Min profil

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

TILSLØRTE BONDEPIKER MED PISTASJKREM OG EPLEBALSAMICO

Tilslørte bondepiker er en klassiker. Prøv vår variant med pistasjkrem og eplebalsamico. Den smaker fortreffelig!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Jul
Middels
4

Porsjoner

Tilslørte bondepiker er en klassiker. Prøv vår variant med pistasjkrem og eplebalsamico. Den smaker fortreffelig!

0.3 dl

Julebalsamico*

90 g

blanding av pistasjnøtter, mandler og hasselnøtter

1 ts

Havsalt fra Camargue

12

røde epler

6 ss

Eplebalsamico

4

appelsiner

2 ts

Kastanjehonning

500 g

tørt brød*

1 ts

revet muskatnøtt

Hverdagsolje

1.5 dl

fløte

2.5 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

2.5 ss

Sitronolje

1. 

Bland nøttene sammen med julebalsamico i en bolle og tilsett 1-2 små ts havsalt fra Camargue. La nøttene marinere ca 1 time


2. 

Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter


3. 

Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side


4. 

Skrell eplene og del de i terninger. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time


5. 

Lag appelsinjuice. Sett så til side.


6. 

Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsolje og stek dem til de blir gylne


7. 

Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott


8. 

Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles


9. 

Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge


10. 

Bland sammen sitronolje med pistasjkrem og vend inn i pisket fløte


11. 

Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter


Tilberedning

1. 

Bland nøttene sammen med julebalsamico i en bolle og tilsett 1-2 små ts havsalt fra Camargue. La nøttene marinere ca 1 time


2. 

Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter


3. 

Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side


4. 

Skrell eplene og del de i terninger. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time


5. 

Lag appelsinjuice. Sett så til side.


6. 

Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsolje og stek dem til de blir gylne


7. 

Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott


8. 

Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles


9. 

Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge


10. 

Bland sammen sitronolje med pistasjkrem og vend inn i pisket fløte


11. 

Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter


ingredienser

0.3 dl

Julebalsamico*

90 g

blanding av pistasjnøtter, mandler og hasselnøtter

1 ts

Havsalt fra Camargue

12

røde epler

6 ss

Eplebalsamico

4

appelsiner

2 ts

Kastanjehonning

500 g

tørt brød*

1 ts

revet muskatnøtt

Hverdagsolje

1.5 dl

fløte

2.5 ss

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

2.5 ss

Sitronolje

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer