LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

VERRINE MED JORDBÆR OG “FRUITÉ NOIR” OLIVENOLJE

En verrine er en type forrett, dessert eller smårett som serveres i et lite glass (navnet “verrine” kommer fra det franske ordet “verre,” som betyr glass). Verrine med crumble, mascarponekrem, jordbær og olivenolje er en enkel og god dessert som passer godt i sommervarmen.

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

En verrine er en type forrett, dessert eller smårett som serveres i et lite glass (navnet “verrine” kommer fra det franske ordet “verre,” som betyr glass). Verrine med crumble, mascarponekrem, jordbær og olivenolje er en enkel og god dessert som passer godt i sommervarmen.

100 g

hvetemel

100 g

mandelmel

100 g

romtemperert smør, i terninger

100 g

melis

135 g

Mascarpone

35 g

fløte

50 g

Fruité Noir olivenolje 

20 g

Vellagret hvit balsamico

3

mynteblader

Jordbær

1. 

Ha hvetemel, mandelmel, smør og melis i en bolle. Bruk hendene og bland sammen til deigen har en sandaktig konsistens. Tips! Dersom du ikke har mandelmel, kan du kjøre hele mandler og melis sammen i en mikser.  


2. 

Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. Sett brettet i frysen til blandingen fryser, ca. 10 – 20 minutter.  


3. 

Sett stekeovnen på 200 grader og stek blandingen (crumblen) i ca. 10 minutter. Avkjøl.  


4. 

I en liten skål visper du sammen Vellagret hvit balsamico og Fruté Noir olivenolje. Sett til side.  


5. 

Lag mascarponekremen ved å vispe sammen fløte og mascarpone til du oppnår en luftig konsistens. Bland deretter inn 1,5 ss av blandingen med balsamico og olivenolje. Oppbevares i kjøleskap frem til servering. 


6. 

Tips! Lag gjerne litt ekstra crumble når du først er i gang, blandingen kan oppbevares i frysen og tas opp ved behov, nydelig sammen med iskrem, ferske bær og krem.  


Tilberedning

1. 

Ha hvetemel, mandelmel, smør og melis i en bolle. Bruk hendene og bland sammen til deigen har en sandaktig konsistens. Tips! Dersom du ikke har mandelmel, kan du kjøre hele mandler og melis sammen i en mikser.  


2. 

Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. Sett brettet i frysen til blandingen fryser, ca. 10 – 20 minutter.  


3. 

Sett stekeovnen på 200 grader og stek blandingen (crumblen) i ca. 10 minutter. Avkjøl.  


4. 

I en liten skål visper du sammen Vellagret hvit balsamico og Fruté Noir olivenolje. Sett til side.  


5. 

Lag mascarponekremen ved å vispe sammen fløte og mascarpone til du oppnår en luftig konsistens. Bland deretter inn 1,5 ss av blandingen med balsamico og olivenolje. Oppbevares i kjøleskap frem til servering. 


6. 

Tips! Lag gjerne litt ekstra crumble når du først er i gang, blandingen kan oppbevares i frysen og tas opp ved behov, nydelig sammen med iskrem, ferske bær og krem.  


ingredienser

100 g

hvetemel

100 g

mandelmel

100 g

romtemperert smør, i terninger

100 g

melis

135 g

Mascarpone

35 g

fløte

50 g

Fruité Noir olivenolje 

20 g

Vellagret hvit balsamico

3

mynteblader

Jordbær

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer