Sommersalat med grønnsaker, frukt og halloumi fra grillen! Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.
Sommersalat med grønnsaker, frukt og halloumi fra grillen! Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.
Til grillen
stor squash
bunt fersk løk
aprikoser
Hversagsolje
Havsalt fra Camargue
Halloumi/grillost
Til salaten
dijonsennep
Blomsterhonning med kandisert sitron
Balsamico med pasjonsfrukt
Sommerolje
Havsalt
nykevernet pepper
stort salathode, evnt. 2 små
cherrytomater
Pasjonsfruktlimonade
sukker
vann
store sitroner
pasjonsfrukt
stilker frisk mynte
Fyr opp grillen i god tid, eventuelt finn frem en grillpannen og tilbered innendørs.
Del squash i 1/2 cm tykke skiver. Del løk i to på langs. Del aprikosen i to og fjern kjernen. Ha litt hverdagsolje og et dryss havsalt over. Grill til de har fått bra med grillmerker, ca 10-20 minutter avhengig av varme på grillen.
Halloumi/grillost deles i 1 cm tykke skiver og grilles et par minutter på hver side som det siste du gjør. Den er best som helt nystekt.
Finn frem en stor salatbolle. Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning, balsamico med pasjonsfrukt, sommerolje, havsalt og nykvernet pepper.
Del salaten i store biter, skyll og tørk i en salatslynge. Del cherrytomater i to. Vend inn i dressingen.
Lag limonaden. Ha sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Varm opp og rør til sukkervannet. Fyll på med 5 dl vann. Del pasjonsfrukt i to, og frøene fra en halv pasjonsfrukt i hvert glass sammen med isbiter og en myntestilk. Hell på limonaden og rør godt.
Når grønnsakene er ferdig grillet, danderer du dem over salaten. Riv halloumi/grillosten i mindre biter over salaten og topp med litt ekstra sommerolje!
Tilberedning
Fyr opp grillen i god tid, eventuelt finn frem en grillpannen og tilbered innendørs.
Del squash i 1/2 cm tykke skiver. Del løk i to på langs. Del aprikosen i to og fjern kjernen. Ha litt hverdagsolje og et dryss havsalt over. Grill til de har fått bra med grillmerker, ca 10-20 minutter avhengig av varme på grillen.
Halloumi/grillost deles i 1 cm tykke skiver og grilles et par minutter på hver side som det siste du gjør. Den er best som helt nystekt.
Finn frem en stor salatbolle. Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning, balsamico med pasjonsfrukt, sommerolje, havsalt og nykvernet pepper.
Del salaten i store biter, skyll og tørk i en salatslynge. Del cherrytomater i to. Vend inn i dressingen.
Lag limonaden. Ha sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Varm opp og rør til sukkervannet. Fyll på med 5 dl vann. Del pasjonsfrukt i to, og frøene fra en halv pasjonsfrukt i hvert glass sammen med isbiter og en myntestilk. Hell på limonaden og rør godt.
Når grønnsakene er ferdig grillet, danderer du dem over salaten. Riv halloumi/grillosten i mindre biter over salaten og topp med litt ekstra sommerolje!
ingredienser
Til grillen
stor squash
bunt fersk løk
aprikoser
Hversagsolje
Havsalt fra Camargue
Halloumi/grillost
Til salaten
dijonsennep
Blomsterhonning med kandisert sitron
Balsamico med pasjonsfrukt
Sommerolje
Havsalt
nykevernet pepper
stort salathode, evnt. 2 små
cherrytomater
Pasjonsfruktlimonade
sukker
vann
store sitroner
pasjonsfrukt
stilker frisk mynte
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 299
kr 179
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 299
kr 179