Tilslørte bondepiker er en klassiker. Prøv vår variant med pistasjkrem og eplebalsamico. Den smaker fortreffelig!
Tilslørte bondepiker er en klassiker. Prøv vår variant med pistasjkrem og eplebalsamico. Den smaker fortreffelig!
Julebalsamico*
blanding av pistasjnøtter, mandler og hasselnøtter
Havsalt fra Camargue
røde epler
Eplebalsamico
appelsiner
Kastanjehonning
tørt brød*
revet muskatnøtt
Hverdagsolje
fløte
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Sitronolje
Bland nøttene sammen med julebalsamico i en bolle og tilsett 1-2 små ts havsalt fra Camargue. La nøttene marinere ca 1 time
Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter
Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side
Skrell eplene og del de i terninger. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time
Lag appelsinjuice. Sett så til side.
Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsolje og stek dem til de blir gylne
Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott
Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles
Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge
Bland sammen sitronolje med pistasjkrem og vend inn i pisket fløte
Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter
Tilberedning
Bland nøttene sammen med julebalsamico i en bolle og tilsett 1-2 små ts havsalt fra Camargue. La nøttene marinere ca 1 time
Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter
Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side
Skrell eplene og del de i terninger. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time
Lag appelsinjuice. Sett så til side.
Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsolje og stek dem til de blir gylne
Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott
Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles
Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge
Bland sammen sitronolje med pistasjkrem og vend inn i pisket fløte
Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter
ingredienser
Julebalsamico*
blanding av pistasjnøtter, mandler og hasselnøtter
Havsalt fra Camargue
røde epler
Eplebalsamico
appelsiner
Kastanjehonning
tørt brød*
revet muskatnøtt
Hverdagsolje
fløte
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Sitronolje
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: