LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

TARTE TATIN MED TOMAT OG MOZZARELLA

Tarte tartin er en fransk klassiker og lages egentlig med epler, men kan gjerne varieres med både søtt og salt fyll. Her har vi laget en variant med tomat, mozzarella og pesto – perfekt sammen med grønn salat!

Totaltid: 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Middag
Middels
4

Porsjoner

Tarte tartin er en fransk klassiker og lages egentlig med epler, men kan gjerne varieres med både søtt og salt fyll. Her har vi laget en variant med tomat, mozzarella og pesto – perfekt sammen med grønn salat!

3 ss

Hverdagsolje

5

tomater

2 ts

Vellagret balsamico fra Modena

1 ts

brunt sukker

1 ts

Espelette chilipulver AOP

0.5 ts

salt

nykvernet sort pepper

2.5 ss

Balsamico med tomat og chili

0.5

rødløk

2.5

plater butterdeig

1

eggeplomme, til pensling

1

mozzarella

1

vårløk (bruk den hvite delen)

10

basilikumblader

10

Stenfrie Taggiasca oliven i olivenolje 

Mild til balansert olivenolje

1 glass

Basilikum og pistasjpesto 

1. 

Forvarm ovnen 200 grader. 


2. 

Finn frem en paiform og ha i Hverdagsolje, Vellagret balsamico 12 år, salt, nykvernet sort pepper, brunt sukker og 1,5 ss Balsamico med tomat og chili. Bland sammen og fordel blandingen i bunnen av formen.  


3. 

Skjær tomatene i skiver (ca. 1 cm tykke) og legg disse tett i tett i paiformen, over olje og balsamicoblandingen 


4. 

Kutt rødløken i tynne skiver og ha over tomatene. Ringle over litt ekstra Vellagret balsamico 12 år. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. 


5. 

Ta paien ut av ovnen, og fordel ca. halve glasset med Basilikum & pistasjpesto over tomatene. Kjevle ut butterdeigplatene (de skal ha en tykkelse på ca. 5 mm) og legg de over pestoen. Pensle med eggeplomme og stek videre i ca. 20 minutter.  


6. 

La avkjøle i minst 10 minutter for du snur paiformen og velter terten over på et serveringsfat.  


7. 

Dander resten av pestoen og de Steinfri Taggiasca olivenene over terten. Ha deretter over finstrimlet vårløk, basilikumblader og revet mozzarella. Ringle over ca. 1 ss olivenolje, 1 ss Balsamico med tomat og chili før servering. Smak til med Espelette chilipulver.  


8. 

Server med grønn salat på siden. 


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen 200 grader. 


2. 

Finn frem en paiform og ha i Hverdagsolje, Vellagret balsamico 12 år, salt, nykvernet sort pepper, brunt sukker og 1,5 ss Balsamico med tomat og chili. Bland sammen og fordel blandingen i bunnen av formen.  


3. 

Skjær tomatene i skiver (ca. 1 cm tykke) og legg disse tett i tett i paiformen, over olje og balsamicoblandingen 


4. 

Kutt rødløken i tynne skiver og ha over tomatene. Ringle over litt ekstra Vellagret balsamico 12 år. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. 


5. 

Ta paien ut av ovnen, og fordel ca. halve glasset med Basilikum & pistasjpesto over tomatene. Kjevle ut butterdeigplatene (de skal ha en tykkelse på ca. 5 mm) og legg de over pestoen. Pensle med eggeplomme og stek videre i ca. 20 minutter.  


6. 

La avkjøle i minst 10 minutter for du snur paiformen og velter terten over på et serveringsfat.  


7. 

Dander resten av pestoen og de Steinfri Taggiasca olivenene over terten. Ha deretter over finstrimlet vårløk, basilikumblader og revet mozzarella. Ringle over ca. 1 ss olivenolje, 1 ss Balsamico med tomat og chili før servering. Smak til med Espelette chilipulver.  


8. 

Server med grønn salat på siden. 


ingredienser

3 ss

Hverdagsolje

5

tomater

2 ts

Vellagret balsamico fra Modena

1 ts

brunt sukker

1 ts

Espelette chilipulver AOP

0.5 ts

salt

nykvernet sort pepper

2.5 ss

Balsamico med tomat og chili

0.5

rødløk

2.5

plater butterdeig

1

eggeplomme, til pensling

1

mozzarella

1

vårløk (bruk den hvite delen)

10

basilikumblader

10

Stenfrie Taggiasca oliven i olivenolje 

Mild til balansert olivenolje

1 glass

Basilikum og pistasjpesto 

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer