LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SOMMERSALAT MED HALLOUMI

Sommersalat med grønnsaker, frukt og halloumi fra grillen! Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.

Totaltid: 40 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Sommersalat med grønnsaker, frukt og halloumi fra grillen! Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.

Til grillen

1

stor squash

1

bunt fersk løk

8

aprikoser

2 ss

Hversagsolje

2 ts

Havsalt fra Camargue

2 stk

Halloumi/grillost

Til salaten

1 ss

dijonsennep

1 ss

Blomsterhonning med kandisert sitron

2 ss

Balsamico med pasjonsfrukt

1 dl

Sommerolje

2 ts

Havsalt

0.5 ts

nykevernet pepper

1

stort salathode, evnt. 2 små

150 g

cherrytomater

Pasjonsfruktlimonade

75 g

sukker

1 dl

vann

2

store sitroner

2

pasjonsfrukt

4

stilker frisk mynte

1. 

Fyr opp grillen i god tid, eventuelt finn frem en grillpannen og tilbered innendørs.


2. 

Del squash i 1/2 cm tykke skiver. Del løk i to på langs. Del aprikosen i to og fjern kjernen. Ha litt hverdagsolje og et dryss havsalt over. Grill til de har fått bra med grillmerker, ca 10-20 minutter avhengig av varme på grillen.


3. 

Halloumi/grillost deles i 1 cm tykke skiver og grilles et par minutter på hver side som det siste du gjør. Den er best som helt nystekt.


4. 

Finn frem en stor salatbolle. Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning, balsamico med pasjonsfrukt, sommerolje, havsalt og nykvernet pepper.


5. 

Del salaten i store biter, skyll og tørk i en salatslynge. Del cherrytomater i to. Vend inn i dressingen.


6. 

Lag limonaden. Ha sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Varm opp og rør til sukkervannet. Fyll på med 5 dl vann. Del pasjonsfrukt i to, og frøene fra en halv pasjonsfrukt i hvert glass sammen med isbiter og en myntestilk. Hell på limonaden og rør godt.


7. 

Når grønnsakene er ferdig grillet, danderer du dem over salaten. Riv halloumi/grillosten i mindre biter over salaten og topp med litt ekstra sommerolje!


Tilberedning

1. 

Fyr opp grillen i god tid, eventuelt finn frem en grillpannen og tilbered innendørs.


2. 

Del squash i 1/2 cm tykke skiver. Del løk i to på langs. Del aprikosen i to og fjern kjernen. Ha litt hverdagsolje og et dryss havsalt over. Grill til de har fått bra med grillmerker, ca 10-20 minutter avhengig av varme på grillen.


3. 

Halloumi/grillost deles i 1 cm tykke skiver og grilles et par minutter på hver side som det siste du gjør. Den er best som helt nystekt.


4. 

Finn frem en stor salatbolle. Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning, balsamico med pasjonsfrukt, sommerolje, havsalt og nykvernet pepper.


5. 

Del salaten i store biter, skyll og tørk i en salatslynge. Del cherrytomater i to. Vend inn i dressingen.


6. 

Lag limonaden. Ha sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Varm opp og rør til sukkervannet. Fyll på med 5 dl vann. Del pasjonsfrukt i to, og frøene fra en halv pasjonsfrukt i hvert glass sammen med isbiter og en myntestilk. Hell på limonaden og rør godt.


7. 

Når grønnsakene er ferdig grillet, danderer du dem over salaten. Riv halloumi/grillosten i mindre biter over salaten og topp med litt ekstra sommerolje!


ingredienser

Til grillen

1

stor squash

1

bunt fersk løk

8

aprikoser

2 ss

Hversagsolje

2 ts

Havsalt fra Camargue

2 stk

Halloumi/grillost

Til salaten

1 ss

dijonsennep

1 ss

Blomsterhonning med kandisert sitron

2 ss

Balsamico med pasjonsfrukt

1 dl

Sommerolje

2 ts

Havsalt

0.5 ts

nykevernet pepper

1

stort salathode, evnt. 2 små

150 g

cherrytomater

Pasjonsfruktlimonade

75 g

sukker

1 dl

vann

2

store sitroner

2

pasjonsfrukt

4

stilker frisk mynte

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer