Hell av vannet og sett gryten tilbake på ovnen slik at resten av vannet damper vekk
  • Bland sammen balsamico, honning, provenceurter og havsalt i en skål. Rør inn olivenoljen til slutt
  • Ha blandingen over de kokte potetene og la dem stå å surre på svak varme i 15 minutter
  • Ha potetene i en ildfast form og etterstek i ovnen på 180 grader
  • Rett før servering kan du ha dem kort under grillen for å gi dem en ekstra gylden farge
Loading...