Min profil

08 1230x1246 BLOGGSIDE OLIVENOLJE 13

Hva er extra virgin olivenolje?

Hva er extra virgin olivenolje (EVOO)?
Extra virgin olivenolje er en ren fruktsaft presset fra oliven. Det er den eneste oljen uten tilsetninger, innblandinger, kjemikalier eller industriell raffinering du kan benytte til steking.

En EVOO skal:

  • Presses under 28°C for å tilfredsstille krav til kvalitet (= kaldpresset)
  • Produkt av den første pressingen (première pression)
  • Ha et syreinnhold under 0,8%

Extra Virgin-betegnelsen er ikke nok
Dessverre er mye av olivenoljen som selges av lite tilfredsstillende kvalitet. Oljene kan være presset på oliven av dårlig kvalitet og være iblandet andre komponenter for justering av lukt, smak og syrenivå. Emballasje og merking er ofte mangelfull. Mye av helsee ekten i form av vitaminer og antioksidanter kan være tapt.

Dette må du se etter når du kjøper olivenolje: 

  • Olivenoljen skal være merket med produksjonssted, opprinnelsesland, produsent, innhøstingsdato, olivensort og holdbarhetsdato.
  • Olivenoljen bør være i en mørk flaske eller boks som beskytter oljen mot lys.
  • God lukt og smak – Smak på olivenoljen før du kjøper den!

Husk at olivenolje er ferskvare og blir ikke bedre med årene. Holdbarheten er ca. 18–24 måneder fra pressing. Oljen skal oppbevares mørkt, uten tilgang på luft og på jevn temperatur (16–22°C).

Hvorfor koster en høykvalitets olivenolje litt mer? 

  • Oljene er fremstilt av fersk oliven av høyeste kvalitet og presset senest innen 24 timer fra høsting/plukking.
  • Oljene er ren fruktsaft fra oliven uten tilsetninger eller innblandinger
  • Oljen har høyt innhold av vitaminer og antioksidanter
  • Oljene gjennomgår strenge kvalitetskontroller
  • Oljene har garantert opprinnelsesbetegnelse fra navngitt produsent
  • Oljene er tappet på mørk flaske/boks som beskytter den mot lys
  • Oljene er ettertraktet for smak/aroma og er produsert i begrenset kvantum

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt