Nydelig fiskerett utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Kan tilberedes i ovnene om du ikke har grill.
Nydelig fiskerett utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Kan tilberedes i ovnene om du ikke har grill.
kveite eller annen fast hvit fisk
Sommerolje eller annen balansert olivenolje
havsalt
Espelette chilipulver AOP
sitroner
små tomater på stilk
stor ananas
TIL POTETSALAT:
småpoteter
Sennep med honning
Sommerolje eller annen balansert olivenolje
Balsamico med ananas
havsalt
nykvernet pepper, smak til
koriander
TIL MAISSTUING:
maiskolber eller 380 g mais på boks
Olivenolje med chili
smør
rømme
lime
havsalt, smak til
nykvernet pepper, smak til
Espelette chilipulver AOP
Fremgangsmåten som følger er ment for grill. Dersom du ikke har grill tilgjengelig er det instrukser for hvordan alt kan lages innendørs!
Start med å koke poteter til potetsalaten innendørs før grillingen starter. Kok småpoteter hele i godt saltet vann til de er møre. 10-20 minutter avhengig av størrelse. La potetene avkjøles litt før du deler dem i to eller fire biter.
Bland sammen Sennep med honning, Olivenolje og Balsamico med ananas til en dressing. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Bland inn potetene og grovhakket koriander. Sett til side.
Fyr opp grillen! Eventuelt skru på stekeovnen 180 grader over- og undervarme.
Gå videre til maisstuingen, siden selve grillingen tar ganske kort tid. Hvis du har hele maiskolber bør de kokes i lettsaltet vann ca. 10 minutter først, før de legges på grillen til de blir lett svidd. Skjær av maiskornene. Bruker du mais på boks, siler du bort vannet og har de over i en liten gryte som kan stå på grillen.
Varm opp Olivenolje med chili og smør. Ha det over i en liten foodprocessor/stavmikserbeholder sammen med maisen, rømme og limesaft. Kjør sammen. Smak til med salt og pepper. Topp maisstuingen med litt Espelette chilipulver. Har du ikke grill kan denne prosessen enkelt gjøres innendørs!
Del fisken i fire stykker. Pensle over- og undersiden med Olivenolje, og krydre med salt og Espelette chilipulver.
Del sitronene i to og legg dem med snittsiden ned på grillen. Legg tomatkvasten på grillen, men bruk gjerne folie under for at de ikke skal sette seg fast.
Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skallet, og del ananasen i 4 tykke skiver. Bruk en liten kniv til å skjære ut den harde kjernen i hver ananasskive. Legg dem på grillen, og la dem få litt stekeskorpe før du snur dem.
Legg et fiskestykke oppå hver ananasskive. På denne måten svir ikke fisken seg fast i grillen. Lukk lokket og grill fisken ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Skvis stekt sitron over fisken, og server!
Tilberedning innendørs: Stek sitroner, tomatkvasten og ananasskiver i en stekepanne over høy varme 10-15 minutter. Stek fiskefiletene i en ovnsform 8-10 minutter.
Tilberedning
Fremgangsmåten som følger er ment for grill. Dersom du ikke har grill tilgjengelig er det instrukser for hvordan alt kan lages innendørs!
Start med å koke poteter til potetsalaten innendørs før grillingen starter. Kok småpoteter hele i godt saltet vann til de er møre. 10-20 minutter avhengig av størrelse. La potetene avkjøles litt før du deler dem i to eller fire biter.
Bland sammen Sennep med honning, Olivenolje og Balsamico med ananas til en dressing. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Bland inn potetene og grovhakket koriander. Sett til side.
Fyr opp grillen! Eventuelt skru på stekeovnen 180 grader over- og undervarme.
Gå videre til maisstuingen, siden selve grillingen tar ganske kort tid. Hvis du har hele maiskolber bør de kokes i lettsaltet vann ca. 10 minutter først, før de legges på grillen til de blir lett svidd. Skjær av maiskornene. Bruker du mais på boks, siler du bort vannet og har de over i en liten gryte som kan stå på grillen.
Varm opp Olivenolje med chili og smør. Ha det over i en liten foodprocessor/stavmikserbeholder sammen med maisen, rømme og limesaft. Kjør sammen. Smak til med salt og pepper. Topp maisstuingen med litt Espelette chilipulver. Har du ikke grill kan denne prosessen enkelt gjøres innendørs!
Del fisken i fire stykker. Pensle over- og undersiden med Olivenolje, og krydre med salt og Espelette chilipulver.
Del sitronene i to og legg dem med snittsiden ned på grillen. Legg tomatkvasten på grillen, men bruk gjerne folie under for at de ikke skal sette seg fast.
Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skallet, og del ananasen i 4 tykke skiver. Bruk en liten kniv til å skjære ut den harde kjernen i hver ananasskive. Legg dem på grillen, og la dem få litt stekeskorpe før du snur dem.
Legg et fiskestykke oppå hver ananasskive. På denne måten svir ikke fisken seg fast i grillen. Lukk lokket og grill fisken ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Skvis stekt sitron over fisken, og server!
Tilberedning innendørs: Stek sitroner, tomatkvasten og ananasskiver i en stekepanne over høy varme 10-15 minutter. Stek fiskefiletene i en ovnsform 8-10 minutter.
ingredienser
kveite eller annen fast hvit fisk
Sommerolje eller annen balansert olivenolje
havsalt
Espelette chilipulver AOP
sitroner
små tomater på stilk
stor ananas
TIL POTETSALAT:
småpoteter
Sennep med honning
Sommerolje eller annen balansert olivenolje
Balsamico med ananas
havsalt
nykvernet pepper, smak til
koriander
TIL MAISSTUING:
maiskolber eller 380 g mais på boks
Olivenolje med chili
smør
rømme
lime
havsalt, smak til
nykvernet pepper, smak til
Espelette chilipulver AOP
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 159
kr 149
kr 399
kr 269
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 159
kr 149
kr 399
kr 269