Nyt høstens smaker i denne retten med råvarer direkte fra skogsturen
Nyt høstens smaker i denne retten med råvarer direkte fra skogsturen
steinsopp
aromasopp
sjampinjonger
kantareller
pastinakk
kålrotskive
sellerirot
hvitløksfedd
Trøffelsalt
Balsamico med hvit trøffel
timianstilk
Saus
steinsopprester fra garnityren
kantareller
sjampinjonger
soppblanding
sjalottløk
laurbærblader
eplejuice
hvitvin
fløte
melk
Hverdagsolje
smør
Trøffelsalt
Olivenolje med hvit trøffel
Finhakk hvitløken og fjern bladene fra timianstilken
Vask stein- og aromasoppen og del de i 4. Del kantarellene og sjampinjongen i 2
Skrell rotgrønnsakene og pastinakken og skjær de i 4. Del kålrotskiven og selleriroten i 4. Forvell rotgrønnsakene
Fres den finhakkede hvitløken i en middels varm panne i 1 minutt, deretter tilsett all soppen og timianen med 1 ss Hverdagsolje og 1 ss smør og stek i knappe 30 sekunder
Varm opp rotgrønnsakene med soppen i 1 til 2 minutter på middels varme
Vask og skjær soppen i grove biter
Finhakk sjalottløken og fres de i en stekepanne med 2 ss Hverdagsolje og 1 ss smør, før du tilsetter all soppen. Stek på middels varme i 5 minutter
Tilsett hvitvinen og laurbærbladene og la det småkoke i 3 minutter
Tilsett melk og fløte og la det fortsette å småkoke i 20 minutter
Når sausen er ferdigkokt, kjør den glatt og sil
Fordel garnityren, all soppen og rotgrønnsakene i 4 dype tallerkener
Ringle 1 ss Balsamico med hvit trøffel over hver porsjon
Varm opp sausen og miks den på nytt med en stavmikser for å få mest mulig skum. Fordel det så over hver tallerken
Før servering, ringle 1 ts Olivenolje med hvit trøffel over
Tilberedning
Finhakk hvitløken og fjern bladene fra timianstilken
Vask stein- og aromasoppen og del de i 4. Del kantarellene og sjampinjongen i 2
Skrell rotgrønnsakene og pastinakken og skjær de i 4. Del kålrotskiven og selleriroten i 4. Forvell rotgrønnsakene
Fres den finhakkede hvitløken i en middels varm panne i 1 minutt, deretter tilsett all soppen og timianen med 1 ss Hverdagsolje og 1 ss smør og stek i knappe 30 sekunder
Varm opp rotgrønnsakene med soppen i 1 til 2 minutter på middels varme
Vask og skjær soppen i grove biter
Finhakk sjalottløken og fres de i en stekepanne med 2 ss Hverdagsolje og 1 ss smør, før du tilsetter all soppen. Stek på middels varme i 5 minutter
Tilsett hvitvinen og laurbærbladene og la det småkoke i 3 minutter
Tilsett melk og fløte og la det fortsette å småkoke i 20 minutter
Når sausen er ferdigkokt, kjør den glatt og sil
Fordel garnityren, all soppen og rotgrønnsakene i 4 dype tallerkener
Ringle 1 ss Balsamico med hvit trøffel over hver porsjon
Varm opp sausen og miks den på nytt med en stavmikser for å få mest mulig skum. Fordel det så over hver tallerken
Før servering, ringle 1 ts Olivenolje med hvit trøffel over
ingredienser
steinsopp
aromasopp
sjampinjonger
kantareller
pastinakk
kålrotskive
sellerirot
hvitløksfedd
Trøffelsalt
Balsamico med hvit trøffel
timianstilk
Saus
steinsopprester fra garnityren
kantareller
sjampinjonger
soppblanding
sjalottløk
laurbærblader
eplejuice
hvitvin
fløte
melk
Hverdagsolje
smør
Trøffelsalt
Olivenolje med hvit trøffel
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 129
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 129