Oppdag vår smakfulle oppskrift på torskefilet med svart hvitløkssaus og kremet potetmos med et hint av trøffel. Denne retten forener torskens milde smak med den unike umami-smaken fra svart hvitløk. Potetmosen med trøffel gir en ekstra dimensjon og dybde, som løfter retten til et nytt nivå. Perfekt for en hyggelig middag med autentiske smaker som alle kan nyte.
Oppdag vår smakfulle oppskrift på torskefilet med svart hvitløkssaus og kremet potetmos med et hint av trøffel. Denne retten forener torskens milde smak med den unike umami-smaken fra svart hvitløk. Potetmosen med trøffel gir en ekstra dimensjon og dybde, som løfter retten til et nytt nivå. Perfekt for en hyggelig middag med autentiske smaker som alle kan nyte.
Sausen
Økologisk røkt olivenolje
små løk
laurbærblad
Noen kvister timian
hvitvin
matfløte
salt og pepper
Potetmos med sommertrøffel
Olivenolje med biter av sommertrøffel
skiver sommertrøffel (valgfritt)
poteter, kokes møre og moses.
Litt lettmelk
torskefileter
salt og pepper
Sausen
Grovhakk løken og stek den i en kjele på svak varme sammen med laurbærblad og timian.
Hell i hvitvinen og øk varmen slik at alkoholen fordamper. Tilsett fløten og kok opp på nytt. Når fløten begynner å boble og stiger til overflaten, skru ned varmen.
Smak til med salt og pepper. Kok i ca. 3 minutter, ta ut laurbærbladet og timianen, legg til side (spares til neste steg).
Rør sausen jevn. Legg tilbake timian og laurbærblad, og smak til med krydder etter behov.
La sausen koke på svak varme til den tykner.
Potetmos med sommertrøffel
Rens, skrell og kok potetene møre. Mos dem deretter til en glatt konsistens og tilsett olivenolje med biter av sommertrøffel og litt melk.
Smak til med salt og nykvernet pepper, og tilsett noen skiver finhakket trøffel. Sett potetmosen til side.
Tilberedning av fisken og servering
Krydre torsken med salt, pepper og en dråpe røkt olivenolje. Stek i forvarmet ovn på 180 °C i 12–15 minutter, til fisken er gjennomstekt og har en lett perlemorsaktig glans.
Server med den varme hvitløkssausen og potetmosen. Kan pyntes med noen skiver trøffel.
Tilberedning
Sausen
Grovhakk løken og stek den i en kjele på svak varme sammen med laurbærblad og timian.
Hell i hvitvinen og øk varmen slik at alkoholen fordamper. Tilsett fløten og kok opp på nytt. Når fløten begynner å boble og stiger til overflaten, skru ned varmen.
Smak til med salt og pepper. Kok i ca. 3 minutter, ta ut laurbærbladet og timianen, legg til side (spares til neste steg).
Rør sausen jevn. Legg tilbake timian og laurbærblad, og smak til med krydder etter behov.
La sausen koke på svak varme til den tykner.
Potetmos med sommertrøffel
Rens, skrell og kok potetene møre. Mos dem deretter til en glatt konsistens og tilsett olivenolje med biter av sommertrøffel og litt melk.
Smak til med salt og nykvernet pepper, og tilsett noen skiver finhakket trøffel. Sett potetmosen til side.
Tilberedning av fisken og servering
Krydre torsken med salt, pepper og en dråpe røkt olivenolje. Stek i forvarmet ovn på 180 °C i 12–15 minutter, til fisken er gjennomstekt og har en lett perlemorsaktig glans.
Server med den varme hvitløkssausen og potetmosen. Kan pyntes med noen skiver trøffel.
ingredienser
Sausen
Økologisk røkt olivenolje
små løk
laurbærblad
Noen kvister timian
hvitvin
matfløte
salt og pepper
Potetmos med sommertrøffel
Olivenolje med biter av sommertrøffel
skiver sommertrøffel (valgfritt)
poteter, kokes møre og moses.
Litt lettmelk
torskefileter
salt og pepper
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 229
kr 119
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 229
kr 119