Fastelavnsboller er saftige og fristende boller som skal fylles med noe godt! Her har vi laget en fransk versjon med vårt smakfulle syltetøy med klementin og appelsin fra Korsika. Bon Appétit!
Fastelavnsboller er saftige og fristende boller som skal fylles med noe godt! Her har vi laget en fransk versjon med vårt smakfulle syltetøy med klementin og appelsin fra Korsika. Bon Appétit!
smør
sukker
gjær
h-melk
vann
mel (ca)
kardemomme
egg
kremfløte
vaniljesukker
Syltetøy med appelsin & klementin fra Korsika
melis til pynt
Ha det tørre i bakebollen og tilsett melk og vann
Deretter ha i smør som er kuttet i terninger
La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter
Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så å slå den sammen igjen
Bak ut deigen til boller og pensle de med sammenpisket egg
Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til)
Stek på 200 grader til de er ferdig ( ca 10-15 min)
Avkjøl på rist
Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.
Del bollene i to og fyll med krem og syltetøy
Dryss litt melis over til slutt
Tilberedning
Ha det tørre i bakebollen og tilsett melk og vann
Deretter ha i smør som er kuttet i terninger
La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter
Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så å slå den sammen igjen
Bak ut deigen til boller og pensle de med sammenpisket egg
Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til)
Stek på 200 grader til de er ferdig ( ca 10-15 min)
Avkjøl på rist
Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.
Del bollene i to og fyll med krem og syltetøy
Dryss litt melis over til slutt
ingredienser
smør
sukker
gjær
h-melk
vann
mel (ca)
kardemomme
egg
kremfløte
vaniljesukker
Syltetøy med appelsin & klementin fra Korsika
melis til pynt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: