Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
drinkmiks med balsamico

Drinkmixer, sommerens musthave.

Deilige sommerdager med lange, lyse og varme kvelder står for tur. Da passer det ekstra godt med en fargerik, smakfull og helt magisk gode cocktails og mocktails.  Vi har tre nyheter innen drinkmixer som har blitt favoritter på kort tid. Disse tre drinkmixene er balsamico-basert og kan derfor brukes til matlagingen også. 

Våre nyheter innen drinkmixer: Limoncello balsamico, Spritz balsamico og Gin Tonic balsamico.

Limoncello balsamico

 Denne friske og deilige balsamicoen fra Italia med smak av Limoncino, har en syrlig smak av sitron.

Denne balsamicoen er utviklet til å brukes som en smaksforsterker i de deiligste sommerdrinkene til sommerens begivenheter. Like fullt kan den brukes til matlaging om man ønsker den syrlige smaken av sitron. Den gir i tillegg til en frisk og god smak, en nydelig gulfarge til cocktails, mocktails og sorbet.

Limoncello balsamico passer meget godt til limonade, sashimi, deilige sommersalater, svin og  dessert som sorbet. 

Historie

Limoncello (italiensk uttale: [limonˈtʃɛlːo]) er en italiensk sitronlikør hovedsakelig produsert i Sør-Italia, spesielt i regionen rundt Sorrentin-halvøya og kysten av Amalfi. I Nord-Italia blir likøren ofte referert til som limoncino. Limoncello er en likør med deilig sitronsmak. Sør-Italia er området hvor hovedvekten av produksjonen skjer, det er noe omdiskutert om når denne drinken oppstod, men det antas at den er over hundre år gammel.

Denne lages tradisjonelt av det helt ytterste skallet på sitronene av sorten Femminello St. Teresa – også kalt Sorrento sitroner. Skallet legges så i kornbrennevin til oljen løser seg opp, og det er skallet som gir den gulfargen.

Limoncello serveres vanligvis i små, avkjølte begre i keramikk langs Amalfikysten. serveres som en digestif etter middag. Denne Limoncello er et viktig produkt i dette området hvor denne tradisjonen har spredd seg videre til andre deler av Italia også til resten av verden. I dag er denne drinken en av de mest populære og som har gitt utgangspunktet for vår Limoncello balsamico. 

Gin Tonic balsamico

Balsamico med smak av klassikeren Gin and Tonic. 

I likhet med Limoncello balsamico er denne også utviklet til bruk som smaksforsterker i cocktails og mocktails, men har også matlaging på listen under bruksområder. 

Den passer perfekt i farris for en alkoholfri variant, til friske salater, til grillingen – ekstra god til svin, sorbet og den er fantastisk god i en mascarponekrem med friske bær.

Gin and tonic`s historie

Gin and tonic sin historie starter langt tilbake i tid, antagelig rundt 1300- tallet i Holland. Men det er først rundt tre hundre år senere at Geneve ble presentert for engelskmennene. Under tredveårskrigen på 1600-tallet lærte de engelske soldatene å drikke geneve av sine hollandske allierte. Geneve ble utviklet til det vi i dag kjenner som gin. 

Selvet ordet Gin stammer fra et nederlandsk ord, jenever som igjen stammer fra juniperus som er det latinske navnet for einer. 

På denne tiden fant man ut at kinin kunne brukes til å forhindre og ikke minst behandle sykdommen malaria. Kinin ble før dette brukt til behandling av feber. Kinin er en ekstrakt fra barken på det Afrikanske treet Vachellia Xanthophleoea, naturlig nok  kalt “fever tree”. 

Da britene igjen skulle ut i krigen på 1800-tallet for å erobre India, måtte hver soldat daglig ha i seg en dose med kinin for å forhindre Malaria. Smaken var så bitter at soldatene eksperimenterte med ulike varer til å blande den med.

Vel uvitende hadde de britiske soldatene skapt fremtidens mest berømte drink. Det unike i denne er at det ikke var spriten som skulle blandes ut, men blandevannet.

 I dag er gin and tonic  en av verdens mest populære drinker og bartendere verden over mixer den  og ikke minst utforsker råvarene gin and tonic med mange spennende ingredienser. Det avholdes årlig diverse kåringer innen bartender miljøet, og i 2022 ble den norske Brennevinsgrova Premium Gin kåret til den norske moderne gin i World Awards 2022. Med andre ord er Gin and tonic balsamicoen en innertier.  

Smaker

Den populære cocktailen med den klassiske gin and tonic smaken har i dag flere smaksvarianter. I dag kan du nyte et glass med isbiter og deilig frisk gin med  blant annet  jordbær og sort pepper, rosmarin og sitron, appelsin, agurk og mynte eller tranebær og timian. Disse er helt fantastiske smaker å nyte med en mengde is en solfylt og varm sommerkveld.

Spritz balsamico

Denne balsamicoen har smak av blodappelsin, Spritz.  I tillegg til å bruke den i sommerens drinker, kan den brukes til matlagingen for å gi retten en touch av den bitre og syrlige smaken som blodappelsin har. 

Spritz balsamico passer til prosecco, om du ønsker en alkoholfri variant kan proseccoen byttes ut med kullsyreholdig vann som farris eller boble. Videre passer denne balsamicoen meget godt til salat med geitost, risotto med and og sitron, som en deilig saus over fruktsalaten eller til desserter.

 Her i Norge er vi ekstra opptatt av appelsinsmaken til vinteren og til påske, appelsinen hører alltid med ved siden av kvikklunsjen. Den kan derfor bli en ny favoritt på kjøkkenet på påskefjellet også. Riktignok er dette  med smak av blodappelsin, en litt mer sjelden variant av appelsin som passer hele året. Den er perfekt til desserter som panna cotta med appelsin, som en saus på pavlovaen, sorbet eller Crème brûlée.

Spritz balsamico har en nydelig og klar orange farge som virkelig får deg i et godt humør. Spritz er balansert mellom søt, syrlig og lett bitterhet og akkurat derfor er den så lett å like for de fleste av oss. 

Historie

Brødrene Barbieri  skapte i 1919 dagens berømte Aperol Spritz. De levde i Padua i Italia og Aperol Spritz har hatt et betydelig avtrykk på de italienske vanene. I områdene rundt Padua har de en stor kultur for “apertivo”  på ettermiddagen før middagen. Da er Aperol Spritz en selvfølge.

  På 50 tallet vokste populariteten for Aperol Spritz og med det  fikk den sin plass i Paduan- samfunnet. Navnet Spritz  stammer fra det tyske ordet spritzen som betyr spisse. Spritz har økt betydelig i popularitet de siste årene. 

Med disse tre balsamicoene  bak  bardisken, er det bare å kose seg og utforske en deilig verden av drinker. Du vil garantert imponere vennegjengen med  hjemmelagde cocktails og mocktails ved å bruke en eller flere av våre drinkmixer. 

Drinkmixer

Sommerens drinkmixer er et must  til sommerens deilige sommerkvelder med noe godt i glasset. Det å drikke alkoholfritt øker stadig i popularitet, det fantastiske med våre drinkmixer er at de passer like godt i drinker uten alkohol som med.  Det å la kreativiteten spire og kose seg med å utforske en deilig verden av drinker.  Du vil garantert imponere vennegjengen med  hjemmelagde cocktails og mocktails .

Finn din inspirasjon

  • På vår nettside  får du  gode oppskrifter og inspirasjon. 
  • Følg gjerne vår instagramkonto @olivenlunden1830 og facebook for mer  inspirasjon og nyheter.
  • Besøk gjerne en av våre butikker hvor våre dyktige ansatte kan hjelpe deg å finne den rette balsamicoen til ditt behov og ønsker. Velkommen skal du være.

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt