Min profil

08 1230x1246 BLOGGSIDE OLIVENOLJE 4

10 bruksområder for olivenolje (som du kanskje ikke visste om)

Det er ingen tvil om at olivenolje er sunt og at de fleste av oss burde konsumere mer av det. For de fleste er olivenoljen en selvskreven ingrediens når det lages salater, men god olivenolje har flere bruksområder. Her kan du lese om ti måter du kan bruke olivenolje på som du kanskje ikke visste om.

1. Bruk olivenolje til baking
Mange er av oppfatningen at det er smør eller margarin som gjelder når det kommer til bakst. Det er derimot feil. Olivenolje er en fantastisk ingrediens når det kommer til kaker og gjærbakst. Som nevnt tåler oljen sterk varme, inneholder mye av det sunne fettet og er også med på å gjøre baksten mye saftigere. Smør kakeformen med olivenolje, unngå at deigen setter seg fast på hendene med litt hverdagsolje i håndflaten og på fingertuppene og erstatt smøret med hverdagsolje.

2. Piff opp et enkelt måltid
De aller fleste liker å kose seg med god mat, men det er ikke alle som har tid til eller interesse for å lage den. En god olivenolje er alfa og omega når det kommer til å trylle fram et gourmetmåltid av fiskekakene eller til å piffe opp noe så enkelt som fredagstacoen. Med den rette oljen kan man gi fylde og smak til en tynn og småkjedelig posesuppe. Prøv verdens beste guacamole med smaksatt olje eller en rask rømmesaus til fiskemiddagen.

3. Bruk olivenolje til steking
Olivenolje er, i motsetning til hva mange tror, en av de aller beste oljene å steke i. Olivenolje tåler sterk varme og har et høyt røykpunkt. Dette gjør den perfekt til å erstatte smør, margarin og andre planteoljer. Olivenolje er også full av vitaminer og antioksidanter som gir måltidet ekstra helsegevinster.

Lær mer om hvorfor du bør steke med olivenolje her!

4. Bruk olivenolje til iskremen
Extra virgin olivenolje er sjeldent den første på listen over toppinger når det kommer til iskrem. Olivenolje i iskremen er kanskje overraskende, men det er definitivt også en av hemmelighetene til god smak.
Topp iskremen med en høykvalitets mild olivenolje med fruktig smak, eller lag spennende nye smaker i iskremen ved å blande inn en av våre smaksatte oljer. Bruker du olivenolje rett har du en iskrem med litt bedre smak og en liten dose ekstra helsegevinster.

5. Ta vare på urtene
Har du urter som synger på siste verset eller vil du spare tid på kjøkkenet i hverdagen? God hverdagsmat bør ikke lide på grunn av knapp tid. Frys ned ferske urter med en god olivenolje til steking, og popp en bit med olje og urter i panna før du steker.

6. Gi olivenolje i gave
En god olivenolje er den perfekte gaven å gi til den som elsker å invitere til selskap og servere et festmåltid. En far, søster eller venn som uredd gir seg i kast med en imponerende middag. Noe av det fineste man kan dele med andre er smaksopplevelser, og for mange er nettopp olivenolje bærebjelken i et godt måltid. Derfor er en god olivenolje, gjerne akkompagnert av en passende balsamico, den perfekte gaven til matentusiastene i ditt liv.

7. Til saus, dipp og marinader
Alle vet at olivenolje ofte er stjernen over en frisk salat, men verdenen av sauser, marinader og dipp kan være så mye mer spennende enn som så. Lag enkle dipper til fisk med smaksatt olje og balsamico, eller bruk en intens olivenolje i marinaden. Vil du slå på stortrommen anbefaler vi å lage hjemmelaget aioli med en base av mild olivenolje. Du kommer definitivt ikke til å angre.

8. Ta vare på tørr hud
Olivenolje er perfekt til å fukte tørr vinterhud og gjør underverker for sensitiv hud. Velg en naturlig håndkrem med olivenolje i de kalde vintermånedene og etter-fukt huden etter en dag i solen med en god krem med olivenolje. Vi anbefaler å bruke såper med olivenolje gjennom hele året for å få myk og sunn hud. En håndsåpe med olje er både fuktighetsgivende og skånsom for huden.

9. Spis olivenolje til frokost
En skje eller to med olivenolje om dagen er sunt. Start dagen med det sunne fettet som holder deg mett fram til lunsj. Tilsett en god olivenolje i smoothien, i eggerøren eller sett smak på kjøleskapsgrøten.

10. Pynt bordet med olivenolje
Skal du invitere til selskap? Dropp blomstene og gjør i stand et bord som overrasker og imponerer gjestene dine. Pynt bordet med olivenolje og friske urter. Våre smaksatte oljer på boks har påtegnede mønstre, mens flere av våre grand cru olivenoljer prydes av et smakfullt design. Pynt et stilig og funksjonelt festbord med olivenolje og andre delikatesser.

 

 

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt