LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

URTEMARINERT SVINEFILET

Helstekt svinefilet med urtekrydder, servert med en smakfull fløtesaus med sennep med balsamico og honning.

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Helstekt svinefilet med urtekrydder, servert med en smakfull fløtesaus med sennep med balsamico og honning.

1

indrefilet av svin på ca. 400 g

1

økologisk lime

Til marinaden:

3 ss

Sennep med balsamico og honning

100 g

finhakkede mandler- eller hasselnøtter

1 neve

ristede og saltede peanøtter

en blanding aromatiske urter, f.eks. kjørvel, persille, mynte, basilikum osv.

Havsalt og nykvernet pepper

Til sausen:

Hverdagsolje

Ett knippe friske, aromatiske urter

4 ss

rømme

1. 

Forvarm ovnen til 180 °C.


2. 

Gjør klar blandingen til marinaden: rasp limeskall, finhakk urter, hasselnøtt eller mandler og peanøtter. Bland sammen og tilsett nykvernet pepper. Pisk eggene sammen med sennep, salt og pepper. Ha det over i blandingen.


3. 

Tilbered sausen ved å blande sammen fløte, juice fra lime, hakkede urter og olivenolje.


4. 

Dekk ett stekebrettet med bakepapir og lag et rektangel av marinaden på bakepapiret som er litt større enn kjøttet. Plasser kjøttet i midten og klapp resten av marinaden på fileten slik at den er helt dekket. Stek i ca. 30 til 35 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 66-68 grader. La så kjøttet hvile i 10 minutter.


5. 

Varm sausen mens kjøttet hviler og server.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 180 °C.


2. 

Gjør klar blandingen til marinaden: rasp limeskall, finhakk urter, hasselnøtt eller mandler og peanøtter. Bland sammen og tilsett nykvernet pepper. Pisk eggene sammen med sennep, salt og pepper. Ha det over i blandingen.


3. 

Tilbered sausen ved å blande sammen fløte, juice fra lime, hakkede urter og olivenolje.


4. 

Dekk ett stekebrettet med bakepapir og lag et rektangel av marinaden på bakepapiret som er litt større enn kjøttet. Plasser kjøttet i midten og klapp resten av marinaden på fileten slik at den er helt dekket. Stek i ca. 30 til 35 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 66-68 grader. La så kjøttet hvile i 10 minutter.


5. 

Varm sausen mens kjøttet hviler og server.


ingredienser

1

indrefilet av svin på ca. 400 g

1

økologisk lime

Til marinaden:

3 ss

Sennep med balsamico og honning

100 g

finhakkede mandler- eller hasselnøtter

1 neve

ristede og saltede peanøtter

en blanding aromatiske urter, f.eks. kjørvel, persille, mynte, basilikum osv.

Havsalt og nykvernet pepper

Til sausen:

Hverdagsolje

Ett knippe friske, aromatiske urter

4 ss

rømme

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer