Aicha har laget en generøs salat med ovnsstekte rotgrønnsaker, bulgur og saftig kyllingfilet. Salaten er også perfekt til vegetarmiddag om man sløyfer kyllingkjøtt og i stedet drysser over litt nøtter.
Aicha har laget en generøs salat med ovnsstekte rotgrønnsaker, bulgur og saftig kyllingfilet. Salaten er også perfekt til vegetarmiddag om man sløyfer kyllingkjøtt og i stedet drysser over litt nøtter.
kyllingfilet
gulrøtter, i terninger
sellerirot, i terninger
mellomstore rødbeter, i terninger
liten brokkoli, delt i buketter
bulgurgryn
liten neve tørkete tranebær
Høstolje
timian
Litt frisk koriander, hakket
Hverdagsolje
soyasaus
Balsamico med tranebær
tørket oregano
sort pepper
salt - eller mer
Ha ingrediensene til marinade i glass med lokk og rist sammen til marinade eller rør sammen i en bolle. Legg kyllingfiletene i en zip pose og hell omtrent 5 ss marinade over kjøttet. Fordel marinaden over kjøttet ved å gni gjennom posen. Legg til marinering i kjøleskapet mens du forbereder grønnsakene.
Skrell og del opp grønnsaker. Legg dem i en langpanne og hell over resten av marinaden og litt ekstra Hverdagsolje. Dryss over litt mer salt og timian. Vend alt godt sammen og stek grønnsakene midt ovnen på 210 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
Kok opp 6 dl vann med litt salt. Tilsett bulgur og la det koke på svak varme uten lokk, rør om av og til. Kok grynene til det er tørt for vann i 8-10 minutter. Ta av fra platen og la det stå noen minutter med lokk på før servering.
Varm stekepannen til middels god varme. Ta kyllingfiletene ut av marinade. Stek filetene i ca. 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned på svak varme, og etterstek i 4-6 minutter under lokk avhengig av tykkelsen på kyllingfileten. La filetene hvile et par minutter slik at kjøttsaften ikke renner ut med en gang du begynner å skjære.
Legg bulgur og de ovnsstekte grønnsakene på stort salatfat eller bolle. Tilsett tranebær, koriander og steikesjy fra kyllingen og bland godt. Smak til med mer Høstolje, Balsamico med tranebær og salt.
Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg opp på den ovnsstekte salaten.
Tilberedning
Ha ingrediensene til marinade i glass med lokk og rist sammen til marinade eller rør sammen i en bolle. Legg kyllingfiletene i en zip pose og hell omtrent 5 ss marinade over kjøttet. Fordel marinaden over kjøttet ved å gni gjennom posen. Legg til marinering i kjøleskapet mens du forbereder grønnsakene.
Skrell og del opp grønnsaker. Legg dem i en langpanne og hell over resten av marinaden og litt ekstra Hverdagsolje. Dryss over litt mer salt og timian. Vend alt godt sammen og stek grønnsakene midt ovnen på 210 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
Kok opp 6 dl vann med litt salt. Tilsett bulgur og la det koke på svak varme uten lokk, rør om av og til. Kok grynene til det er tørt for vann i 8-10 minutter. Ta av fra platen og la det stå noen minutter med lokk på før servering.
Varm stekepannen til middels god varme. Ta kyllingfiletene ut av marinade. Stek filetene i ca. 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned på svak varme, og etterstek i 4-6 minutter under lokk avhengig av tykkelsen på kyllingfileten. La filetene hvile et par minutter slik at kjøttsaften ikke renner ut med en gang du begynner å skjære.
Legg bulgur og de ovnsstekte grønnsakene på stort salatfat eller bolle. Tilsett tranebær, koriander og steikesjy fra kyllingen og bland godt. Smak til med mer Høstolje, Balsamico med tranebær og salt.
Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg opp på den ovnsstekte salaten.
ingredienser
kyllingfilet
gulrøtter, i terninger
sellerirot, i terninger
mellomstore rødbeter, i terninger
liten brokkoli, delt i buketter
bulgurgryn
liten neve tørkete tranebær
Høstolje
timian
Litt frisk koriander, hakket
Hverdagsolje
soyasaus
Balsamico med tranebær
tørket oregano
sort pepper
salt - eller mer
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: