En verrine er en type forrett, dessert eller smårett som serveres i et lite glass (navnet “verrine” kommer fra det franske ordet “verre,” som betyr glass). Verrine med crumble, mascarponekrem, jordbær og olivenolje er en enkel og god dessert som passer godt i sommervarmen.
En verrine er en type forrett, dessert eller smårett som serveres i et lite glass (navnet “verrine” kommer fra det franske ordet “verre,” som betyr glass). Verrine med crumble, mascarponekrem, jordbær og olivenolje er en enkel og god dessert som passer godt i sommervarmen.
hvetemel
mandelmel
romtemperert smør, i terninger
melis
Mascarpone
fløte
Fruité Noir olivenolje
Vellagret hvit balsamico
mynteblader
Jordbær
Ha hvetemel, mandelmel, smør og melis i en bolle. Bruk hendene og bland sammen til deigen har en sandaktig konsistens. Tips! Dersom du ikke har mandelmel, kan du kjøre hele mandler og melis sammen i en mikser.
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. Sett brettet i frysen til blandingen fryser, ca. 10 – 20 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader og stek blandingen (crumblen) i ca. 10 minutter. Avkjøl.
I en liten skål visper du sammen Vellagret hvit balsamico og Fruté Noir olivenolje. Sett til side.
Lag mascarponekremen ved å vispe sammen fløte og mascarpone til du oppnår en luftig konsistens. Bland deretter inn 1,5 ss av blandingen med balsamico og olivenolje. Oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Tips! Lag gjerne litt ekstra crumble når du først er i gang, blandingen kan oppbevares i frysen og tas opp ved behov, nydelig sammen med iskrem, ferske bær og krem.
Tilberedning
Ha hvetemel, mandelmel, smør og melis i en bolle. Bruk hendene og bland sammen til deigen har en sandaktig konsistens. Tips! Dersom du ikke har mandelmel, kan du kjøre hele mandler og melis sammen i en mikser.
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. Sett brettet i frysen til blandingen fryser, ca. 10 – 20 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader og stek blandingen (crumblen) i ca. 10 minutter. Avkjøl.
I en liten skål visper du sammen Vellagret hvit balsamico og Fruté Noir olivenolje. Sett til side.
Lag mascarponekremen ved å vispe sammen fløte og mascarpone til du oppnår en luftig konsistens. Bland deretter inn 1,5 ss av blandingen med balsamico og olivenolje. Oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Tips! Lag gjerne litt ekstra crumble når du først er i gang, blandingen kan oppbevares i frysen og tas opp ved behov, nydelig sammen med iskrem, ferske bær og krem.
ingredienser
hvetemel
mandelmel
romtemperert smør, i terninger
melis
Mascarpone
fløte
Fruité Noir olivenolje
Vellagret hvit balsamico
mynteblader
Jordbær
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: