Min profil

Badia a Coltibuono scaled

Coltibuono

Hos oss, på Badia a Coltibuono, startet en ny tid da min far, Pietro, i 1962 bestemte seg for at olivenolje skulle dyrkes som fin vin og ikke bare som en hvilken som helst handelsvare. Min far ble en av de første som praktiserte prinsippet om at oliven bør presses samme dag som de høstes for at oljen skal bli best mulig. Han startet også innhøsting på et tidligere tidspunkt for å få grønnere oliven som kunne høyne kvaliteten. Etter hvert høstet vi hver enkelt olivensort på optimalt modningstidspunkt for å få enda bedre kvalitet.

Fra 1994 la vi om til 100% økologisk drift og var blant de aller første som ble sertifisert. Vi eksperimenterer fortsatt for å bedre kvaliteten og presser nå olivenfrukten senest 4 timer etter innhøsting. Vår olje er et resultat av den største omhu på alle produksjonstrinn og det helt spesielle mikro-klimaet som vi har i Monti del Chianti. Våre olivenlunder ligger høyt, ca. 500 – 550 meter over havet, og nyter godt av kjølige netter og varme dager. De fleste av våre 7.000 trær ble plantet etter den utslettende frosten i 1985 og er således over 35 år gamle.

Olivenlunden feirer 20 år
For å markere vårt 20-årsjubileum har våre toskanske venner, Familien Stucchi, presset denne oljen til oss. Det er en elegant, frisk og intens med lang og krydret avslutning. Du kan bruke den til suppe, rå eller kokte grønnsaker, salat, rødt og hvitt kjøtt, biff carpaccio og tartar, pasta, bruschetta, fruktsalat, vaniljeis og mørk sjokolademousse. For alle elskere av ekte toskanske olivenoljer!

Olivenlundene til Badia a Coltibuono ligger høyt oppe i åssidene i Chianti, i hjertet av Toscana, ca. 450 meter over havet. Coltibuono betyr «en god avling» og oliven dyrkes utelukkende basert på økologiske prinsipper. Coltibuono var i sin tid et kloster der det ble dyrket grønnsaker, druer og oliven. I dag er det vin- og olivenoljeproduksjonen som dominerer.

Roberto Stucchi Prinetti

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt