Klassisk, fransk brandade er en nydelig, tradisjonell sydfransk rett med torsk, poteter og olivenolje
Klassisk, fransk brandade er en nydelig, tradisjonell sydfransk rett med torsk, poteter og olivenolje
torsk
middels store søtpoteter
middels store poteter
smør
melk
løk – skrelt og finhakket
hvitløk - skrelt og finhakket
Extra virgin olivenolje
fersk ingefær - revet
persille – bladene, skylt, tørket og hakket
Økologisk kryddermiks til fisk
brødsmuler
parmesan
salt
salt
Vask potetene og søtpotetene. Kok de i saltet, kokende vann til de er møre
Skrell potetene og søtpotetene og mos de. Bland inn melk, smør, persille og pepper bland til du får en glatt potetpuré
Varm oljen i en panne og fres løk og hvitløk uten å brune de. Tilsett kryddermiks, smak til med salt og pepper
Ha torsken i pannen med løken og stek til den flaker seg. Fordel så den flakede fisken utover i en ildfast form
Fordel potetpureen over og dryss deretter brødsmuler, parmesan og litt kryddermiks over
Stek ved 180 °C i 20 minutter
Serveres varm
Tilberedning
Vask potetene og søtpotetene. Kok de i saltet, kokende vann til de er møre
Skrell potetene og søtpotetene og mos de. Bland inn melk, smør, persille og pepper bland til du får en glatt potetpuré
Varm oljen i en panne og fres løk og hvitløk uten å brune de. Tilsett kryddermiks, smak til med salt og pepper
Ha torsken i pannen med løken og stek til den flaker seg. Fordel så den flakede fisken utover i en ildfast form
Fordel potetpureen over og dryss deretter brødsmuler, parmesan og litt kryddermiks over
Stek ved 180 °C i 20 minutter
Serveres varm
ingredienser
torsk
middels store søtpoteter
middels store poteter
smør
melk
løk – skrelt og finhakket
hvitløk - skrelt og finhakket
Extra virgin olivenolje
fersk ingefær - revet
persille – bladene, skylt, tørket og hakket
Økologisk kryddermiks til fisk
brødsmuler
parmesan
salt
salt