Disse skolebollene er herlig smakfulle med melis, pistasjkrem og crunch. Oppskriften er utviklet av Trond Vardehaug bak bloggen Godt Servert.
Disse skolebollene er herlig smakfulle med melis, pistasjkrem og crunch. Oppskriften er utviklet av Trond Vardehaug bak bloggen Godt Servert.
smør
sukker
gjær
H-melk
vann
mel
kardemomme
egg
kremost
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Ha det tørre i en kjøkkenmaskinbolle, tilsett melk og vann.
Ha deretter i smør som er kuttet i terninger. La deigen elte på lav hastighet i ca 25 minutter.
Dekk med plastfolie og la heve i ca. 1 time, eller til dobbel størrelse på et lunt sted.
Velt deigen ut på en kjøkkenbenk med et lett meldryss, kna den noen ganger før du baker ut boller. Trykk de litt ned og lag en grop i midten av hver bolle.
Dekk et bakebrett med bakepapir og plasser bollene med litt avstand fra hverandre. Dekke med plastfolie og la de heve til ca. dobbel størrelse (dette tar ca. 40 minutter).
Pensle med egg, og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter.
Avkjøl bollene på rist mens du lager glasuren. Visp sammen pistasjkrem og kremost godt sammen, og ha blandingen over i en sprøytepose.
Sprøyt pistasjkremen i midten av hver bolle. Bland melis med noen dråper vann, og stør over hakkede pistasjnøtter.
Tilberedning
Ha det tørre i en kjøkkenmaskinbolle, tilsett melk og vann.
Ha deretter i smør som er kuttet i terninger. La deigen elte på lav hastighet i ca 25 minutter.
Dekk med plastfolie og la heve i ca. 1 time, eller til dobbel størrelse på et lunt sted.
Velt deigen ut på en kjøkkenbenk med et lett meldryss, kna den noen ganger før du baker ut boller. Trykk de litt ned og lag en grop i midten av hver bolle.
Dekk et bakebrett med bakepapir og plasser bollene med litt avstand fra hverandre. Dekke med plastfolie og la de heve til ca. dobbel størrelse (dette tar ca. 40 minutter).
Pensle med egg, og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter.
Avkjøl bollene på rist mens du lager glasuren. Visp sammen pistasjkrem og kremost godt sammen, og ha blandingen over i en sprøytepose.
Sprøyt pistasjkremen i midten av hver bolle. Bland melis med noen dråper vann, og stør over hakkede pistasjnøtter.
ingredienser
smør
sukker
gjær
H-melk
vann
mel
kardemomme
egg
kremost
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: