TRØFFELRISOTTO MED GRESSKAR OG SALVIE

Den perfekte høstmatretten, trøffelrisotto med stekt gresskar og salvie. En veldig god smakskombinasjon!
olivenlunden oppskrifter middag JM troffelrisotto parmesan olivenolje troffelsalt sherryeddik
Koketid 1 %s t
Total tid 1 %s t
Porsjoner 2 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 220 grader varmluft
  • Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Del i skiver og så i terninger. Du trenger ikke fjerne skallet. Spre gresskaret utover et stekebrett og fordel 2 ss høstolje, en håndfull finhakkede salvieblader, salt og pepper. Bland sammen. Stek i 30 - 40 minutter, eller til de har fått en god stekeskorpe og er møre inni
  • Kok opp kraft eller vann i en liten kjele. Hold det varmt. Det er buljong i risottoen så det er ikke høyst nødvendig å bruke kraft, men dersom du har en usaltet grønnsak- eller kjøttkraft kan det gjerne brukes!
  • Varm høstolje i en stekepanne eller stor gryte på medium temperatur. Finhakk sjalottløk og hvitløk, surr dette i oljen til det er mykt og blankt. Pass på så det ikke brunes
  • Hell trøffelrisottoen over i pannen og bland godt med oljen. La det frese i 1-2 minutter, før du heller på en klunk sherryeddik
  • Øs litt kraft eller vann over risen. La det koke helt inn før du tilsetter mer. Det tar 17-20 minutter før alt er absorbert. Jeg foretrekker en løsere risotto, så jeg tilsetter litt mer væske enn det som står på posen
  • Når all væsken er kokt inn må du smake om risottoen er kokt. Den kan gjerne være litt “al dente”. Synes du risen er for hard kan du koke inn en øse til med vann
  • Til slutt rører du inn smør og parmesan. Smak til med sitronsaft, salt og pepper
  • I en annen stekepanne varmer du opp 2 ss høstolje (evt hverdagsolje) til medium temperatur. Legg salvieblader i pannen og la dem sprøstekes, 1-2 minutter. Legg salviebladene over på tørkepapir for å renne av seg
  • Dander risotto i dype tallerkener, og topp med gresskar og sprøstekte salvieblader
    Olivenlunden troffelrisotto ingredienser scaled
Julies Matblogg

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 220 grader varmluft
  • Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Del i skiver og så i terninger. Du trenger ikke fjerne skallet. Spre gresskaret utover et stekebrett og fordel 2 ss høstolje, en håndfull finhakkede salvieblader, salt og pepper. Bland sammen. Stek i 30 - 40 minutter, eller til de har fått en god stekeskorpe og er møre inni
  • Kok opp kraft eller vann i en liten kjele. Hold det varmt. Det er buljong i risottoen så det er ikke høyst nødvendig å bruke kraft, men dersom du har en usaltet grønnsak- eller kjøttkraft kan det gjerne brukes!
  • Varm høstolje i en stekepanne eller stor gryte på medium temperatur. Finhakk sjalottløk og hvitløk, surr dette i oljen til det er mykt og blankt. Pass på så det ikke brunes
  • Hell trøffelrisottoen over i pannen og bland godt med oljen. La det frese i 1-2 minutter, før du heller på en klunk sherryeddik
  • Øs litt kraft eller vann over risen. La det koke helt inn før du tilsetter mer. Det tar 17-20 minutter før alt er absorbert. Jeg foretrekker en løsere risotto, så jeg tilsetter litt mer væske enn det som står på posen
  • Når all væsken er kokt inn må du smake om risottoen er kokt. Den kan gjerne være litt “al dente”. Synes du risen er for hard kan du koke inn en øse til med vann
  • Til slutt rører du inn smør og parmesan. Smak til med sitronsaft, salt og pepper
  • I en annen stekepanne varmer du opp 2 ss høstolje (evt hverdagsolje) til medium temperatur. Legg salvieblader i pannen og la dem sprøstekes, 1-2 minutter. Legg salviebladene over på tørkepapir for å renne av seg
  • Dander risotto i dype tallerkener, og topp med gresskar og sprøstekte salvieblader
    Olivenlunden troffelrisotto ingredienser scaled
Julies Matblogg
Loading...