Skogsbærterte med fyldig krem. Vakker og se på og fantastisk smakfull!
Skogsbærterte med fyldig krem. Vakker og se på og fantastisk smakfull!
romtemperert smør
hvetemel
melis
salt
mandler eller 15 g mandelmel
eggeplommer
skall av 1 lime
vaniljestang
fløte
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Olivenolje med sitron
pasjonsfrukt
Jordbær
Bringebær
Rips
Blåbær
Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
Pisk opp fløte.
Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen.
Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
Dryss melis over.
Tilberedning
Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
Pisk opp fløte.
Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen.
Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
Dryss melis over.
ingredienser
romtemperert smør
hvetemel
melis
salt
mandler eller 15 g mandelmel
eggeplommer
skall av 1 lime
vaniljestang
fløte
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
Olivenolje med sitron
pasjonsfrukt
Jordbær
Bringebær
Rips
Blåbær