LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

FASTELAVNSBOLLER MED PISTASJKREM

Fastelavnsboller er alltid populært! Her har vi laget en italiensk versjon med olivenolje med sitron og vår nydelige pistasjkrem. Prego!

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst
Enkel
4

Porsjoner

Fastelavnsboller er alltid populært! Her har vi laget en italiensk versjon med olivenolje med sitron og vår nydelige pistasjkrem. Prego!

100 g

smør

100 g

sukker

1 pk

gjær

5 dl

h-melk

2.5 dl

vann

1 kg

mel (ca)

30 g

kardemomme

1 stk

egg

kremfløte

vaniljesukker

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

Olivenolje med sitron

melis til pynt

1. 

Ha det tørre i bakebollen og tilsett melk og vann


2. 

Deretter ha i smør som er kuttet i terninger


3. 

La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter


4. 

Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så å slå den sammen igjen


5. 

Bak ut deigen til boller og pensle de med sammenpisket egg


6. 

Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til)


7. 

Stek på 200 grader til de er ferdig ( ca 10-15 min)


8. 

Avkjøl på rist


9. 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.


10. 

Bland Pistasjkrem og Olivenolje med sitron


11. 

Del bollene i to og fyll med krem og pistasj-blandingen


12. 

Dryss litt melis over til slutt


Tilberedning

1. 

Ha det tørre i bakebollen og tilsett melk og vann


2. 

Deretter ha i smør som er kuttet i terninger


3. 

La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter


4. 

Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så å slå den sammen igjen


5. 

Bak ut deigen til boller og pensle de med sammenpisket egg


6. 

Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til)


7. 

Stek på 200 grader til de er ferdig ( ca 10-15 min)


8. 

Avkjøl på rist


9. 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.


10. 

Bland Pistasjkrem og Olivenolje med sitron


11. 

Del bollene i to og fyll med krem og pistasj-blandingen


12. 

Dryss litt melis over til slutt


ingredienser

100 g

smør

100 g

sukker

1 pk

gjær

5 dl

h-melk

2.5 dl

vann

1 kg

mel (ca)

30 g

kardemomme

1 stk

egg

kremfløte

vaniljesukker

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

Olivenolje med sitron

melis til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer