Min profil

06 1200X700 OPRINNELSE KARUSELLBILDE BALSAMICO2

Hvorfor er balsamicoeddik sunt?

Balsamico har sitt navn fra «balsam» og ble opprinnelig brukt akkurat som det; en næringsrik og styrkende medisin. Det er en tradisjon i Italia og ta en skje balsamico som avslutning av middagen, det er bra for fordøyelsen og hjelper til en god natts søvn.

Noen helseeffekter av Balsamicoeddik:

Lavt kaloriinnhold: Balsamico gir mye smak med lite forbruk. Det holder med noen dråper for å få frem smaksbildet. En spiseskje med balsamicoeddik inneholder kun 14 kalorier og ubetydelige mengder fett og karbohydrater, inkludert sukker.
Normaliserer blodtrykket: Balsamico reduserer tetting av blodårer og har dermed en positiv effekt på å senke blodtrykket. Studier viser at de som jevnlig bruker balsamicoeddik i maten, har et gjennomgående lavere systolisk blodtrykk (blodtrykk i arteriene).
Stabiliserer kolesterolnivået: Polyfenolene i balsamicoeddik reduserer fordamping av LDL-kolesterolet (det dårlige kolesterolet). Det gjør at LDL-kolesterolet ikke får gjort samme skade på cellene.
Holder blodsukkernivået stabilt: Balsamicoeddik har lave verdier for glykemisk indeks. Mat som har lave verdier for glykemisk indeks vil hindre hopp i blodets glukosenivå og dermed redusere sannsynligheten for sterke variasjoner i energinivået.
Rik på antioksidanter: Druer har en høy konsentrasjon av polyfenoler som spiller en stor rolle for å styrke immunsystemet og bekjempe frie radikaler. Dette bidrar til å styrke helsen og å svekke aldringsprosessen, samtidig som det gir bedre hud, hår og fordøyelse.

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt