Min profil

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GULROTKAKE MED PISTASJOSTEKREM

Saftig gulrotkake med ostekrem blandet med vår populære pistasjkrem. Kaken holder seg saftig og god i dagesvis så den kan gjerne lages i god tid før servering. Oppskrif utviklet av @juliesmatblogg.

Totaltid: 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Bakst, Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

Saftig gulrotkake med ostekrem blandet med vår populære pistasjkrem. Kaken holder seg saftig og god i dagesvis så den kan gjerne lages i god tid før servering. Oppskrif utviklet av @juliesmatblogg.

380 g

sukker

4

egg

2 dl

Hverdagsolje

1 dl

kefir

250 g

hvetemel

2 ts

bakepulver

1 ts

vaniljepulver

2 ts

kanel

1 ts

kardemomme

1 ts

salt

400 g

raspet gulrot

200 g

kjøleskapskald naturell kremost

100 g

melis

100 g

romtemperert (!) smør

2 ts

sitronsaft

4 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

spiselige blomster, valgfritt

1. 

Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres


2. 

Visp sammen sukker, egg, Hverdagsolje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter


3. 

Bland sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott


4. 

Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt


5. 

Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.


6. 

Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist


7. 

Lag ostekremen ved å ha kremost, melis, smør, sitron og Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen


8. 

Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt


Tilberedning

1. 

Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres


2. 

Visp sammen sukker, egg, Hverdagsolje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter


3. 

Bland sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott


4. 

Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt


5. 

Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.


6. 

Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist


7. 

Lag ostekremen ved å ha kremost, melis, smør, sitron og Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen


8. 

Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt


ingredienser

380 g

sukker

4

egg

2 dl

Hverdagsolje

1 dl

kefir

250 g

hvetemel

2 ts

bakepulver

1 ts

vaniljepulver

2 ts

kanel

1 ts

kardemomme

1 ts

salt

400 g

raspet gulrot

200 g

kjøleskapskald naturell kremost

100 g

melis

100 g

romtemperert (!) smør

2 ts

sitronsaft

4 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

spiselige blomster, valgfritt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer