LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

TORSKEFILET MED HVITLØKSSAUS & TRØFFELPOTETMOS

Oppdag vår smakfulle oppskrift på torskefilet med svart hvitløkssaus og kremet potetmos med et hint av trøffel. Denne retten forener torskens milde smak med den unike umami-smaken fra svart hvitløk. Potetmosen med trøffel gir en ekstra dimensjon og dybde, som løfter retten til et nytt nivå. Perfekt for en hyggelig middag med autentiske smaker som alle kan nyte.

 

Tilberedning: 25 minutter
Koketid 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Middag
Enkel
4

Porsjoner

Oppdag vår smakfulle oppskrift på torskefilet med svart hvitløkssaus og kremet potetmos med et hint av trøffel. Denne retten forener torskens milde smak med den unike umami-smaken fra svart hvitløk. Potetmosen med trøffel gir en ekstra dimensjon og dybde, som løfter retten til et nytt nivå. Perfekt for en hyggelig middag med autentiske smaker som alle kan nyte.

 

Sausen

4 ss

Økologisk røkt olivenolje

2

små løk

1

laurbærblad

Noen kvister timian

3 dl

hvitvin

4 dl

matfløte

salt og pepper

Potetmos med sommertrøffel

4 ss

Olivenolje med biter av sommertrøffel

12

skiver sommertrøffel (valgfritt)

1 kg

poteter, kokes møre og moses.

Litt lettmelk

4

torskefileter

salt og pepper

1. 

Sausen


2. 

Grovhakk løken og stek den i en kjele på svak varme sammen med laurbærblad og timian.


3. 

Hell i hvitvinen og øk varmen slik at alkoholen fordamper. Tilsett fløten og kok opp på nytt. Når fløten begynner å boble og stiger til overflaten, skru ned varmen.


4. 

Smak til med salt og pepper. Kok i ca. 3 minutter, ta ut laurbærbladet og timianen, legg til side (spares til neste steg).


5. 

Rør sausen jevn. Legg tilbake timian og laurbærblad, og smak til med krydder etter behov.


6. 

La sausen koke på svak varme til den tykner.


7. 

Potetmos med sommertrøffel


8. 

Rens, skrell og kok potetene møre. Mos dem deretter til en glatt konsistens og tilsett olivenolje med biter av sommertrøffel og litt melk.


9. 

Smak til med salt og nykvernet pepper, og tilsett noen skiver finhakket trøffel. Sett potetmosen til side.


10. 

Tilberedning av fisken og servering


11. 

Krydre torsken med salt, pepper og en dråpe røkt olivenolje. Stek i forvarmet ovn på 180 °C i 12–15 minutter, til fisken er gjennomstekt og har en lett perlemorsaktig glans.


12. 

Server med den varme hvitløkssausen og potetmosen. Kan pyntes med noen skiver trøffel.


Tilberedning

1. 

Sausen


2. 

Grovhakk løken og stek den i en kjele på svak varme sammen med laurbærblad og timian.


3. 

Hell i hvitvinen og øk varmen slik at alkoholen fordamper. Tilsett fløten og kok opp på nytt. Når fløten begynner å boble og stiger til overflaten, skru ned varmen.


4. 

Smak til med salt og pepper. Kok i ca. 3 minutter, ta ut laurbærbladet og timianen, legg til side (spares til neste steg).


5. 

Rør sausen jevn. Legg tilbake timian og laurbærblad, og smak til med krydder etter behov.


6. 

La sausen koke på svak varme til den tykner.


7. 

Potetmos med sommertrøffel


8. 

Rens, skrell og kok potetene møre. Mos dem deretter til en glatt konsistens og tilsett olivenolje med biter av sommertrøffel og litt melk.


9. 

Smak til med salt og nykvernet pepper, og tilsett noen skiver finhakket trøffel. Sett potetmosen til side.


10. 

Tilberedning av fisken og servering


11. 

Krydre torsken med salt, pepper og en dråpe røkt olivenolje. Stek i forvarmet ovn på 180 °C i 12–15 minutter, til fisken er gjennomstekt og har en lett perlemorsaktig glans.


12. 

Server med den varme hvitløkssausen og potetmosen. Kan pyntes med noen skiver trøffel.


ingredienser

Sausen

4 ss

Økologisk røkt olivenolje

2

små løk

1

laurbærblad

Noen kvister timian

3 dl

hvitvin

4 dl

matfløte

salt og pepper

Potetmos med sommertrøffel

4 ss

Olivenolje med biter av sommertrøffel

12

skiver sommertrøffel (valgfritt)

1 kg

poteter, kokes møre og moses.

Litt lettmelk

4

torskefileter

salt og pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer