SKOGSBÆRTERTE

Skogsbærterte med fyldig krem. Vakker og se på og fantastisk smakfull!
olivenlunden oppskrifter dessert skogsbaerterte1 pistasjkrem gulsitronolje
Forberedelsestid 2 dager
Total tid 2 dager
Porsjoner 8 porsjoner
Hva lager du 17. mai, Bakst, Dessert

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

TILBEREDNING – DAG 1 

  • Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
  • Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
  • Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall. 
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.

TILBEREDNING – DAG 2

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
  • Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
  • Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

TILBEREDNING

  • Pisk opp fløte.
  • Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen
  • Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
  • Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
  • Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
  • Dryss melis over.

Merknader

Lag gjerne en større porsjon av deigen, del så deigen opp i små biter og kjevle dem ut mellom 2 bakepapir. De flate platene med deig kan du så legge i fryseren, og på denne måten har du alltid tertedeig klar til bruk.

Ingredienser

Ingredienser
  

INGREDIENSER TIL DEIGEN 

Tilberedning
 

TILBEREDNING – DAG 1 

  • Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
  • Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
  • Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall. 
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.

TILBEREDNING – DAG 2

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
  • Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
  • Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

TILBEREDNING

  • Pisk opp fløte.
  • Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen
  • Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
  • Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
  • Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
  • Dryss melis over.

Merknader

Lag gjerne en større porsjon av deigen, del så deigen opp i små biter og kjevle dem ut mellom 2 bakepapir. De flate platene med deig kan du så legge i fryseren, og på denne måten har du alltid tertedeig klar til bruk.
Loading...