Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
Julebord lav scaled

Bruk balsamico i juleforberedelsene

Julen nærmer seg med stormskritt og mange har en liste med juleforberedelser de må gjennom. Jul handler om tradisjon, og for mange innebærer det baking av de syv slag, store kopper med julegløgg, juleselskap med god mat og mer. Det er ikke til å legge skjul på at mange av tradisjonene vi knytter til advent- og juletid handler om nettopp mat.

Vi i Olivenlunden 1830 er opptatt av gode matopplevelser i julen så vel som ellers i året. Derfor har vi satt sammen noen tips til hvordan du best kan bruke balsamico i juleforberedelsene for å piffe opp de tradisjonelle klassikerne – gjør juletiden ekstra smakfull i år!

Bruk balsamico i gløggen
For mange av oss blir det ikke skikkelig jul uten en rykende varm kopp med krydret gløgg. Julegløggen inneholder tradisjonelt sett mye raffinert sukker, men bytter du ut det hvite sukkeret med balsamico, får du en gløgg helt fri for raffinert sukker og full av fantastisk smak!
Denne gløggoppskriften er ikke bare hakket sunnere enn “originalen”, men også helt uslåelig på smak.
Tips: Gi bort en gavekurv med en flaske vellagret balsamico fra Modena og alle ingrediensene du trenger for å lage gløggen. Det blir en julegave som garantert varmer mottakeren.

Lag brente mandler med balsamico
Brente mandler er en viktig juletradisjon for mange – og brente mandler med balsamico er en spennende vri på de klassiske julenøttene. Denne oppskriften inneholder alt man ser etter i en smakfull snacks: Søtt, salt og knasende!
Tips: Brente mandler med balsamico er enkelt å lage og blir en fin gave, full av omtanke, dersom du legger dem i et glass med en sløyfe rundt.

Lag rød saus til riskremen
Spenningen rundt bordet er til å ta og føle på for store og små. Julemiddagen er fortært og riskremen serveres – hvem finner mandelen i år? Smakfull riskrem med rød saus er noe av det beste med julen. Til tross for at alle er mette etter middagen de har gledet seg til, har en alltid plass til en porsjon med fløyelsmyk, kremet riskrem med frisk bringebærsaus. Gjør måltidet litt lettere ved å lage den røde sausen med balsamico. Litt lettere, men ekstra godt – vi sparer ikke på de gode smakene når det er jul!

Rød saus med balsamico
300 g bringebær
2 ss 12 års lagret balsamico
Tin bringebærene dersom du bruker frosne bær
Kjør bærene og balsamicoen glatt med stavmikser
Sil sausen for å fjerne steinene fra bringebærene

Bruk balsamico i pepperkakedeigen
Pepperkaker hører julen til – for liten og for stor.
Prøv en ny og spennende pepperkakeoppskrift denne julen. Enten det skal bygges storslåtte pepperkakehus eller stjerner, trær og pepperkakemenn er denne oppskriften god som gull.
Pepperkakedeig med pepperbalsamico gir ekstra smakfulle pepperkaker – akkurat slik du er vant til, men med en ekstra piff av pepper!

Lag drinker med balsamico til julebordet
Juletid byr på mange festlige anledninger hvor nære og kjære samles. Julebord, julelunsjer og ikke minst selve julekvelden. Ikke glem å lage noe godt i glasset til årets juleselskap!
Med balsamico kan du lage mange spennende drinker. Hva med en iskald og kremet cocktail med sjokoladekrem? Eller en jordbærcocktail med fersken- og aprikosbalsamico? Fra frisk til fyldig – det finnes en balsamico til enhver drink! Våre smaksatte balsamicoeddiker er fantastiske til å komponere cocktails med den perfekte balanse av sødme, syrlighet og den fruktige smaken du liker aller best.
Og du? De smaker like godt med og uten alkohol!

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt