En saftig og smakfull sjokoladekake løftes til nye høyder med vår balsamico med bjørnebær. Denne kaken er enkel å lage og kombinerer rik, mørk sjokolade med en syrlig-søt balsamico, som gir en spennende kontrast til smaken. Perfekt for både hverdag og fest!
En saftig og smakfull sjokoladekake løftes til nye høyder med vår balsamico med bjørnebær. Denne kaken er enkel å lage og kombinerer rik, mørk sjokolade med en syrlig-søt balsamico, som gir en spennende kontrast til smaken. Perfekt for både hverdag og fest!
mørk sjokolade
mel
smør
brunt sukker
hvitt sukker
egg
bakepulver
helmelk
Til glasuren:
mørk sjokolade
fløte
Til bjørnebærene med balsamico:
bjørnebærbalsamico
vaniljesukker
sukker
bjørnebær
Smelt smør og sjokolade, og bland til en jevn masse.
Visp sukker og egg i 5 minutter til blandingen er skummende og har doblet seg i volum.
Bland mel og bakepulver i en bolle, og hell det over egg- og sukkerblandingen.
Tilsett sjokoladen og det smeltede smøret. Bland til blandingen er jevn. Rør gradvis inn fløten.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Pensle smeltet smør over hele overflaten av kakeformen.
Hell røren i formen, og bank den deretter lett på arbeidsflaten for å få ut eventuelle luftbobler.
Stekes i 45 minutter. Stikk inn en kniv for å sjekke om kaken er gjennomstekt; den skal komme tørr ut. Når kaken er ferdig stekt settes den på en rist for avkjøling.
Til glasuren:
Bryt sjokoladen i små biter.
Kok opp fløten, hell den over sjokoladen og bland til det er jevnt.
Hell glasuren over kaken i én omgang.
Til bjørnebær og servering:
Kok opp bjørnebærbalsamicoeddiken sammen med sukkeret, og ta den av varmen så snart sukkeret har løst seg opp. Resultatet blir en flytende sirupskonsistens.
Hell sirupen over bjørnebærene og la dem trekke.
Server kaken med litt crème fraîche og balsamico med bjørnebær.
Tips: Server kaken lun med friske bær og et lett dryss med bjørnebær-balsamico på toppen for en ekstra smaksopplevelse. Dette er en kake som imponerer både store og små!
Tilberedning
Smelt smør og sjokolade, og bland til en jevn masse.
Visp sukker og egg i 5 minutter til blandingen er skummende og har doblet seg i volum.
Bland mel og bakepulver i en bolle, og hell det over egg- og sukkerblandingen.
Tilsett sjokoladen og det smeltede smøret. Bland til blandingen er jevn. Rør gradvis inn fløten.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Pensle smeltet smør over hele overflaten av kakeformen.
Hell røren i formen, og bank den deretter lett på arbeidsflaten for å få ut eventuelle luftbobler.
Stekes i 45 minutter. Stikk inn en kniv for å sjekke om kaken er gjennomstekt; den skal komme tørr ut. Når kaken er ferdig stekt settes den på en rist for avkjøling.
Til glasuren:
Bryt sjokoladen i små biter.
Kok opp fløten, hell den over sjokoladen og bland til det er jevnt.
Hell glasuren over kaken i én omgang.
Til bjørnebær og servering:
Kok opp bjørnebærbalsamicoeddiken sammen med sukkeret, og ta den av varmen så snart sukkeret har løst seg opp. Resultatet blir en flytende sirupskonsistens.
Hell sirupen over bjørnebærene og la dem trekke.
Server kaken med litt crème fraîche og balsamico med bjørnebær.
Tips: Server kaken lun med friske bær og et lett dryss med bjørnebær-balsamico på toppen for en ekstra smaksopplevelse. Dette er en kake som imponerer både store og små!
ingredienser
mørk sjokolade
mel
smør
brunt sukker
hvitt sukker
egg
bakepulver
helmelk
Til glasuren:
mørk sjokolade
fløte
Til bjørnebærene med balsamico:
bjørnebærbalsamico
vaniljesukker
sukker
bjørnebær