BRANDADE MED TORSK
Klassisk, fransk brandade er en nydelig, tradisjonell sydfransk rett med torsk, poteter og olivenolje
Ingen rating
Forberedelsestid 10 minutter min
Koketid 10 minutter min
Total tid 20 minutter min
Hva lager du Middag
Kjøkken Fransk
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 500 g torsk
- 2 stk middels store søtpoteter
- 2 stk middels store poteter
- 1 ss smør
- 1 dl melk
- 1 stk løk – skrelt og finhakket
- 1 fedd hvitløk - skrelt og finhakket
- 1 ss Extra virgin olivenolje
- 2 ts fersk ingefær - revet
- ½ bunt persille – bladene, skylt, tørket og hakket
- 2 ts Økologisk kryddermiks til fisk
- 2 ss brødsmuler
- 2 ss parmesan
- salt
- pepper
Instruksjoner
- Vask potetene og søtpotetene. Kok de i saltet, kokende vann til de er møre
- Skrell potetene og søtpotetene og mos de. Bland inn melk, smør, persille og pepper bland til du får en glatt potetpuré
- Varm oljen i en panne og fres løk og hvitløk uten å brune de. Tilsett kryddermiks, smak til med salt og pepper
- Ha torsken i pannen med løken og stek til den flaker seg. Fordel så den flakede fisken utover i en ildfast form
- Fordel potetpureen over og dryss deretter brødsmuler, parmesan og litt kryddermiks over
- Stek ved 180 °C i 20 minutter
- Serveres varm
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
BRANDADE MED TORSK
Klassisk, fransk brandade er en nydelig, tradisjonell sydfransk rett med torsk, poteter og olivenolje
Ingen rating
Forberedelsestid 10 minutter min
Koketid 10 minutter min
Total tid 20 minutter min
Hva lager du Middag
Kjøkken Fransk
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 500 g torsk
- 2 stk middels store søtpoteter
- 2 stk middels store poteter
- 1 ss smør
- 1 dl melk
- 1 stk løk – skrelt og finhakket
- 1 fedd hvitløk - skrelt og finhakket
- 1 ss Extra virgin olivenolje
- 2 ts fersk ingefær - revet
- ½ bunt persille – bladene, skylt, tørket og hakket
- 2 ts Økologisk kryddermiks til fisk
- 2 ss brødsmuler
- 2 ss parmesan
- salt
- pepper
Instruksjoner
- Vask potetene og søtpotetene. Kok de i saltet, kokende vann til de er møre
- Skrell potetene og søtpotetene og mos de. Bland inn melk, smør, persille og pepper bland til du får en glatt potetpuré
- Varm oljen i en panne og fres løk og hvitløk uten å brune de. Tilsett kryddermiks, smak til med salt og pepper
- Ha torsken i pannen med løken og stek til den flaker seg. Fordel så den flakede fisken utover i en ildfast form
- Fordel potetpureen over og dryss deretter brødsmuler, parmesan og litt kryddermiks over
- Stek ved 180 °C i 20 minutter
- Serveres varm
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!