LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SJOKOLADEKAKE MED BJØRNEBÆRBALSAMICO

En saftig og smakfull sjokoladekake løftes til nye høyder med vår balsamico med bjørnebær. Denne kaken er enkel å lage og kombinerer rik, mørk sjokolade med en syrlig-søt balsamico, som gir en spennende kontrast til smaken. Perfekt for både hverdag og fest!

Tilberedning: 30 minutter
Koketid 45 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Middels
4

Porsjoner

En saftig og smakfull sjokoladekake løftes til nye høyder med vår balsamico med bjørnebær. Denne kaken er enkel å lage og kombinerer rik, mørk sjokolade med en syrlig-søt balsamico, som gir en spennende kontrast til smaken. Perfekt for både hverdag og fest!

250 g

mørk sjokolade

250 g

mel

240 g

smør

100 g

brunt sukker

100 g

hvitt sukker

4

egg

10 g

bakepulver

1 dl

helmelk

Til glasuren:

100 g

mørk sjokolade

1.5 dl

fløte

Til bjørnebærene med balsamico:

5 ss

bjørnebærbalsamico

3 ts

vaniljesukker

3 ts

sukker

125 g

bjørnebær

1. 

Smelt smør og sjokolade, og bland til en jevn masse.


2. 

Visp sukker og egg i 5 minutter til blandingen er skummende og har doblet seg i volum.


3. 

Bland mel og bakepulver i en bolle, og hell det over egg- og sukkerblandingen.


4. 

Tilsett sjokoladen og det smeltede smøret. Bland til blandingen er jevn. Rør gradvis inn fløten.


5. 

Forvarm ovnen til 180 °C.


6. 

Pensle smeltet smør over hele overflaten av kakeformen.


7. 

Hell røren i formen, og bank den deretter lett på arbeidsflaten for å få ut eventuelle luftbobler.


8. 

Stekes i 45 minutter. Stikk inn en kniv for å sjekke om kaken er gjennomstekt; den skal komme tørr ut. Når kaken er ferdig stekt settes den på en rist for avkjøling.


9. 

Til glasuren:


10. 

Bryt sjokoladen i små biter.


11. 

Kok opp fløten, hell den over sjokoladen og bland til det er jevnt.


12. 

Hell glasuren over kaken i én omgang.


13. 

Til bjørnebær og servering:


14. 

Kok opp bjørnebærbalsamicoeddiken sammen med sukkeret, og ta den av varmen så snart sukkeret har løst seg opp. Resultatet blir en flytende sirupskonsistens.


15. 

Hell sirupen over bjørnebærene og la dem trekke.


16. 

Server kaken med litt crème fraîche og balsamico med bjørnebær.

Tips: Server kaken lun med friske bær og et lett dryss med bjørnebær-balsamico på toppen for en ekstra smaksopplevelse. Dette er en kake som imponerer både store og små!


Tilberedning

1. 

Smelt smør og sjokolade, og bland til en jevn masse.


2. 

Visp sukker og egg i 5 minutter til blandingen er skummende og har doblet seg i volum.


3. 

Bland mel og bakepulver i en bolle, og hell det over egg- og sukkerblandingen.


4. 

Tilsett sjokoladen og det smeltede smøret. Bland til blandingen er jevn. Rør gradvis inn fløten.


5. 

Forvarm ovnen til 180 °C.


6. 

Pensle smeltet smør over hele overflaten av kakeformen.


7. 

Hell røren i formen, og bank den deretter lett på arbeidsflaten for å få ut eventuelle luftbobler.


8. 

Stekes i 45 minutter. Stikk inn en kniv for å sjekke om kaken er gjennomstekt; den skal komme tørr ut. Når kaken er ferdig stekt settes den på en rist for avkjøling.


9. 

Til glasuren:


10. 

Bryt sjokoladen i små biter.


11. 

Kok opp fløten, hell den over sjokoladen og bland til det er jevnt.


12. 

Hell glasuren over kaken i én omgang.


13. 

Til bjørnebær og servering:


14. 

Kok opp bjørnebærbalsamicoeddiken sammen med sukkeret, og ta den av varmen så snart sukkeret har løst seg opp. Resultatet blir en flytende sirupskonsistens.


15. 

Hell sirupen over bjørnebærene og la dem trekke.


16. 

Server kaken med litt crème fraîche og balsamico med bjørnebær.

Tips: Server kaken lun med friske bær og et lett dryss med bjørnebær-balsamico på toppen for en ekstra smaksopplevelse. Dette er en kake som imponerer både store og små!


ingredienser

250 g

mørk sjokolade

250 g

mel

240 g

smør

100 g

brunt sukker

100 g

hvitt sukker

4

egg

10 g

bakepulver

1 dl

helmelk

Til glasuren:

100 g

mørk sjokolade

1.5 dl

fløte

Til bjørnebærene med balsamico:

5 ss

bjørnebærbalsamico

3 ts

vaniljesukker

3 ts

sukker

125 g

bjørnebær

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer