Fastelavnsboller er alltid populært! Her har vi laget en italiensk versjon med olivenolje med sitron og vår nydelige pistasjkrem. Prego!
Fastelavnsboller er alltid populært! Her har vi laget en italiensk versjon med olivenolje med sitron og vår nydelige pistasjkrem. Prego!
smør
sukker
gjær
h-melk
vann
mel (ca)
kardemomme
egg
kremfløte
vaniljesukker
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Olivenolje med sitron
melis til pynt
Ha det tørre i bakebollen og tilsett melk og vann
Deretter ha i smør som er kuttet i terninger
La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter
Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så å slå den sammen igjen
Bak ut deigen til boller og pensle de med sammenpisket egg
Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til)
Stek på 200 grader til de er ferdig ( ca 10-15 min)
Avkjøl på rist
Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.
Bland Pistasjkrem og Olivenolje med sitron
Del bollene i to og fyll med krem og pistasj-blandingen
Dryss litt melis over til slutt
Tilberedning
Ha det tørre i bakebollen og tilsett melk og vann
Deretter ha i smør som er kuttet i terninger
La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter
Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så å slå den sammen igjen
Bak ut deigen til boller og pensle de med sammenpisket egg
Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til)
Stek på 200 grader til de er ferdig ( ca 10-15 min)
Avkjøl på rist
Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.
Bland Pistasjkrem og Olivenolje med sitron
Del bollene i to og fyll med krem og pistasj-blandingen
Dryss litt melis over til slutt
ingredienser
smør
sukker
gjær
h-melk
vann
mel (ca)
kardemomme
egg
kremfløte
vaniljesukker
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Olivenolje med sitron
melis til pynt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 269
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 269