Helstekt svinefilet med urtekrydder, servert med en smakfull fløtesaus med sennep med balsamico og honning.
Helstekt svinefilet med urtekrydder, servert med en smakfull fløtesaus med sennep med balsamico og honning.
indrefilet av svin på ca. 400 g
økologisk lime
Til marinaden:
Sennep med balsamico og honning
finhakkede mandler- eller hasselnøtter
ristede og saltede peanøtter
en blanding aromatiske urter, f.eks. kjørvel, persille, mynte, basilikum osv.
Havsalt og nykvernet pepper
Til sausen:
Hverdagsolje
Ett knippe friske, aromatiske urter
rømme
Forvarm ovnen til 180 °C.
Gjør klar blandingen til marinaden: rasp limeskall, finhakk urter, hasselnøtt eller mandler og peanøtter. Bland sammen og tilsett nykvernet pepper. Pisk eggene sammen med sennep, salt og pepper. Ha det over i blandingen.
Tilbered sausen ved å blande sammen fløte, juice fra lime, hakkede urter og olivenolje.
Dekk ett stekebrettet med bakepapir og lag et rektangel av marinaden på bakepapiret som er litt større enn kjøttet. Plasser kjøttet i midten og klapp resten av marinaden på fileten slik at den er helt dekket. Stek i ca. 30 til 35 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 66-68 grader. La så kjøttet hvile i 10 minutter.
Varm sausen mens kjøttet hviler og server.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 °C.
Gjør klar blandingen til marinaden: rasp limeskall, finhakk urter, hasselnøtt eller mandler og peanøtter. Bland sammen og tilsett nykvernet pepper. Pisk eggene sammen med sennep, salt og pepper. Ha det over i blandingen.
Tilbered sausen ved å blande sammen fløte, juice fra lime, hakkede urter og olivenolje.
Dekk ett stekebrettet med bakepapir og lag et rektangel av marinaden på bakepapiret som er litt større enn kjøttet. Plasser kjøttet i midten og klapp resten av marinaden på fileten slik at den er helt dekket. Stek i ca. 30 til 35 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 66-68 grader. La så kjøttet hvile i 10 minutter.
Varm sausen mens kjøttet hviler og server.
ingredienser
indrefilet av svin på ca. 400 g
økologisk lime
Til marinaden:
Sennep med balsamico og honning
finhakkede mandler- eller hasselnøtter
ristede og saltede peanøtter
en blanding aromatiske urter, f.eks. kjørvel, persille, mynte, basilikum osv.
Havsalt og nykvernet pepper
Til sausen:
Hverdagsolje
Ett knippe friske, aromatiske urter
rømme
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: