Tarte tartin er en fransk klassiker og lages egentlig med epler, men kan gjerne varieres med både søtt og salt fyll. Her har vi laget en variant med tomat, mozzarella og pesto – perfekt sammen med grønn salat!
Tarte tartin er en fransk klassiker og lages egentlig med epler, men kan gjerne varieres med både søtt og salt fyll. Her har vi laget en variant med tomat, mozzarella og pesto – perfekt sammen med grønn salat!
Hverdagsolje
tomater
Vellagret balsamico fra Modena
brunt sukker
Espelette chilipulver AOP
salt
nykvernet sort pepper
Balsamico med tomat og chili
rødløk
plater butterdeig
eggeplomme, til pensling
mozzarella
vårløk (bruk den hvite delen)
basilikumblader
Stenfrie Taggiasca oliven i olivenolje
Mild til balansert olivenolje
Basilikum og pistasjpesto
Forvarm ovnen 200 grader.
Finn frem en paiform og ha i Hverdagsolje, Vellagret balsamico 12 år, salt, nykvernet sort pepper, brunt sukker og 1,5 ss Balsamico med tomat og chili. Bland sammen og fordel blandingen i bunnen av formen.
Skjær tomatene i skiver (ca. 1 cm tykke) og legg disse tett i tett i paiformen, over olje og balsamicoblandingen.
Kutt rødløken i tynne skiver og ha over tomatene. Ringle over litt ekstra Vellagret balsamico 12 år. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Ta paien ut av ovnen, og fordel ca. halve glasset med Basilikum & pistasjpesto over tomatene. Kjevle ut butterdeigplatene (de skal ha en tykkelse på ca. 5 mm) og legg de over pestoen. Pensle med eggeplomme og stek videre i ca. 20 minutter.
La avkjøle i minst 10 minutter for du snur paiformen og velter terten over på et serveringsfat.
Dander resten av pestoen og de Steinfri Taggiasca olivenene over terten. Ha deretter over finstrimlet vårløk, basilikumblader og revet mozzarella. Ringle over ca. 1 ss olivenolje, 1 ss Balsamico med tomat og chili før servering. Smak til med Espelette chilipulver.
Server med grønn salat på siden.
Tilberedning
Forvarm ovnen 200 grader.
Finn frem en paiform og ha i Hverdagsolje, Vellagret balsamico 12 år, salt, nykvernet sort pepper, brunt sukker og 1,5 ss Balsamico med tomat og chili. Bland sammen og fordel blandingen i bunnen av formen.
Skjær tomatene i skiver (ca. 1 cm tykke) og legg disse tett i tett i paiformen, over olje og balsamicoblandingen.
Kutt rødløken i tynne skiver og ha over tomatene. Ringle over litt ekstra Vellagret balsamico 12 år. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Ta paien ut av ovnen, og fordel ca. halve glasset med Basilikum & pistasjpesto over tomatene. Kjevle ut butterdeigplatene (de skal ha en tykkelse på ca. 5 mm) og legg de over pestoen. Pensle med eggeplomme og stek videre i ca. 20 minutter.
La avkjøle i minst 10 minutter for du snur paiformen og velter terten over på et serveringsfat.
Dander resten av pestoen og de Steinfri Taggiasca olivenene over terten. Ha deretter over finstrimlet vårløk, basilikumblader og revet mozzarella. Ringle over ca. 1 ss olivenolje, 1 ss Balsamico med tomat og chili før servering. Smak til med Espelette chilipulver.
Server med grønn salat på siden.
ingredienser
Hverdagsolje
tomater
Vellagret balsamico fra Modena
brunt sukker
Espelette chilipulver AOP
salt
nykvernet sort pepper
Balsamico med tomat og chili
rødløk
plater butterdeig
eggeplomme, til pensling
mozzarella
vårløk (bruk den hvite delen)
basilikumblader
Stenfrie Taggiasca oliven i olivenolje
Mild til balansert olivenolje
Basilikum og pistasjpesto
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 179
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 179