LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

Sjokoladekake med olivenolje, kaffe og rosesmørkrem

Denne sjokoladekaken med olivenolje og kaffe er en perfekt kombinasjon av rik sjokoladesmak og myk konsistens. Kaken toppes med en fløyelsmyk rosesmørkrem, som får sin unike smak fra vår balsamico med rose. En elegant dessert til spesielle anledninger – eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt.

Tilberedning: 25 minutter
Koketid 60 minutter
Totaltid: 1 time 30 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Middels
4

Porsjoner

Denne sjokoladekaken med olivenolje og kaffe er en perfekt kombinasjon av rik sjokoladesmak og myk konsistens. Kaken toppes med en fløyelsmyk rosesmørkrem, som får sin unike smak fra vår balsamico med rose. En elegant dessert til spesielle anledninger – eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt.

Kakedeig:

150 g

hvetemel

70 g

kakaopulver

200 g

hvitt sukker

110 g

lyst muscovadorørsukker

1.5 ts

bakepulver

0.5 ts

natron

0.5 ts

salt

2 stk

store egg (romtempererte)

110 g

Hverdagsolje

1 ss

vaniljepulver (evt. 1/2 vaniljestang)

230 ml

kaffe (varm)

Rosesmørkrem:

100 g

meierismør (romtemperert)

300 g

melis

100 g

kremost naturell (romtemperert)

0.5 stk

vaniljestang

2 ss

Balsamico med rose

1. 

Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.


2. 

Finn frem en stor bakebolle og ha i siktet hvetemel, kakaopulver, sukker, bakepulver, natron og salt.


3. 

Finn frem en liten bolle og visp sammen egg, olivenolje og vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang.


4. 

Bland det våte sammen med det tørre og bland lett sammen med en slikkepott.


5. 

Brygg en god kopp kaffe, og tilsett ca halvparten i røren for å få blandet det godt sammen med en ballongvisp. Tilsett så resten og bland til en jevn røre.


6. 

Kle en brødform på ca 22 x 11 cm med bakepapir som dekker de lange sidene. Smør litt olivenolje på alle kantene. Hell røren forsiktig over i formen.


7. 

Stek i 55 - 60 minutter. Sjekk om kaken er klar ved å stikke en tannpirker i midten av kaken. Dersom den har rennende røre må den stekes noen minutter lenger.


8. 

Avkjøl formen på rist til kaken er kjølig nok til å løftes ut av formen. Avkjøl helt på rist før du dekker den med rosesmørkremen.


9. 

Før du lager rosesmørkremen er det viktig at både smøret og kremosten er romtemperert!


10. 

Pisk sammen smør og melis i en kjøkkenmaskin med visp eller med en håndholdt mikser. Ha så i kremosten, vaniljefrø og balsamico med rose. Pisk til det har blandet seg jevnt, ca 1 min. Eventuelt kan du ha alle ingrediensene samtidig i en høy og smal beholder, og kjøre det sammen med en stavmikser.


11. 

Ha smørkremen over i en sprøytepose eller fordel det utover kaken med en slikkepott.


12. 

Oppbevar kaken i kjøleskap, men la den romtempereres før den skal spises.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.


2. 

Finn frem en stor bakebolle og ha i siktet hvetemel, kakaopulver, sukker, bakepulver, natron og salt.


3. 

Finn frem en liten bolle og visp sammen egg, olivenolje og vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang.


4. 

Bland det våte sammen med det tørre og bland lett sammen med en slikkepott.


5. 

Brygg en god kopp kaffe, og tilsett ca halvparten i røren for å få blandet det godt sammen med en ballongvisp. Tilsett så resten og bland til en jevn røre.


6. 

Kle en brødform på ca 22 x 11 cm med bakepapir som dekker de lange sidene. Smør litt olivenolje på alle kantene. Hell røren forsiktig over i formen.


7. 

Stek i 55 - 60 minutter. Sjekk om kaken er klar ved å stikke en tannpirker i midten av kaken. Dersom den har rennende røre må den stekes noen minutter lenger.


8. 

Avkjøl formen på rist til kaken er kjølig nok til å løftes ut av formen. Avkjøl helt på rist før du dekker den med rosesmørkremen.


9. 

Før du lager rosesmørkremen er det viktig at både smøret og kremosten er romtemperert!


10. 

Pisk sammen smør og melis i en kjøkkenmaskin med visp eller med en håndholdt mikser. Ha så i kremosten, vaniljefrø og balsamico med rose. Pisk til det har blandet seg jevnt, ca 1 min. Eventuelt kan du ha alle ingrediensene samtidig i en høy og smal beholder, og kjøre det sammen med en stavmikser.


11. 

Ha smørkremen over i en sprøytepose eller fordel det utover kaken med en slikkepott.


12. 

Oppbevar kaken i kjøleskap, men la den romtempereres før den skal spises.


ingredienser

Kakedeig:

150 g

hvetemel

70 g

kakaopulver

200 g

hvitt sukker

110 g

lyst muscovadorørsukker

1.5 ts

bakepulver

0.5 ts

natron

0.5 ts

salt

2 stk

store egg (romtempererte)

110 g

Hverdagsolje

1 ss

vaniljepulver (evt. 1/2 vaniljestang)

230 ml

kaffe (varm)

Rosesmørkrem:

100 g

meierismør (romtemperert)

300 g

melis

100 g

kremost naturell (romtemperert)

0.5 stk

vaniljestang

2 ss

Balsamico med rose

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer