Denne sjokoladekaken med olivenolje og kaffe er en perfekt kombinasjon av rik sjokoladesmak og myk konsistens. Kaken toppes med en fløyelsmyk rosesmørkrem, som får sin unike smak fra vår balsamico med rose. En elegant dessert til spesielle anledninger – eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt.
Denne sjokoladekaken med olivenolje og kaffe er en perfekt kombinasjon av rik sjokoladesmak og myk konsistens. Kaken toppes med en fløyelsmyk rosesmørkrem, som får sin unike smak fra vår balsamico med rose. En elegant dessert til spesielle anledninger – eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt.
Kakedeig:
hvetemel
kakaopulver
hvitt sukker
lyst muscovadorørsukker
bakepulver
natron
salt
store egg (romtempererte)
Hverdagsolje
vaniljepulver (evt. 1/2 vaniljestang)
kaffe (varm)
Rosesmørkrem:
meierismør (romtemperert)
melis
kremost naturell (romtemperert)
vaniljestang
Balsamico med rose
Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.
Finn frem en stor bakebolle og ha i siktet hvetemel, kakaopulver, sukker, bakepulver, natron og salt.
Finn frem en liten bolle og visp sammen egg, olivenolje og vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang.
Bland det våte sammen med det tørre og bland lett sammen med en slikkepott.
Brygg en god kopp kaffe, og tilsett ca halvparten i røren for å få blandet det godt sammen med en ballongvisp. Tilsett så resten og bland til en jevn røre.
Kle en brødform på ca 22 x 11 cm med bakepapir som dekker de lange sidene. Smør litt olivenolje på alle kantene. Hell røren forsiktig over i formen.
Stek i 55 - 60 minutter. Sjekk om kaken er klar ved å stikke en tannpirker i midten av kaken. Dersom den har rennende røre må den stekes noen minutter lenger.
Avkjøl formen på rist til kaken er kjølig nok til å løftes ut av formen. Avkjøl helt på rist før du dekker den med rosesmørkremen.
Før du lager rosesmørkremen er det viktig at både smøret og kremosten er romtemperert!
Pisk sammen smør og melis i en kjøkkenmaskin med visp eller med en håndholdt mikser. Ha så i kremosten, vaniljefrø og balsamico med rose. Pisk til det har blandet seg jevnt, ca 1 min. Eventuelt kan du ha alle ingrediensene samtidig i en høy og smal beholder, og kjøre det sammen med en stavmikser.
Ha smørkremen over i en sprøytepose eller fordel det utover kaken med en slikkepott.
Oppbevar kaken i kjøleskap, men la den romtempereres før den skal spises.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.
Finn frem en stor bakebolle og ha i siktet hvetemel, kakaopulver, sukker, bakepulver, natron og salt.
Finn frem en liten bolle og visp sammen egg, olivenolje og vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang.
Bland det våte sammen med det tørre og bland lett sammen med en slikkepott.
Brygg en god kopp kaffe, og tilsett ca halvparten i røren for å få blandet det godt sammen med en ballongvisp. Tilsett så resten og bland til en jevn røre.
Kle en brødform på ca 22 x 11 cm med bakepapir som dekker de lange sidene. Smør litt olivenolje på alle kantene. Hell røren forsiktig over i formen.
Stek i 55 - 60 minutter. Sjekk om kaken er klar ved å stikke en tannpirker i midten av kaken. Dersom den har rennende røre må den stekes noen minutter lenger.
Avkjøl formen på rist til kaken er kjølig nok til å løftes ut av formen. Avkjøl helt på rist før du dekker den med rosesmørkremen.
Før du lager rosesmørkremen er det viktig at både smøret og kremosten er romtemperert!
Pisk sammen smør og melis i en kjøkkenmaskin med visp eller med en håndholdt mikser. Ha så i kremosten, vaniljefrø og balsamico med rose. Pisk til det har blandet seg jevnt, ca 1 min. Eventuelt kan du ha alle ingrediensene samtidig i en høy og smal beholder, og kjøre det sammen med en stavmikser.
Ha smørkremen over i en sprøytepose eller fordel det utover kaken med en slikkepott.
Oppbevar kaken i kjøleskap, men la den romtempereres før den skal spises.
ingredienser
Kakedeig:
hvetemel
kakaopulver
hvitt sukker
lyst muscovadorørsukker
bakepulver
natron
salt
store egg (romtempererte)
Hverdagsolje
vaniljepulver (evt. 1/2 vaniljestang)
kaffe (varm)
Rosesmørkrem:
meierismør (romtemperert)
melis
kremost naturell (romtemperert)
vaniljestang
Balsamico med rose
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: