NY DATO: Torsdag, 19 Mai
Tid: 17.00-19.00
Sted: Losæter (ved siden av Sørenga)*
Dette har vi gledet oss veldig til å dele med dere; vår første mat-workshop hos en av Oslos best bevarte hemmeligheter – den urbane gården Losæter – neste tirsdag, 10. mai. Arrangementets verter er den plantebaserte kokken, Rebecca Hawkes (@wilderkitchen) og vår kokk, Olivier Pean. Målet denne ettermiddagen er at du skal lære å lage din egen pesto med lokale, norske ingredienser og 3 forskjellige olivenoljer fra Olivenlunden 1830. Vi begynner med en omvisning i hagen, etterfulgt av en kort olivenoljesmaking før vi lager pesto. Til slutt samles vi rundt bålet, der vi smaker på vår nylagde pesto sammen med pinnebrød. Våre venner hos Empress står for drikke til arrangementet, og kommer med fersk og velsmakende kombucha som komplementerer maten og slukker tørsten.
Dette arrangementet er åpent for alle, men for å sikre at vi har nok ingredienser ønsker vi likevel en tilbakemelding dersom du ønsker å delta. For påmelding, send epost til:
krissa.ludvigsen@olivenlunden.no
*Losæter har ikke en formell adresse, for området er fremdeles under utvikling. Den nærmeste naboen er Sørenga, motorveien, byggeplasser og senketunnel med store og synlige luftetårn fra Operatunnelen under. Den enkleste måten å komme seg til Losæter er å sykle eller ta beina fatt. Det tar ca 15 minuter å gå fra Grønland, over Akrobaten eller Nordenga bro og gjennom Barcode, eller fra Operaen via flytebroen. Ved bussterminalen, Operaen og Barcode stopper det kontinuerlig busser fra hele byen. Det er også en buss som kjører helt fram: Buss 85 Jernbanetorget via Malmøya stopper rett ved Losæter og har halvtimesruter på hverdagene. Det er ikke parkering på Losæter, men det er parkeringsplasser på Sørenga.
Målet med Losæter gård er å gi kunnskap om hagearbeid, dyrking av jorden og bærekraft. Arrangementene våre er non-profit og målet er å være tilgjengelig for alle uansett bakgrunn. Vi ser med glede at det finnes dyp kunnskap, som ikke bare stammer fra naturen rundt oss, men også fra våre mange frivillige som kommer fra flere forskjellige kulturer. På våre arrangementer ønsker vi å dele denne kunnskapen og inspirere flere til å involvere seg i en plantebasert verden.