HØSTSALAT MED OVNSSTEKTE SESONGGRØNNSAKER OG BALSAMICOKYLLING
Aicha BouhlouAicha har laget en generøs salat med ovnsstekte rotgrønnsaker, bulgur og saftig kyllingfilet. Salaten er også perfekt til vegetarmiddag om man sløyfer kyllingkjøtt og i stedet drysser over litt nøtter.
Ingen rating
Forberedelsestid 20 minutter min
Koketid 30 minutter min
Total tid 50 minutter min
Hva lager du Lunsj, Middag, Olivenlunden 1830 x Aicha Bouhlou, Salat
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
MARINADE
- 0,5 dl Hverdagsolje
- 4 ss soyasaus
- 4 ss Balsamico med tranebær
- 1 ts tørket oregano
- ¼ ts sort pepper
- ½ ts salt - eller mer
Instruksjoner
- Ha ingrediensene til marinade i glass med lokk og rist sammen til marinade eller rør sammen i en bolle. Legg kyllingfiletene i en zip pose og hell omtrent 5 ss marinade over kjøttet. Fordel marinaden over kjøttet ved å gni gjennom posen. Legg til marinering i kjøleskapet mens du forbereder grønnsakene.
- Skrell og del opp grønnsaker. Legg dem i en langpanne og hell over resten av marinaden og litt ekstra Hverdagsolje. Dryss over litt mer salt og timian. Vend alt godt sammen og stek grønnsakene midt ovnen på 210 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
- Kok opp 6 dl vann med litt salt. Tilsett bulgur og la det koke på svak varme uten lokk, rør om av og til. Kok grynene til det er tørt for vann i 8-10 minutter. Ta av fra platen og la det stå noen minutter med lokk på før servering.
- Varm stekepannen til middels god varme. Ta kyllingfiletene ut av marinade. Stek filetene i ca. 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned på svak varme, og etterstek i 4-6 minutter under lokk avhengig av tykkelsen på kyllingfileten. La filetene hvile et par minutter slik at kjøttsaften ikke renner ut med en gang du begynner å skjære.
- Legg bulgur og de ovnsstekte grønnsakene på stort salatfat eller bolle. Tilsett tranebær, koriander og steikesjy fra kyllingen og bland godt. Smak til med mer Høstolje, Balsamico med tranebær og salt.
- Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg opp på den ovnsstekte salaten.
Tid Under 1 time
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
HØSTSALAT MED OVNSSTEKTE SESONGGRØNNSAKER OG BALSAMICOKYLLING
Aicha BouhlouAicha har laget en generøs salat med ovnsstekte rotgrønnsaker, bulgur og saftig kyllingfilet. Salaten er også perfekt til vegetarmiddag om man sløyfer kyllingkjøtt og i stedet drysser over litt nøtter.
Ingen rating
Forberedelsestid 20 minutter min
Koketid 30 minutter min
Total tid 50 minutter min
Hva lager du Lunsj, Middag, Olivenlunden 1830 x Aicha Bouhlou, Salat
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
MARINADE
- 0,5 dl Hverdagsolje
- 4 ss soyasaus
- 4 ss Balsamico med tranebær
- 1 ts tørket oregano
- ¼ ts sort pepper
- ½ ts salt - eller mer
Instruksjoner
- Ha ingrediensene til marinade i glass med lokk og rist sammen til marinade eller rør sammen i en bolle. Legg kyllingfiletene i en zip pose og hell omtrent 5 ss marinade over kjøttet. Fordel marinaden over kjøttet ved å gni gjennom posen. Legg til marinering i kjøleskapet mens du forbereder grønnsakene.
- Skrell og del opp grønnsaker. Legg dem i en langpanne og hell over resten av marinaden og litt ekstra Hverdagsolje. Dryss over litt mer salt og timian. Vend alt godt sammen og stek grønnsakene midt ovnen på 210 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
- Kok opp 6 dl vann med litt salt. Tilsett bulgur og la det koke på svak varme uten lokk, rør om av og til. Kok grynene til det er tørt for vann i 8-10 minutter. Ta av fra platen og la det stå noen minutter med lokk på før servering.
- Varm stekepannen til middels god varme. Ta kyllingfiletene ut av marinade. Stek filetene i ca. 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned på svak varme, og etterstek i 4-6 minutter under lokk avhengig av tykkelsen på kyllingfileten. La filetene hvile et par minutter slik at kjøttsaften ikke renner ut med en gang du begynner å skjære.
- Legg bulgur og de ovnsstekte grønnsakene på stort salatfat eller bolle. Tilsett tranebær, koriander og steikesjy fra kyllingen og bland godt. Smak til med mer Høstolje, Balsamico med tranebær og salt.
- Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg opp på den ovnsstekte salaten.
Tid Under 1 time
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!