Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SKOLEBOLLER MED PISTASJKREM

Disse skolebollene er herlig smakfulle med melis, pistasjkrem og crunch. Oppskriften er utviklet av Trond Vardehaug bak bloggen Godt Servert.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst
Enkel
4

Porsjoner

Disse skolebollene er herlig smakfulle med melis, pistasjkrem og crunch. Oppskriften er utviklet av Trond Vardehaug bak bloggen Godt Servert.

100 g

smør

100 g

sukker

1 pk

gjær

5 dl

H-melk

2.5 dl

vann

1 kg

mel

30 g

kardemomme

1

egg

300 g

kremost

220 g

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

1. 

Ha det tørre i bakebollen.


2. 

Tilsett melk og vann.


3. 

Deretter ha i smør som er kuttet i terninger.


4. 

La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter.


5. 

Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så og slå den sammen igjen.


6. 

Bak ut deigen til boller, trykk dem flate, og ordne en grop i midten.


7. 

Pensle de med sammenpisket egg.


8. 

Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til).


9. 

Stek på 200 grader til de er ferdig (ca 10-15 min).


10. 

Avkjøl på rist.


11. 

Ha alt i en bolle.


12. 

Visp godt sammen.


13. 

Ha så i sprøytepose.


14. 

Sprøyt Pistasjkrem i midten av hvetebollen.


15. 

Ha på melis rundt, og strø over hakkede pistasjnøtter.


Tilberedning

1. 

Ha det tørre i bakebollen.


2. 

Tilsett melk og vann.


3. 

Deretter ha i smør som er kuttet i terninger.


4. 

La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter.


5. 

Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så og slå den sammen igjen.


6. 

Bak ut deigen til boller, trykk dem flate, og ordne en grop i midten.


7. 

Pensle de med sammenpisket egg.


8. 

Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til).


9. 

Stek på 200 grader til de er ferdig (ca 10-15 min).


10. 

Avkjøl på rist.


11. 

Ha alt i en bolle.


12. 

Visp godt sammen.


13. 

Ha så i sprøytepose.


14. 

Sprøyt Pistasjkrem i midten av hvetebollen.


15. 

Ha på melis rundt, og strø over hakkede pistasjnøtter.


ingredienser

100 g

smør

100 g

sukker

1 pk

gjær

5 dl

H-melk

2.5 dl

vann

1 kg

mel

30 g

kardemomme

1

egg

300 g

kremost

220 g

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter