Legg kyllinglårene i en bolle. Tilsett litt olivenolje og urtesalt. Vend om for å fordele krydderet. Varm litt olje i en liten stekepanne, bruk gjerne en jernpanne som kan settes rett i stekeovnen. Stek kyllinglårene med skinnsiden ned i ca 5 minutter eller til de har en gyllen stekeskorpe. Snu og stek et par minutter
Bruk et steketermometer og sett det inn i den tykkeste delen av låret. Sett pannen inn i ovnen sammen med gratengen, og stek til termometeret viser 65-66 grader. Når de er ferdig tas de ut av ovnen og hviles ca 10 minutter, da skal kjernetemperaturen ha steget til 68-70 grader
Lag salaten mens alt steker ferdig. Start med å skjære bort topp og bunn av blodappelsiner. Skjær så bort resten av skallet. Skjær ut “fileter” av båtene. Eventuelt kan du bare skrelle blodappelsinen som vanlig og dele den i båter
Riv salaten i store biter og skyll under kaldt vann. Tørk gjerne salaten i en salatslynge. Eventuelt tørk godt med et rent kjøkkenhåndkle eller papir. Ha salaten i en stor salatbolle sammen med blodappelsiner og resten av fennikelen. Tilsett Ultra Verte olivenolje og blodappelsinbalsamico. Jeg har alltid et generøst dryss havsalt i mine salater, men det er valgfritt!
Det er godt med noe friskt og syrlig til denne retten. Bland sammen yoghurt naturell, raspet hvitløk og gjerne skvis over blodappelsinsaften som er igjen etter å ha filetert den (valgfritt). Smak til med havsalt. Pynt gjerne yoghurten med et par dråper olivenolje og spiselige blomster for det lille ekstra.