Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok
Tilberedning
Bland nøttene sammen med julebalsamico i en bolle og tilsett 1-2 små ts havsalt fra Camargue. La nøttene marinere ca 1 time
Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter
Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side
Skrell eplene og del de i terninger. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time
Lag appelsinjuice. Sett så til side.
Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsolje og stek dem til de blir gylne
Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott
Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles
Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge
Bland sammen sitronolje med pistasjkrem og vend inn i pisket fløte
Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter
Merknader
*For en glutenfri variant, erstatt brød med mer nøtteblanding
Bland nøttene sammen med julebalsamico i en bolle og tilsett 1-2 små ts havsalt fra Camargue. La nøttene marinere ca 1 time
Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter
Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side
Skrell eplene og del de i terninger. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time
Lag appelsinjuice. Sett så til side.
Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsolje og stek dem til de blir gylne
Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott
Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles
Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge
Bland sammen sitronolje med pistasjkrem og vend inn i pisket fløte
Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter
Merknader
*For en glutenfri variant, erstatt brød med mer nøtteblanding