Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok
Tilberedning
TILBEREDNING – DAG 1
Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
TILBEREDNING – DAG 2
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
TILBEREDNING
Pisk opp fløte.
Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen.
Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
Dryss melis over.
Merknader
Lag gjerne en større porsjon av deigen, del så deigen opp i små biter og kjevle dem ut mellom 2 bakepapir. De flate platene med deig kan du så legge i fryseren, og på denne måten har du alltid tertedeig klar til bruk.
Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
TILBEREDNING – DAG 2
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
TILBEREDNING
Pisk opp fløte.
Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen.
Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
Dryss melis over.
Merknader
Lag gjerne en større porsjon av deigen, del så deigen opp i små biter og kjevle dem ut mellom 2 bakepapir. De flate platene med deig kan du så legge i fryseren, og på denne måten har du alltid tertedeig klar til bruk.