LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SKOLEBOLLER MED PISTASJKREM

Disse skolebollene er herlig smakfulle med melis, pistasjkrem og crunch. Oppskriften er utviklet av Trond Vardehaug bak bloggen Godt Servert.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst
Enkel
4

Porsjoner

Disse skolebollene er herlig smakfulle med melis, pistasjkrem og crunch. Oppskriften er utviklet av Trond Vardehaug bak bloggen Godt Servert.

100 g

smør

100 g

sukker

1 pk

gjær

5 dl

H-melk

2.5 dl

vann

1 kg

mel

30 g

kardemomme

1

egg

300 g

kremost

220 g

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

1. 

Ha det tørre i en kjøkkenmaskinbolle, tilsett melk og vann.


2. 

Ha deretter i smør som er kuttet i terninger. La deigen elte på lav hastighet i ca 25 minutter.


3. 

Dekk med plastfolie og la heve i ca. 1 time, eller til dobbel størrelse på et lunt sted.


4. 

Velt deigen ut på en kjøkkenbenk med et lett meldryss, kna den noen ganger før du baker ut boller. Trykk de litt ned og lag en grop i midten av hver bolle.


5. 

Dekk et bakebrett med bakepapir og plasser bollene med litt avstand fra hverandre. Dekke med plastfolie og la de heve til ca. dobbel størrelse (dette tar ca. 40 minutter).


6. 

Pensle med egg, og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter.


7. 

Avkjøl bollene på rist mens du lager glasuren. Visp sammen pistasjkrem og kremost godt sammen, og ha blandingen over i en sprøytepose.

 


8. 

Sprøyt pistasjkremen i midten av hver bolle. Bland melis med noen dråper vann, og stør over hakkede pistasjnøtter.


Tilberedning

1. 

Ha det tørre i en kjøkkenmaskinbolle, tilsett melk og vann.


2. 

Ha deretter i smør som er kuttet i terninger. La deigen elte på lav hastighet i ca 25 minutter.


3. 

Dekk med plastfolie og la heve i ca. 1 time, eller til dobbel størrelse på et lunt sted.


4. 

Velt deigen ut på en kjøkkenbenk med et lett meldryss, kna den noen ganger før du baker ut boller. Trykk de litt ned og lag en grop i midten av hver bolle.


5. 

Dekk et bakebrett med bakepapir og plasser bollene med litt avstand fra hverandre. Dekke med plastfolie og la de heve til ca. dobbel størrelse (dette tar ca. 40 minutter).


6. 

Pensle med egg, og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter.


7. 

Avkjøl bollene på rist mens du lager glasuren. Visp sammen pistasjkrem og kremost godt sammen, og ha blandingen over i en sprøytepose.

 


8. 

Sprøyt pistasjkremen i midten av hver bolle. Bland melis med noen dråper vann, og stør over hakkede pistasjnøtter.


ingredienser

100 g

smør

100 g

sukker

1 pk

gjær

5 dl

H-melk

2.5 dl

vann

1 kg

mel

30 g

kardemomme

1

egg

300 g

kremost

220 g

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer