SKUMMET SKOGSOPP

Nyt høstens smaker i denne retten med råvarer direkte fra skogsturen
Bilde
Forberedelsestid 25 minutter
Koketid 25 minutter
Total tid 50 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

Tilberedning garnityr

  • Finhakk hvitløken og fjern bladene fra timianstilken
  • Vask stein- og aromasoppen og del de i 4. Del kantarellene og sjampinjongen i 2
  • Skrell rotgrønnsakene og pastinakken og skjær de i 4. Del kålrotskiven og selleriroten i 4. Forvell rotgrønnsakene
  • Fres den finhakkede hvitløken i en middels varm panne i 1 minutt, deretter tilsett all soppen og timianen med 1 ss Hverdagsolje og 1 ss smør og stek i knappe 30 sekunder
  • Varm opp rotgrønnsakene med soppen i 1 til 2 minutter på middels varme

Saus tilberedning

  • Vask og skjær soppen i grove biter
  • Finhakk sjalottløken og fres de i en stekepanne med 2 ss Hverdagsolje og 1 ss smør, før du tilsetter all soppen. Stek på middels varme i 5 minutter
  • Tilsett hvitvinen og laurbærbladene og la det småkoke i 3 minutter
  • Tilsett melk og fløte og la det fortsette å småkoke i 20 minutter
  • Når sausen er ferdigkokt, kjør den glatt og sil

Anretning

  • Fordel garnityren, all soppen og rotgrønnsakene i 4 dype tallerkener
  • Ringle 1 ss Balsamico med hvit trøffel over hver porsjon
  • Varm opp sausen og miks den på nytt med en stavmikser for å få mest mulig skum. Fordel det så over hver tallerken
  • Før servering, ringle 1 ts Olivenolje med hvit trøffel over
    Bilde
Olivier Pean

Tilberedning
 

Tilberedning garnityr

  • Finhakk hvitløken og fjern bladene fra timianstilken
  • Vask stein- og aromasoppen og del de i 4. Del kantarellene og sjampinjongen i 2
  • Skrell rotgrønnsakene og pastinakken og skjær de i 4. Del kålrotskiven og selleriroten i 4. Forvell rotgrønnsakene
  • Fres den finhakkede hvitløken i en middels varm panne i 1 minutt, deretter tilsett all soppen og timianen med 1 ss Hverdagsolje og 1 ss smør og stek i knappe 30 sekunder
  • Varm opp rotgrønnsakene med soppen i 1 til 2 minutter på middels varme

Saus tilberedning

  • Vask og skjær soppen i grove biter
  • Finhakk sjalottløken og fres de i en stekepanne med 2 ss Hverdagsolje og 1 ss smør, før du tilsetter all soppen. Stek på middels varme i 5 minutter
  • Tilsett hvitvinen og laurbærbladene og la det småkoke i 3 minutter
  • Tilsett melk og fløte og la det fortsette å småkoke i 20 minutter
  • Når sausen er ferdigkokt, kjør den glatt og sil

Anretning

  • Fordel garnityren, all soppen og rotgrønnsakene i 4 dype tallerkener
  • Ringle 1 ss Balsamico med hvit trøffel over hver porsjon
  • Varm opp sausen og miks den på nytt med en stavmikser for å få mest mulig skum. Fordel det så over hver tallerken
  • Før servering, ringle 1 ts Olivenolje med hvit trøffel over
    Bilde
Olivier Pean
Loading...